türkiye cumhuriyeti'nin 100. yılı onuruna google play kitaplar'daki kitaplarımı 1 ay boyunca (28 ekim 2023 - 29 kasım 2023) ücretsiz olarak okuyabilirsiniz. kitapları google play'in "kitaplar" sekmesinde bulabilirsiniz:
/ bağ söküğü. / hiç, fazlalıktır! / âmin'in duası. / denizlerin yelkenleri dalgalardır. / mecazüstü. /
cem yılmaz'ın en az komik olan gösterisi olmakla beraber keyifle izlenmektedir.
bu arada yunus emre'den sonra, yazılan pek çok şiir ona atfedilmiştir ve anadolu, yunus emre kaynamaktadır. hatta bir dönem hangilerinin gerçek yunus emre şiiri olduğu saptanamamıştır. dolayısıyla yunuslar dememizde az da olsa haklılık payı vardır. bu da böyle bilinedir.
(bkz: herkese kitap vakfı) tarafından yürütülen, ülkedeki insanlara kitap hediye etme alışkanlığı kazandırmak amacıyla, her yıl nisan ayının 3. pazar günü gerçekleştirilen güzel etkinlik.
şule gürbüz, henüz 18 yaşında "kambur" gibi bir kitap yazmıştır. başlığı açan kişi de haklı, bu kadar küçük yaşta böyle bir kitabı hangi büyüklük açıklayabilir ki?
klasikler serisine yazdığı önsözünü zaman zaman okuduğum, gerçek bir öğretmendir. devlet konservatuarının kurulmasında ve unesco'ya üye olmamızda onun imzası vardır.
10 türk dizisinin 10'unu da izlemediğim için bana göre hepsi aynı. tanıtımlardan gördüğüm kadarıyla en dandik günlük dizide bile silahlar susmuyor, süper kahraman dizimizde de. genel olarak hep aynı bağırış çağırış, hep aynı flörtler, hep aynı holding yönetimleri.
1978 yılında yüzüklerin efendisi roman serisini animasyon filme uyarlayan zamanının ötesinde bir yönetmendir. tabii uzun bir hikaye olduğu için apar topar bitirmiştir filmi. sonrasında gizlice sigortalı bir işe girdiği söylentileri vardır. belki de yoktur.
ilk olarak ralph bakshi tarafından, 1978 yılında animasyon film olarak gösterime girmiştir. görsel olarak büyük bir fark var doğru, fakat benim için daha büyük fark şu: film müzikleri.
filmden daha uzun süreli bir film yapım belgeseline sahiptir. bu da çok doğal. mesela kitapçı sahnesinde sinan ile ünlü yazarın konuşmasının haricinde de bir hikaye akar. hava yağmurludur. kitapçıya bir kız girer. saçını başını toparlar. sanki kitapçı uğrak bir yer değildir ve yağmur sayesinde bir müşteri/okur kitapçıya girmiş gibidir. keza ünlü yazarın da sinan'dan kaçmak için yağmurun dinmesini beklemesi önceki sahnenin perçinlenmesidir. tabii devamı daha da ilginçtir.
okumak açısından ekşi daha nostaljiktir. mesela 2001 yılında yaşanmış bir olay hakkında o anın şahitlerinin yorumları okuyabilirsiniz. yazmak açısından da kafa sözlük'te pek çok şair, yazar, film başlığı yeni yeni açıldığı için, biraz daha sizin emeklerinize bakar. tekrara düşmemeye çalışırsınız. "facebook varken instagram'ı kim ne yapsın?" denen bir dönem vardı. belki benzer bir dönem bu iki sözlük arasında yaşanır.
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.