zaman tüneli

headbangers! let's go to the a r e a!
devamını gör...

anglosfer abd'ye en fazla maruz kalan bölgedir. serflerin evlere ihtiyacı yoktur. kamplarda yaşarlar
devamını gör...

bu insan annem ise kur'an dışındaki bütün kitaplar onu rahatsız eder. hatta onların evdeki varlığı bile anneme göre evin bereketini kaçıran bir etken.
devamını gör...

adolf hitler - kavgam
engels ve marx -komünist manifesto
joseph goebbels - büyük yalanlar
mahir çayan - toplu yazılar

politik olarak üniversite döneminde bu kitaplardı hangisini okusam diğer kesim tarafından linçlenirdim.

ayrıca kuran-ı kerim okumaya başladığım dönemde tarikatçı olmak ile suçlayan yakın arkadaşlarım vardı. a’râf suresi 179. ayet ile bu insanların tepkilerinin cevabını da bulmuş oluyordum o sırada

onun dışında fantastik edebiyat ve manga eserleri okuduğum için ''bu ne yaa çocuk musun böyle şeyler okuyorsun'' diyen eski kız arkadaşımın twilightseviyor olmasına kahkalar ile gülüyordum
devamını gör...

hayatta alternatifler arama eğilimi ile karakterize edilen belirgin bir psikolojik profile sahip olunan nevrotiklik
devamını gör...

her sabah aynı şeyi yemekten sıkılmış kargadır. varoluşsal kriz yaşıyor olması kuvvetle muhtemeldir.
devamını gör...

güneş, bilim insanlarının ayda hasat etmek istediği nadir izotop olan helyum-3'ün büyük bir miktarını sızdırdı..buradan

devamını gör...

kafadan erkek öder diyenlerin genel görünüş şu seviyelerde:
devamını gör...

rusya'da gerçekleşen (1917) bolşevik devrimi sonrası avrupa'yı saran komünizm'in yayılması korkusu ile avrupa'da dipten yayılan ve sürecin sonucunda hitler ve mussolini gibi figürlerin ortaya çıkacağı bir sürecin başlaması ile ilk dalgası yaşanan bir toplumsal panik durumu.

birinci kızıl tehlike dalgası (1919-1920)

bu süreçte bolşevik devrimi'nin etkisine giren avrupalı elitler (b:'' komünizm gelecek pasta çatallarımız kan olacak feridun'') nidaları ile ortada gezinirken amerika'nın doğal arc nemesis'i olan komünizm yapısı tarafından tehdit edilen amerikan kapitalizmi dönem içerisinde başlayan işçi grevleri gibi sosyal hak hareketlerinin çünkü henry ford ve kapitalizm sisteminde işçilerin sömürülmesi sonucu grev ve radikal politik hareketlerin artışı ile beraber

bence bülbül harekatı projesinin içinde olarak posta yoluyla gönderilen bombalar ve büyük şehirlerdeki bombalı saldırılar amerikan toplumunda büyük bir korku yayarak kızıl korku/ kızıl tehlikeyi toplumun algılarına yerleştirdi.

ikinci kızıl tehlike (1947 – 1957)

soğuk savaş’ın başlangıcı ve amerikan toplumunun komünizme karşı artan şüphesinin beslenmesi ile girilen süreçtir. bu süreç amerika için öyle bir süreçtir komşu olan insanlar birbirlerini komünist olmak ile suçlayıp polise şikayet ediyorlardı.

bu sürecin bir diğer ayağı ise abd senatörü joseph mccarthy’nin ''komünistlerin ve sovyet sempatizanlarının amerikan hükümeti ve diğer önemli kurumları işgal ettiler, dış mihraklar amerikan toplumunu kıskanıyor ve bizi bozmak istiyorlar gardaşıımm'' demesiyle politik bir ayakta kazandı.

bu söylem mccarthycilik olarak bilinen akımı da doğurdu.

ayrıca hollywood komünizm propagandası yapmak ile suçlanırken bir çok insan ''aha bu patates sevdalısı, kızıl mısın lan sen'' denerek kariyerleri yok edilmişti.

döneme ait propaganda afişleri:
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

yeteri kadar zaman geçirmedik pişmanlığıdır. hayat gayesi ve koşuşturmalar zamanı harcatır, sevdiklerinize ayırdığınız zaman azalır. bu nedenle o zaman asla yetmez, her ölüm erken olacaktır. daha yapılacak çok şey kalmıştır.
devamını gör...

mocking bird=alaycı kuş=bülbül

ne garip ortadoğunun aşk meşk ile iştigal eden şarkıcı kuşu amerika'nın alay eden şaklaban yaygaracı kuşu...

aynı hayvan aynı dna aynı davranış tavır, bu kadar farklı algılanış

ilk kim alaycı ya da aşık bir hayvan olarak imledi acaba bu kuşu
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu işte büyük bir gizem var. tıpkı benim için olduğu gibi, küçük prens'i seven sizler için de, bir yerlerde hiç görmemiş olduğunuz bir koyun, bir gülü yemişse ya da yememişse, hiçbir şey eskisi gibi olmaz...

gökyüzüne bir bakın. sonra da kendinize sorun:
"koyun çiçeği yedi mi, yemedi mi?" göreceksiniz her şey nasıl da değişecek...

ve hiçbir yetişkin insan, bunun ne kadar önemli olduğunu anlamayacak.



racon bitmiştir. hepiniz sabah kahvaltınızı rahatlıkla yapabilirsiniz.
günaydın ve afiyet olsun.
devamını gör...

''bir yerim yok
bir toprağım yok
kesinlikle bir ana yurdum yok
aşktan doğdum''*

üşüyen yerleri düşşüz kalmış ayazistan gezekleri günaydın size...
devamını gör...

operation mockingbird

merhabalar efendiler bugün sizler ile ikinci dünya savaşı sırasında tüm dünyanın joseph goebbels ile zirveye ulaşan propaganda konusunda gözlerini açmasından sonra amerikan toplumunu soğuk savaş döneminde hem yeterli desteği kazanmak hem kamuoyundan ve etraflıca medya araçlarını kullanarak istihbarat toplanmasını sağlamayı hedefleyen cıa tarafından geliştirilen ve uygulanan bülbül harekatı, alaycı kuş operasyonu veya ecnebilerin deyimi ile operation mockingbird'ü ve etrafında gelişen komplo teorilerinden bahsedeceğim. (neden ? çünkü yapabiliyorum)

1945 sonrası dönemden başlayarak amerika başta olmak üzere küresel olarak kızıl korku yayılıyordu yani komünistler gelecek sizin elinizden dininizi alacak, toprağınızı alacak bunu da yine sizin ile paylaşacak çünkü komünizm tü kaka görüşü sonrası amerikan istihbarat ajansı { cıa }
bu görüşü yaymak için amerikan ana akım medyasının manşetleri ve haberlerini amerikan devleti tarafından organize edilmesinin kod adıydı.

propaganda etkisi ile yıllarca atılan bu tarz başlıklar sonucu amerikan toplumu kızıl korku ile başbaşa bırakılıyor ve bu konuda inanılmaz bir kara propaganda yürütülüyor.

nedir bu kara propaganda ?

kara propagandanın en önemli özelliği, hedef kitlenin birinin kendisini etkilediğinin farkında olmaması ve belirli bir yöne itildiğini hissetmemesidir. kara propaganda, gerçek kaynaktan başka bir kaynaktan yayılıyormuş gibi görünür. bu tür propaganda, örtülü psikolojik operasyonlarla ilişkilendirilir. bazen kaynak gizlenir veya sahte bir otoriteye atfedilir ve yalanlar, uydurmalar ve aldatmacalar yayar. kara propaganda , her türlü yaratıcı aldatmacayı içeren " büyük yalandır ".


amerika'da bu medyayı ele geçirme ve düşman tarafa doğru yapılan bu itibarsızlaştırma ve medya aracılığı ile algı inşa etme çabası yaygın bir komplo teorisi olmasının yanı sıra azıcık medyayı gezdiğimiz zamanlarda gerçek olduğunu anlıyoruz. (özellikle türkiye'de)

spin doctor gibi medya işleri ortaya çıkmasına neden olan bu proje amerikan medyası ve dünya medyasını geri dönülemez şekilde yok etti
devamını gör...

ister 10 yaşında, ister 100 yaşında her ölüm erkendir. insanoğlu ne yaparsa yapsın yetişemez yaşama. hep bir şeylerden eksik veya mahrum kalır. her ölüm kendine erkendir. kimi 90 yaşında deniz bile görmemiştir. kimi 20 yaşında yüzlerce ülke gezmiştir. her ölen kendince bir şeylere eksik kalır erken gider. benim annem 43 yaşında vefat etti hiç yurtdışına çıkmamıştı ben 23 yaşındaydım defalarca çıkmıştım. eğer annem yaşında ölürsem erken çocuk yapmadığım için belki çocuğumun ne üniversite ne de lise mezuniyetini göremeyeceğim. işte hayat böyle küçük hesaplardır, zamansız olan ölümdür.
devamını gör...

fanatizm.
devamını gör...

memlekette laiklik bitti, muhafazakarlık geldi.
memlekette eğitim bitti, cahillik geldi.
memlekette saygı edep bitti, görgüsüzlük geldi.
memlekette adalet bitti, suçlar geldi.
memlekette dürüstlük bitti, yalancılar başa geldi.
memlekette insanlık bitti, açlık,yoksulluk ölümler geldi.
memlekette güzellikler bitti, körlükler geldi.
devamını gör...

kesinlikle aldatıyordur. sevinmeyin hemen.
devamını gör...

mısırlı şarkıcı najat al saghira'ya ait bir parçadır.

mısır'dan ülkemize yerleşen arabesk kültürünün (hem film, hem müzik alanında) 1960-70 dönemlerinde öncüsü ve altın çağın yükselen yıldızlarındandır najat al saghira. bir çok alandaki eseri bize yerleşmiş arabesk kültüründen ziyade daha klasik mısır orkestrasyonlarıyla çalışılmıştır.

ana bashaa el bahr - ben denize aşığım
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim