#araştırma-inceleme #ekonomi-emek-iş dünyası

öne çıkanlar | diğer yorumlar

şu anda okuduğum, henüz bitirmediğim kitap. abhijit banerjee ve esther duflo tarafından yazılmıştır. özellikle tüm ülkeleri ilgilendiren sorunlara dikkat çekilmiş, göç hareketleri ve ticaret savaşları ile alakalı önemli bilgiler yer almaktadır.
devamını gör...
abhijit banerjee ve esther duflo'nun 2019'da yayımladıkları kitap.

banerjee ve duflo bu kitaplarında göç, iş gücü piyasaları, uluslararası ticaret, karşılaştırmalı üstünlük, evrensel temel gelir*, vergi ve büyüme gibi çeşitli alanlara değiniyor. fakat kitapta yazarlara katılmadığım birçok nokta var.
örneğin banerjee ve duflo vasıfsız işçi göçünün ekonomik olarak yerel halk için faydalı olduğu savunuyor. çünkü vasıfsız göçmen işçiler yerel halkın çalışmak istemediği işlerde çalışıyor ve göçmenler işgücü arzını ve toplam talebi artırıyor. "göçmenler olmasaydı, yerel halk zor işlerde çalışmayacaktı ve bu işler boş kalacaktı" şeklinde bir argüman sunuyorlar fakat göçmenler olmasa bile kimse zor işlerde çalışmak istemeyince er ya da geç zor işlerin ücretlerinin artmasıyla o işlerde çalışmak isteyen birileri çıkacağı gerçeğini görmezden geliyorlar.

ayrıca bakınız #2324792
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"zor zamanlarda iyi ekonomi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim