zaman tüneli

örselendim de duruldum
koştum ardından yoruldum
binlerce kel sevdim deee
en son sana vuruldummm
en son sana vuruldummm

-müzeyyen armo-
devamını gör...

özgü namal, ilker çatak’ın yönettiği ve sarı zarflar filminin berlin film festivali’ndeki dünya prömiyerinde, bir muhabirin sorusuna verdiği net ve ülkesine sahip çıkan yanıtla gündem oldu;

muhabirin, “türkiye’de bu öyküyü anlatabilseydiniz, performansınız değişik olur muydu?” sorusuna namal, takdir toplayan bir yanıt verdi. oyuncu, “bir düzeltme yapmak lazım. bu, türkiye’de sergilenemeyen ya da çekilemeyen bir performans değil. önce buraya bir açıklık getirmek gerekiyor. biz bunu türkiye’de çekemediğimiz için burada çekmiş değiliz. hikâye de öyle başlamıyor zaten. türkiye’de çekilemeyen bir film değil, burada çekilmesi tercih edilmiş. bir zorunluluk yok, onu düzeltmek lazım” dedi.
haberi tv100 de:
namal için, “ayakta alkışlanacak cevap”, “saçma soruya özgü namal zekâsıyla güzel cevap vermiş”, “soruyu soranın niyeti belli”, “provoke edilmeye çalışılmış ama harika cevapla ülkesine sahip çıkmış” ve “gerçek bir sanatçı” gibi yorumlar yağdı.
devamını gör...

1940 - 2022 yılları arasında yaşayan aktör. the godfather'ın santino "sonny" corleone'si. filmde vito corleone'nin en büyük oğluydu.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

neoliberal kahvemizi içip, sosyal demokrat çayımızı demledik.
sokaktan gelen komprador korna sesleri, pencerede proleter yağmur izleri.

günaydın sözlük!

hayata karışmaya hazır artık, apolitik hergele.
ağzında sakız ettiği cümle: ''şemsiyesiz çıkmam abi.''
devamını gör...

ben anlamadım kavgayı
zugra kelmiymiş
devamını gör...

1931'de doğup geçtiğimiz gün aramızdan ayrılan oyuncu. the godfather'da canlandırdığı tom hagen rolüyle biliriz özellikle.

vito, consiglieresine kavuştu. rip.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

gelmekte olandan insanlar rahatsız olup engellemeye çalışmasın diye uydurulmuş kavramdır.
devamını gör...

zugra yine gitmiş hem de tiksiniyorum buradan benzeri bir şey yazıp gitmiş. çok geniş bir skalaya hitap ediyor bu tabir. belki de zugra beni sever diyenler bile tiksindiklerinin arasındadır ne belli, aklından geçeni bilemeyiz elbette. üstelik bu düşünceyle tiksindiği mecrayı bakalım ne yazmışlar hevesiyle okuyorsa da garip olmaz mı? zugra nın okumayacağı bir yerde onun hakkında paragraf paragraf yazmak da boşa kürek çekmek olacaktır. zaten okuyorsa o da ayrı çelişki. neyse çelişkiler, tiksinmeler onu bağlar demek en kestirmesi.

ha fırsat bu fırsat hazır ortam uygunken geleyim de tadço yu inceden gömeyim diyen varsa, bu da berbat bir karakter örneği olur yani.

ezcümle artık onun ve tadço nun arasındaki konunun kapanma zamanı gelmiş işte. ikilinin arasında denilenin denildiğini işitilecek olanın işitildiğini artık uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

iyi niyetle kabul edenler?
kötü niyetle etmeyenler?
konunun kapanması kanun teklifi oy çokluğu ile kabul edilmiştir.
dağılabiliriz.
devamını gör...

memnuniyesizlik, huzursuzluk ve öfke.

lokal ölçekte,

içinde yaşadığım toplumdan tamamen ayrışmaya başladım. maalesef, cehaletleriyle nefes almak dayanılamaz bir sancı yaratıyor. bir toplumun böylesine cahil, bilgisiz, öngörüsüz ve şiddet delisi üstüne yeni eklenen özellik olarak fazlacıyla çocuk istismarcısı olabildiğine inanamıyorum. bu ülkenin insanının kanı bozuldu. bunu kabul etmek gerekiyor. 70-80-90'larda olan toplum nerede, şu an ki nerede.. bu toplumun tüm ahlaki değerleri çöktü.

atatürk iyi ki yaşamıyor. yüreğine inerdi. koskoca bir ülke inşa etti, tüm dünyada tanınır hale getirdi. şimdi içinde suçun her türlüsü meşru, kolay ve çok paranın kaynağı ahlaksızlık, hayvan/ su bidonu / balkon demiri/ çocuk- bebek dinlemeyen bir sürü tecavüzcü ve sapık kol geziyor.. tam olarak böyle bir toplum olduk.

eğitim dahilinde ( insani ve bilimsel açıdan) geliştikçe, bu ülkenin neyini sevecektik pardon? neyini sevebilirsiniz? sevecek neyi kaldı daha doğru bir soru.

global ölçekte,

gerçekten dünyadan fazlasıyla tiksindiğim bir noktadayım. özellikle epstein davası ve basına sızan tarikatların genel yapılanmaları (gizli ritüelleri/ ayinleri) sebebiyle huzurum- uykularım baya kaçık durumda. insanlara / cocuklara yaptıkları şeyleri düşünmek beni delirtiyor. bu dünyada güvenilir hiçbir yer yok. ne maddi ne manevi güvende değiliz. insanlığa olan umudum bitti. allah hepimizi bu sistemden/ dönen komplolardan korusun.
devamını gör...

ben hiç şaşırmadım. aksine, olacağı zamanı bekliyordum. lal denizli genç yaşına rağmen, görevinin sorumluluklarını gerçekten harika yönetiyor. her şeyden öte, çeşmeye ilk doğal gaz'ı getiren kişidir. bunun ötesini konuşmaya gerek var mı?

sürekli halkın içerisinde, daima halkla iç içe görevini sürdürüyor. burnu büyük- kibirli- erişilmez ve sadece makam arabasıyla ortalıkta gezinen bir başkan değil. çeşme'de yangın çıktığında, günlerce üstünde yelek, ekiplerle sahada sabahladı.

inanılmaz doğal bir kadındır. standart siyasetçiler gibi full makyajlı/ özenli( bilerek seçilmiş) kombinlerle gezmez. kendisini halk pazarlarında, sokaklarda, görüp gayette sarılabilirsiniz/ konuşabilirsiniz. dahil olduğu ekonomik sınıfa rağmen, insanlara üstten bakan bir yapısı yoktur. kendi yaşıtlarının sürdürdüğü amaçsız- bol paralı hayat yerine, siyasette var olmayı, halkına destek olmayı seçmiştir. bu bile yeterlidir.

peki neden çeşme bu kadar odak?

çeşme müthiş bir rant bölgesidir. özellikle yat limanı ve doğal güzelliği sebebiyle müthiş ticari bir gelir sağlayacak konumda yer alıyor. yani çeşme sıcak para kaynağıdır fakat chp'li bir belediyede olduğu için, çeşme alınamamakta ve imara açılamamaktadır. :) amaç bence tamamen çeşme'yi lal denizliden yani dolaylı olarak chp'li belediyeden almaktır.

olma durumunda (allah korusun), herhalde bir daha çeşme diye bir yer kalmaz. her yere rezidans dikerek araplara ve diğer çeşitli üst düzey insanlara satarlar.

lal denizli olayın farkında. lal denizli çeşmeyi vermiyor.

bence olay tam olarak bu.
devamını gör...

reis adanalı mısın.
(bkz: adana'da güneşe ateş eden adam)

aya niye nükleer atıyoruz anasını satayım. doğaya yapmadığımız kalmadı, sonuçları yüzünden başımıza gelmeyen kalmadı, hâlâ aya nükleer atsak nolur konuşuyoruz. atalım hatta uranüs'le falan da savaş ilan edelim. toplanıp gidelim anasını silkelim o kim köpek.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

mustafa denizli'nin kızının belediye başkanı olması kadar şaşırtıcı olmayan haber.

ayrıca linke tıklayınca haberde şöyle bir bölüm var

lâl denizli, 1992 yılında dünyaya geldi. milli futbol takım'ın yanı sıra galatasaray ve beşiktaş’ın da teknik direktörlüğünü yapan mustafa denizli'nin kızıdır.

mustafa denizli fenerbahçe'yi de çalıştırdı. haberi yapan onu neden yazmamış acaba. bu tarz haberlerde genelde en prestijli kulüpleri yazarlar ya, ülkenin 3 büyük takımını da çalıştırmış adam için neden bir tanesini atladılar acaba. ya ufacık bir araştırma bile yapmadan haber yapan biri ya da ufak tefek çakallıklar peşinde biri. her halükarda mesleğinde kötü biri.
devamını gör...

böreği börekçiden de yerim. peki börekçinin göbeğini yiyebilir miyim. ıyyk.
safımız yeterince net!
devamını gör...

(bkz: pardon)
kendine has replikleri, ülkenin çökmüş sistemini hiç sıkmadan mizahla anlatabilmesi falan enfes. filmde herşey o kadar cuk oturmuş ki herhangi bir rolü başkasının oynadığını düşünemiyorum. sanki o kişiler o roller için doğmuş. öyle ki birbirine kavuk teslim etmiş bu iki ustanın vefatı bile kısa süre içinde peşpeşe olmuştu.

rasim öztekin, ferhan şensoy, bülent kayabaş, zeki alasya.. ruhları şad olsun güzel insanlar.
devamını gör...

az biraz sonra* sabaha kadar darlayacağım oyun. yeni serisinin en iyi oyunu ilk oyunudur zannımca.
bir ara da fırsat bulunca ilk seriye tekrar gireceğim.
devamını gör...

canım milföy mantı çektiği için üşenmedim yatağımdan kalktım şimdi milföy mantı yapıyorum..
evet bu saatte ne olmuş?!
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

başkasının işine burnunu sokup nasihat vermek olabilir. herkes herkesin her işine burnunu sokuyor, istisnasız. bir de kendimiz beceremediğimiz konularda iyi akıl veriyoruz. başkasına anlatırken aslında doğruyu biliyor olup, kendi hayatımızda uygulayamıyor olmamız da ayrı bir muamma.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim