#araştırma-inceleme
siyaset-politika / edebiyat
9 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

bir tanıl bora kitabıdır.

kitabın alt başlığı yeni türkiye'nin siyasi dili'dir. kitap da tam olarak bu alt başlıkta vaat ettiği şeyi anlatır. kitabın içinde bulunan yazıların büyük çoğunluğu tanıl bora'nın birikim dergisinde yayımlamış olduğu yazılarından oluşur.

yeni türkiye'nin siyasi dilinin olmazsa olmaz birçok kullanımına yer vermiş tanıl bora üstadım bu kitabında. daha önce dobralık efelenmesi başlığında kullandığım tanım da bunlardan bir tanesi idi örneğin.

siyasi dil olarak nitelediğimiz şey aslında birilerine bir şey anlatmak yerine saldırmak, tehdit etmek, aba altından sopa göstermek, yıldırmaya çalışmak, hedef göstermek için kullanılan bir ifade tarzı. tanıl bora'nın da uzun bir bölüm ayırdığı algı operasyonu dediğimiz şey bile olabilir hatta kullanılan bu dil.

herkes bir şeyleri samimiyetle söylerek algı operasyonu yapıyor. herkes hassasiyetlerimiz üzerinden herkesi kucaklıyor. herkes bizim kültürümüzde olmayan şeylerden bahsederken büyük resmi de görmeye muktedir. herkes yerli ve milli kaygılarına sarılmışken benim esnafım linç hakkını kullanmakta kararlı.

mutlaka okunması gereken enfes bir kitap. yeni bir dil öğrenmek gibi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"zamanın kelimeleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim