öne çıkanlar | diğer yorumlar

2007 yapımı, yönetmenliğini aamir khan, amole gupte ve ram madhvani'nin yaptığı bir hint filmidir. başrollerini darsheel safary ve aamir khan paylaşmaktadır.

film ınternet movie database sitesinde 10 üzerinden 8.4 puan almıştır. ayrıca film ınternet movie database en iyi 250 film listesinde yer almaktadır.
devamını gör...
hint filmlerini (bkz: bollywood) sevmeme neden olan kişinin (bkz: aamir khan) başrol oynadığı, içinde komedi dram ve hayatın gerçekleriyle karşılaştığımız durumu, öğretici bir seviyeyle izleyiciyle buşturduğu,(bkz: her çocuk özeldir) filmi. aamir khan'ın bütün yapıtlarında olduğu gibi burada da toplumsal bir algıyı yıkmaya çalışarak, izleyiciye duyguyu geçirmiş dünya sinemasının baş yapıt filmlerindendir.
devamını gör...
''bilgi 5 harflidir, 5'te 4'ü ilgidir.'' cümlesini vurgulayan aamir khan filmi.

bir çocuk zorlandığında veya başarısız olduğunda onu eleştirmek, yaşıtlarıyla kıyaslamak, baskı yapmak doğru değildir. bu, çocuğu incitir ve öz güvenini zedeler. eğer çocuk başarıya ulaşsın isteniyorsa (istenilmese bile) çocuğa ilgi göstermek, sorunun kaynağına inmeye çalışmak ve yanında olduğunuzu hissettirmek çocuğun içindeki cevherin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. çünkü her çocuk özeldir.
devamını gör...
hint sinemasının en iyi filmlerinden bir tanesi, filmden etkilendiğimi söylemeden geçemeyeceğim. başrolünde aamir khan yer alıyor. gerçekten her çocuk özeldir önemli olan onları anlamaya çalışmak ve bir birey gibi görmek.
devamını gör...
lisedeyken, dönem sonunda devamsızlık hakkımın olmayışından okulda olmak zorunda kaldığım dönemlerde izlediğim bir filmdi. başta alelade bir hint filmi zannettim(çünkü bilen bilir o dönemlerde alelade hint filmleri izletilir.) ama izledikçe ne kadar güzel olduğunu fark ettim ve tekrar, tek başıma, daha iyi anlayarak izlemek istedim. her izleyişimde farklı bir detayına takıldığım, farkındalığı arttıran çok güzel bir filmdi. hala da öyle olduğunu düşünüyorum.
disleksi olan bir çocuğun ailesinden, akranlarından, gittiği okullarda karşılaştığı bazı öğretmenlerden gördüğü psikolojik şiddeti konu alan filmdir. baskılara maruz kalan çocuğun hayatına bir öğretmen girer ve hem çocuğun hem de şiddeti uygulayanların hayatını değiştirir.
konunun ana fikri bence her çocuğun özel olduğu değil bir öğretmenin hayatı nasıl değiştireceğidir. iyi bir öğretmen her şeyi değiştirebilir.
devamını gör...
bir aamir khan klasiği... kendisini de filmlerini de çok severim. herkesin izlediğini düşünüyorum ama izlemeyen varsa lütfen izlesin. bir çocuğun hayal gücünü mahveden bir sistemi ve onun dilinden konuşarak hayal gücünü geri getiren aamir khan'ı izleyeceksiniz.
devamını gör...
2007 yılı aamir khan filmi. aamir khan, her filmde mutlaka toplumsal bir eksikliğe , soruna eğilir. bu bazen bir tanrı, bazen cinsiyet eşitsizliğine uğrayan kadınlar, bazen eğitim konusu olur. bu filmde de özellikle engelleri olan ya da farklı olduğu / normlara uymadığı için dışlanan çocukların sorunlarına değiniyor. filmin başında da ‘her çocuk özeldir’ diyor. filmin ana karakteri olan işan ise disleksi hastası bir çocuk. çok da tatlı kerata:)

işan farklı bir hayal gücüne ve dünyaya sahip bir çocuk. ama okulda üst üste büyün derslerde başarısız oluyor,çünkü kelimeleri ve harfleri anlamakta zorluk yaşıyor. ama yaşı küçük olduğu için sorununu da tam olarak ifade edemiyor ve hatta sorun olduğunu da fark edemiyor. ne ailesi ne öğretmenleri onun ne sorunu olduğunu anlamıyor ve sürekli ailesinden de öğretmenlerinden de azar işitiyor. en sonunda ailesi onu yatılı bir okula göndermeye karar veriyor. okuldaki idealist sanat öğretmeni onun hayatını değiştirir.

himt filmlerinden bildiğimiz üzere tabi ki bol müzikli bir film. duygusal sahnelerin yanı sıra eğlenceli sahneleri de var. aamir khan’ın hiçbir filminden sıkılmadım; bu da istisna değildi. iyi seyirler.
devamını gör...
abicim benim her çocuk özeldir diye bir film yok. bu filmin adı taare zameen par hintçede o da türkçe ye çevirince yerdeki yıldızlar oluyor adı da bu zaten. her çocuk özeldir nerden çıktı ?
devamını gör...
aamir khan'ın elinden gene efsane bir film. hint filmerini sevememe sebep olan bollywood yapımı film, 2007 senesinde çıkmıştır. disleksi olan işan'ın hayatındaki zorlukları anlatan bu film toplumdaki bazı sıkıntıları da ortaya çıkarmaktadır. (mesela birşey yapamıyorsanız eğer neden yapamadığımız size sorulmaz genel olarak "yapamadı" olarak bilinir ve aşağılanırsınız.) normal insanlara kolay gelen okumak ve yazmak işan niçin o kadar da kolay değildir.

notlarının kötü olması ve dikkatinin sürekli dağınık olmasından dolayı babası işan'ı yatılı bir okula göndermeye karak verir. ilk başlarda okula alışmakta zorluk çeken işan sonralarda derslerine girmeye başlayan resim öğretmeni sayesinde yeniden umutlanır. işan'ın bu özel durumunu fark eden resim öğretmeni işan'ın ailesiyle konuşmaya karar verir. ilk başlarda her ne kadar kendisini dikkate almasalarda o vazgeçmez. işan'ın resimde yetenekli olduğunu fark eden öğretmen bir yarışma düzenlemeye karar verir. kazanan resim okulun dergisinde ön kapak resmi olacaktır. işan'ın çizdiği resim birinci olur. bu esnada en sevdiğim detay ise işan resim çizerken yarışmada işan'ın resmini çizen öğretmendir. çünkü işan'ın kazanacağına o kadar emindir. işan birinci olunca okulda tanınır ve bu özel durumu da ailesi tarafından kabul edilir.


herkesin izlemesi gereken, ön yargıyı ortadan kaldıracak bir baş yapıttır.
devamını gör...
aamir khan'ın mükemmel filmlerinden bir diğeri. hayatım boyunca kaç kez izledim bilmiyorum. her izleyişte aynı duygular, etkilenme, mutluluk.
disleksi hastası bir çocuk olan işan'ın serüveni aslında bu. sürekli çalışan, her derste birinci, zeki bir abiye, disiplinli bir babaya, onun geleceği ve çalışması için çabalayan, kariyerini çocukları için feda eden bir anneye sahip işan. çocuklarının derslerde çektiği zorlukları onun tembelliğine bağlayan, yeteneklerini görmezden gelen, üstüne düşmeyen bir aile. çoğu ebeveyn gibi. yatılı okula gönderilen işan'ın içine kapanma süreci, sanat öğretmeni tarafından fark edilince son bulur. onlarca özel öğrenim gören çocukla ilgilenen öğretmenimizin yeni hedefi bu yetenekli küçük çocuktur. işan'ın hayata tekrar umutla baktığı, başardığı, yeteneklerini gösterdiği anları anlatan bir film.
etrafımızda yetenekleri olan binlerce çocuk var işan gibi. hepsi de bu rekabetçi sisteme hazırlanıyor, yarıştırılıyor at gibi. hepsi birer saklı cevherken hem de. onların etrafında belki böyle öğretmenler yok bile. her çocuk farklıdır, özeldir ve hepsi keşfedilmeyi bekleyen gizli birer hazinedir.
devamını gör...
izlenebilecek güzel filmlerden biri. bir hint filmi olmasına rağmen derslik filmlerden olduğunu kabul etmek gerek. bizim filmlerin içi boş tarzının aksine içi oldukça dolu bir film. bir ara tekrar izlemem gerekecek ama uzun bir film ve sağlam bir ara lazım.
devamını gör...
aamir khan ın 2007 yılında cıkardıgı harika film.

ishan derslerde tembellik yapmaktadır. durmadan yaramazlık yapmaktadır. hep sınıfta kalır. okuldan atılır. baska bir okula yatılı olarak verir ailesi. cok disiplinli, katı bir okuldur. durmadan "basarıszsın, tembelsin" gibi sert geri bildrimler alır ogretmenlerinden. en sevdigi sey resim yapmak olan ishan artık resim bile yapmamaktadır. tek basına saatler gecirmekte ve her seyden korkmaktadır. cocuk kaybedilmek uzeredir. derken okula farklı tarzda bir resim ogretmeni gelir:

----spoiler---
ishan yaramaz ya da tembel degildir. resim ogretmeni onun disleksi oldugunu anlar. ona farklı bir egitim verir. ve ishak ısıldar. o cok ozel yetenekleri olan cok cok ozel bir cocuktur. hatta okulda yapılan resim yarısmasında birinci olur.

dogru ogretmen, dogru tarz ve bolca sevgi ve ilgi. harika seyler yaratır.

-solomon adasında bir agacı kesmek istediklerinde onu kesmezler. ona kotu sozler soylerler. agac kendiliginden kuru ve ölür. umursamak onemlidir. hep buradayım demek. bir sarılma, bir opucuk. deger vermek. guzel sozler soylemek. sevgini gostermek. basarısı kadar basarısızlıgını kabul etmek. kosulsuz sevmek. sevgi dolu buyutulen cocuklar ısıldar. ve bes parmagın besi bir degil. her cocugun kendi ozel yetenekleri vardır. her cocuk bir hazine. gormeyi bilene.

---spoiler---
devamını gör...
en duygusal sahnesi aamir khan'ın canlandırdığı resim öğretmeninin ishaan karakterini gördükçe geçmişe flashback yaparak kendi çocukluğunu görmesiydi.

belki de çoğu olayın eğitimcide bittiğini gösteren filmlerden bir tanesidir. belki de o kaybedilen çocuklarda bilemediğimiz bir cevher vardır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yerdeki yıldızlar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim