film bana göre üzerine çok para harcanmış stand-up gösterisinden farksız. yer yer espriler insanı eğlendirse de temposu düşük, kurgusu ve olay örgüsü zayıf bir senaryo. şahsen cem yılmaz'ın gora, arog, hokkabaz, pek yakında gibi gerçekten kaliteli işlerini izledikten sonra, bu filmin senaryosunu nasıl bu kadar kötü yazdığına akıl sır erdiremiyorum.
halide edip ile yakup kadri bir gün otururlar ve yakup kadri, ''ateşten gömlek'' isimli bir roman yazacağını söyler. bu isme bayılan halide edip bazı kaynaklara göre yakup kadri'nin izniyle, bazı kaynaklara göreyse izinsiz bu ismi romanı için kullanır.
bence bir diziye ''keşke yeniden başlasa'' diyorsak, bunun sebebi tam vaktinde bitmiş olmasıdır. örneğin ben de hımym'yi çok severim ama yeniden başlasa hangi konuyu işleyecekler ki? üstelik 9.sezondan sonra senaryoyu daha da berbat etme ihtimalleri var. örneğin behzat ç.'yi yeniden çektiler ama tutmadı. bazı şeyler tadında ve zamanında bitince güzel oluyor bence :)
en iyi yazar olmadığı aşikar. fakat benim için en özel kalem konumundadır kendisi. yazdığı kitapların her biri başyapıt niteliğindedir. özellikle şunu her ortamda belirtirim: martin eden'ı okumadan yaşama veda etmek, kişinin kendisine yapabileceği en büyük saygısızlıklardan birisidir. amerikan edebiyatında yeri steinbeck'ten çok önde; bu konu tartışmaya kapalı. muhtemelen liderliği hemingway ile paylaşırlar.
bunun dışında eserlerindeki o coşkulu anlatımdan bahsetmeme gerek yok sanırım? realizm akımının da öncülerinden zaten. fakat ben de, tıpkı levent cinemre gibi onu realizm akımına değil, coşkulu realizm yani coşkulu gerçekçilik akımına yakıştırıyorum.
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.