zaman tüneli

gelecekteki yaşlı sevgilime gelsin bu şarkı :/
devamını gör...

ozbi'nin 2024' de çıkardığı bir albüm. ben rap dinlemediğim için bugüne kadar fark etmemiştim. canlı performansı süper. müzikler çok kaliteli. keman bambaşka bir yere götürmüş çok beğendim.
müzisyen enver muhamedi ile birlikte encore pro. oluşumunu kurmuş.bu projede enver muhamedi bas gitar, cihan tanrıverdi gitarları üstlenmiş visar kuçi keman ve gitar performansları sergilemiş piyanoda baturay yarkın yer almış ve bu ekip, şarkılara bambaşka bir yorum katmışlar... mix çalışmalarını onur gülanber, mastering aşamasında ise johan bejerholm’den destek almış, teknik açıdan yüksek kaliteyi yakalamış bu albüm...eee gerisi yorumcuya kalmış o da şahane bence...
olduğum gibi..
devamını gör...

benden 15 yaş küçük olmana rağmen koca karı gibisin. ne hastalığın bitiyor ne de çenen duruyor. dünyayı kendi etrafında dönüyor sanmanı, kaprislerini, kendini bir halt sanmanı, her konuda bilmişlik satmanı, cimriliğini, egoistliğini, kendini dünya güzeli sanmanı, vurdumduymazlığını, kalpsizliğini, kibirini ve zamansız öfke patlamalarını yüzüne vurmak isterdim de, sen ondan da anlamazsın.

devamını gör...

bir neslin psikolojisini bozan aykırı bir got sahnesi. ilk izlediğimde kanım donmuştu. ulan bize neler izletmişsiniz böyle. aradan 6 yıl geçmesine rağmen hala etkisinden çıkamadım. unutmadan ekleyeyim, arya bunun intikamını çok daha beter almıştı. ulan asıl onun etkisinden nasıl kurtulacağız?
devamını gör...

şah ismail, kızılbaş hareketinin lideriydi. kızılbaşlar, anadolu, iran ve azerbaycan’da yaşayan, safevi tarikatı’na bağlı türkmen gruplardı. başlarında kızıl renkli on iki dilimli börk (başlık) taktıkları için "kızılbaş" olarak anıldılar. bu on iki dilim, on iki imam’ı simgeliyordu.

kızılbaşlar, osmanlı’ya karşı safevileri destekleyen bir güçtü. bu yüzden yavuz sultan selim ve osmanlı yönetimi tarafından tehlikeli görülmüşlerdir. 1514'teki çaldıran savaşı’nda osmanlı, şah ismail’i ağır bir yenilgiye uğrattı. bu savaş, osmanlı-safevi mücadelesinin dönüm noktalarından biri oldu.

kızılbaşlar, anadolu’da alevi-bektaşi kültürünün önemli bir parçası olarak varlıklarını sürdürmüşlerdir. günümüzde alevi topluluklarının inanç sistemi, büyük ölçüde bu dönemin etkilerini taşır.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

hayatımda bundan daha acıklı, daha kahpece ve daha çok üzüldüğüm başka bir sahne daha yoktur. belki bir tane daha vardır.

(bkz: the red wedding)
devamını gör...

alınabilecek en büyük cezayı verip, caydırıcılık kullanılmalı..
devamını gör...

müthiş keyifliyim. o soğuklardan kurtulduk ya sanki 2000 feet yükseklikte götüme bir şeyler sokuyorlar öyle rahatladım.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

#2674563
burada bahsettiğiniz lokum mevzuunun aslı astarı yoktur tamamen safsata ve hikayedir.
yavuzla birbirlerine mektup gönderdikleri doğrudur. mektuplar yayınlanmıştır, ama yok lokum mevzuu, yok annesini öldürdü gibi aslı olmayan hikayeleri anlatmanın kimseye faydası yoktur kafa karıştırmayalım.

#3114665
evet siz "a z e r b a y c a n t ü r k l e r i'nin" atasıdır. bunu da en güzel oktay efendiyev'in azerbaycan safevi devleti kitabından okuyabiliriz.
şâh iyidir. çok çekmiştir.
sevgili hocamız tufan gündüzün ifadesiyle:
bir yaşında yetim, altı yaşında şeyh, on dört yaşında hükümdar, kızılbaşların şahı, safevi devleti’nin kurucusu, ebu’l muzaffer, mürşid,i kâmil, allah’ın yeryüzündeki gölgesi, hataî
devamını gör...

çok güzel şarkı yine..
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

buradayım.
devamını gör...

burdayım.
bi yandan dinliyom bi yandan entiri yazıyom.
devamını gör...

olsun olduğu kadar paylaşsaydınız.
devamını gör...

nobrain.dk açmayın dedeler.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

seni küçükken havaya üç kere atıp iki kere mi tutmuşlar?
devamını gör...

önce fıstıkları sonra kabak çekirdeği, kajuya kıyamıyorum. hep de bir densiz yiyor. kaju fıstık zamanında açılamadığımız güzel kız gibi. densizin biri daldırıyor elini alıp gidiyor.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim