zaman tüneli

ilkinin 3. harfini alfabetik sırayla bir sonraki yaparsanız ikinci kelimeye ulaştığınız ikili versus.

kariyer
kasiyer

nice gençlerimiz süper kariyer yaparız diyor günümüzde, en iyi üniversitelerden mezun oluyor ve o ilk sözcükteki 3. harf olan r harfi bir sonraki s olunca 3 harfli marketlerde kasiyer olmaktan daha iyi bir yere gidemiyorlar.

absürt bir tespit yapsam da acı bir tablo bu tabii.
devamını gör...

enteresan bir cinnet halinde olan ülke.

dünya yeni bir savaşa doğru yol almış gidiyor. bütün merkez bankaları altın stokluyor, ordular kapasitelerini artırıyor biz ise hainlerle barışıp kardeş olmaya çalışıyoruz.

tüm dünyada sağ yükselip göçmen karşıtlığı artarken biz ise türk kimliğini yok etmeye çalışıyoruz. meb kitaplarında ergenekon destanindan moğol anlatısı diye bahsediliyor, türk kavramı eritilmeye, azınlıklara ayrıcalıklı haklar tanınıyor, türk yapsa hayatı kayacak şeyi yapmalarına müsaade ediliyor; faturalarını yine türkler ödüyor, yine türklerin çocukları ölüyor ama başında devletin sopasıyla ses çıkarılamıyor.

ülkeye alabildiğine kaçak ve sığınmacı dolduruluyor, entegrasyon adı altında tüm sağlık ve eğitim giderlerini türk milletine odetiyorlar.


yarın savaş kapımıza geldiğinde mikrofonu açık kaldığı icin işinden edilen cnn muhabirinin dediği gibi savaşacak kimse olmayacak.
devamını gör...

kimi kadının olacağını zannetiği kişilik


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

erkeğimize hizmet etmek olsa olsa bir nevi aşk tadında ibadettir ve bundan da mutluluk duyarız.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
"kapalı kardeşim, soldan devam et!"
devamını gör...

trump.
devamını gör...

genelde mal olmaları.
akıllı kadın erken çöker.
devamını gör...

düzenli ağlamak. bu sırrı da kimse size söylemez. rica ederim, ne demek. hayrını görün.
devamını gör...

sifonları bozuk olan kurum, lavabo için kadınlar tuvaletine girerseniz daha iyi olur.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

günaydın olmasın ne yapılsa yaranılamayan insanlar

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu coğrafyada kız çocukları biraz eli ayağı tuttuğu andan itibaren babaya hizmet, abiye hizmet, anneye hizmet vs gibi sorumlulukların altında kalıyor ve bu “hizmet” kavramına oradan bi gıcık kapılıyo bence. bunun evlendikten sonra da devam edecek olması düşüncesi, ömür boyu sürekli birilerinin işlerini görmek… yazarken bile darlandım bak.
devamını gör...

kadının sosyal hayata ve ekonomiye katılımı medeniyet ile olmadı. sanayi devriminin bir getirisi olarak savaş ekonomisiyle oldu. sanayinin gelişmesiyle savaşlar uzadı ve uzayan savaşlarda daha fazla erkek ölmeye başladı. üretim kadrolarında boşalan işçi nüfusu için devletler atıl durumda olan kadınları kullanmaya başladı. erken dönem sanayicilikte iş kazaları vs derken genel manada işçilere haklar tanındı ve gebelik dahil erkekten pek çok konuda dezavantajlı olan kadınlar için ayrı hak ve statüler verildi.

endüstrinin gelişimiyle başta emeklilik sistemi gibi pek çok sosyal hak ile erkeğe biçilen tek rol cinsellik kaldı. çünkü artık sağlayıcı rolü kalmamış o rolü devlet üstlenmişti. elinde kalan cinsellik de internet üzerinden ucuza pazarlandi ve uzun penis+geç boşalma standardı ile o da yok olmanın eşiğine geldi.

kadın için erkek sadece uyumlu bir eş. eskisi gibi sağlayıcı bir unsur değil gücü ya da saygınlığı ile arzulanan biri değil sadece uyumlu bir eş...
değişen ve düzeni bozulan evlilik kurumunda kadının ve erkeğin rolleri de değişti ve bozuldu. artık birliktelikler iktisadi bir ortaklık amacıyla yapılıyor. geçmişte falanca kadar sevgilisi olup filanca kişiye dediği şekilde seni seviyorum demenin hiçbir özeli yoktur yemeyin birbirinizi.
maksat düzen kurup en azından bir çocuk yapıp sosyal baskıyı yok etmek.

işte tam bu noktada hane içinde erkek içgüdüsel olarak kadından bir şey istediğinde başlıktaki tepki verilmeye başlandı. bu kadınlara özsaygı, değer bilinci gibi gelebilir ama evlilik kurumu böyle yürütülemez. bu işin içinde erkeğe ve kadına özel ağırlık ve dengeler vardır kendilerine özgü ödev ve görevleri vardır.
anlayana tabi.
devamını gör...

kabak çekirdeği.
devamını gör...

yağmurlu bir mart sabahına uyandık. havalar nasıl olursa olsun sizin havanız iyi olsun..

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

tipim çok iyi değil de hayatıma birisini almam demem benim açımdan çok uygun değil şu aralar, kadın korkusu ben de ölümden önce gelir.
devamını gör...

güldürür. önemli değil babacığım ben cuckold'a sıcak bakarım deyip dumura uğratılır. anadoluda nice bullar cucklar var.
devamını gör...

bir cadı rolünde oynasa efsane olurdu, çok yakışacağını düşünüyorum kendisine bir de mine tugayın olduğu müthiş bir castla türkish alacakaranlık vese neden olmasın.
devamını gör...

allahtan müminlere bir kolaylık bir hediyedir.
devamını gör...

ayşe abla şimdilik hiç fena değil. evi güzel çekip çeviriyor. biraz eli yavaş sanırım ama oldukça güvenilir ve temiz iş çıkartıyor. bir süre farklı biri arayışım olmaz, zannetmiyorum.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim