agronaias yazar profili

agronaias kapak fotoğrafı
agronaias profil fotoğrafı
rozet
karma: 540 tanım: 30 başlık: 27 takipçi: 16

son tanımları


normal sözlük yazarlarının çizimleri

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

sözlükte hep aynı yazarları görmek

sözlüğe çok girmediğimden yazıp çıktığımdan farketmemiştim. sanırım butik bir sözlük olduğu için online sayısına nispeten hep aynı yazarlar yazıyor.

gözlemlediğim kadarıyla kücük bir topluluk oldugu icin yazılandan cok, takip ve begeni ugruna birbirlerine yalakalık yapan ya da popülerite uğruna sacma sapan triplere giren tektipleşmiş profiller sürekli olarak aktif.

kendi kulvarında kaliteli yazarları kesfetmek bu durumda güçleşiyor. her konudaki fikrini merak edicegim bi profile de denk gelmedim şu ana kadar. bu durum yazma ve okuma şevkimi kırıp sözlüğü sıkıcı kılmaya başladı.

edit: bunları dile getirmek icin binlerce tanım mı girmem gerekiyordu? çapsız tavsiyelerinizi kendinize saklayın, tşkrlrr.
devamını gör...

hip thrust

kalça kaslarını geliştiren, şekil veren ve sıkılaştıran inanılmaz etkili bir harekettir.

tüm ağırlığı kalçaya verir yalnızca bu bölgeyi çalıştırır. sanılanın aksine squattan daha etkilidir.
devamını gör...

instagram kullanmayan erkek

çoğunlukla çirkin ve komplekslidirler.
devamını gör...

kaş

merkeze yaklaşık 200 km mesafede olan, doğup büyüdüğüm ve yaşamakta olduğum antalya ilçesi.

henüz tam olarak istimlak edilmemiş güzelliğini koruyan cennettir. ayrıca kekova (batık kent), antiphellos, xanthos antik kentleri ve saklıkent kanyonu gibi muhteşem tarihi yerlere ev sahipliği yapar. koyları çok güzeldir, mutlaka tekne turu yapın. l'apero, nereid meyhanesi, mavi bar, frida pub, sumanu şarap evi ve sardelaki greek tavern'e uğramayı ihmal etmeyin.
devamını gör...

profiline kendi fotoğrafını koyan sözlük yazarı

sözlüğün herhangi bir özelliğini kullanmış yazardır.

#889407 keşke herkes koysa da anonim profile sığınıp klavye delikanlılığı yapan, sözlükten kafasını kaldırmayıp böyle boş tespitler kasan sığ profilleri görebilsek.
devamını gör...

ilk buluşmada hesabı ödeyen kadın

ilk buluşmada hesabı ödeyen erkek kadar normaldir.

her türlü öderim. ilk buluşmada erkek öder diye yazılı ya da sözlü kural mı var? takılı kalmayın artık şu saçma sapan basmakalıp klişelere. kendinize saygınız olsun biraz.

bu başlıklar altında zırlamak yerine, ilk buluşmada bunun lafını edecek potansiyelde olan insanlarla da görüşmeyin bir zahmet.
devamını gör...

anoreksiya nervoza

bir çeşit yeme bozukluğudur. kişinin 'algı'sı bozulur ve aynada gördüğüyle gerçekte olduğu arasında gerçeklik bağı kalmaz. kendini olduğundan şişman görür.

antik yunan dönemlerinde böyle davranan kişilerin, özellikle kadınların, hasta değil birer azize olduğu düşünülüyordu. çünkü kişilerin evlenmek istememesi ve çok az yemek yemesi dinsel olgunluk olarak değerlendiriliyordu. azize theressa ve azize catherine bunlardan sadece ikisi. bu yüzden uzun yıllar boyunca bir hastalık olarak kabul edilmedi.
devamını gör...

dış görünüşün her şey olduğu gerçeği

herkesin bildiği ama söylem noktasında aksini iddia ettiği durum.

dış görünüş her şeydir. karşımızdaki insanın önce fiziksel özelliklerine odaklanırız. çekici bulmamız dahilinde de davranışlarına, sonra olaylara verdiği tepkilere, kendisiyle olan ortak noktalarımıza ve kişiliğine vs. bakarız.
devamını gör...

tıkanırcasına yeme bozukluğu

(bkz: bulimia nervoza)

amy winehouse'un ölümüne sebep olan bir çeşit yeme bozukluğudur.

anoreksiya nervozanın aksine hastalığının farkında olup yardım isterler. anoreksik olanlar kendini şişman algılarken bulimia da normal algılarlar. anormal olarak yeme atakları geçirip sonrasında pişman olup vücuttan kusma ya da laksatif ilaçlarla atmayı denerler.
devamını gör...

normal sözlük’te kankacılık

yazarların karma ve popülerite uğruna birbirine yalakalık yapmasıdır. zirvelerden gelen samimiyetsiz cümleleri saymıyorum bile.
devamını gör...

türk kızı vücudu

ortama türk erkeği vücudundan çok daha iyidir.
devamını gör...

ayşegül çoruhlu

başlık sahibinin bahsettiği üzere kendisi bir diyetisyen değil biyokimya uzmanı bir hekimdir.

alkali beslenme, kuantum beslenme, tokuz ama açız ve sirkadiyen beslenme kitaplarının yazarıdır aynı zamanda. beslenmenin biyokimyasal sürecini zaman zaman sürekli aynı şeyleri tekrarlasa da, çok güzel anlatıyor kitaplarında.

anti-aging ile ilgili verdiği tavsiyeler konusunda kendisiyle çelişse de, herkesin anlayacağı tarzda, faydalı içerikler üretiyor.
devamını gör...

canan karatay

(bkz: şarlatan)

50 yıllık atkins diyetini ufak süslemeler ile yeni bir diyetmiş gibi "karatay diyeti" adı altında sorgusuz sualsiz her dediğini kabul eden kitleye yutturmuştur.

bir sey hakkında bilgi verirken popüler olma amacıyla yapıyormuş hissi uyandırır. ikna yöntemleri basit mantık, kurgulu ve kaynakları yetersizdir.
devamını gör...

normal sözlük’teki oylama alışkanlığı

beni neden bulmadığını sorguladıgım alışkanlık.

popülerite, karma ve oylama adına yapılan sacmalıkları görünce genelde okumak yerine icimden geldigi gibi yazıp çıkıyorum.

kaliteli profiller keşfetmem dahilinde kazanılabilir.
devamını gör...

basmati pirinç

kendine has karakteristik aroması olan, glisemik indeksi en düşük beyaz pirinctir.

beyaz pirincin sindirim rahatlığını yaşarken kan şekerinizi fırlatmaz. bu yüzden şeker hastalarına tavsiye edilir. normal pilava koymuş olduğunuz su ölçüsünden yarım ölçek daha az su koyun ve daha az yağ ile kavurun. hindistan cevizi yağıyla çok daha lezzetli olur.
devamını gör...

oje süren erkek

lil yachty'nin kendine ait oje markası çıkarmasıyla sayıca arttığını farkettiğim erkekler.

bir erkeğin nail arta ilgi duyması garip ama bazı erkeklerin elleri o kadar güzel ki çok estetik duruyor.
devamını gör...

kadınların dert anlatan erkeklerden hoşlanmaması

eksik tespit.

kadınlar dert anlatan erkekten değil, sürekli her şeyden şikayet eden erkeklerden hoşlanmazlar. çünkü sürekli şikayet eden erkeğin sorumluluk bilinci yoktur. kendine ait hiçbir güce sahip olmadığı mesajını verir karşı tarafa.
devamını gör...

diyetisyen

seneye mezun olarak içine gireceğim meslek grubu.

ingiltere’de diyetisyenlik unvanı yasa ile korunan tek meslek olmasına rağmen türkiye’de ayaklar altına alınmaya çalısan meslek grupları arasında. haklarımızı savunacağımız herhangi bir odamız yok. bütün diyetisyenlerin sesini duyurabildigi tek yer türkiye diyetisyenler dernegi. dernek adı üstünde. bunun sorumlusu da yine kendi meslektaşlarım ne yazık ki.
devamını gör...

alkollü kahveler

havaların ısınmasıyla revaçta olan kahvelerdir.

standart birkaç çeşidi olmakla birlikte harmoni tamamen sizin damak zevkinize kalmış:

-45 ml. votka

-30 ml. soğuk kahve

-15 ml. kahve likörü

-15 ml. karamel şurubu

-buz
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim