benim kitap kokusu, sayfa çevirme hazzı, illa elimde tutacağım, kütüphanemde duracak gibi fantezilerim olmadığından kolaylıkla alışabildiğim hatta çok daha rahat bulduğum bir olaydır. çünkü benim için önemli olan olabildiğince çok kitap okumak, istediğim kitabı istediğim zaman okuyabilmekti. ayrıca öğrenci olduğumdan istediğim her kitabı kolaylıkla alamıyordum, malum kitap fiyatları... d&r'ın türkiye'ye getirdiği ve türkçe dil desteği olan kobo e-readerımla bu yola baş koydum. yukarıda birkaç kişi telefonundan okuduğunu söylemiş e-kitapları ancak çok yakındır hepsinin gözlerinin bozulması. e-kitap okunacaksa mutlaka bir e-reader (elektronik kitap okuyucu) edinilmeli. sektörün başını çeken kobo ve kindle gibi markaların yanında ülkemizde bir çok alternatif marka da yerini almaya başladı.
şu an her ne kadar ilk bakışta pahalı gelse de ömürlük aletler bunlar ve sahip olduğu teknoloji dolayısıyla hakkını veriyor. hem evinizde yer kaplamıyor hem kağıt israfını önlüyor hem de kolayca binlerce kitabı yanınızda taşıyabiliyorsunuz. ayrıca sunduğu teknolojiyle göz yormayıp, aydınlatma özelliğiyle de geceleri ışıksız okumanıza yardımcı oluyor. yazı boyutunu, stilini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz üstelik.
şuradan e-reader ve normal kitap karşılaştırmasıyla diğer teknik özellikleri ve size sunduğu kolaylıkları daha detaylı öğrenebilirsiniz.
benim asıl değinmek istediğim nokta türkiye'deki e-kitap sektörünün çok zayıf olması. çoğu yayınevi yan gözle bile bakmıyor bu tür olaylara, her ne kadar etik olmasa da biz okuyucuları farklı yollara teşvik ediyor. acilen e-kitap bilinci geliştirilmeli.
devamını gör...