avrupa insan hakları mahkemesi (aihm) bir kez daha selahattin demirtaş'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

aihm'de görülmekte olan demirtaş davası bugün nihai karara bağlandı.
mahkeme, kasım 2018'de aldığı kararı daha da sertleştirdi. demirtaş'ın hukuki değil siyasi nedenlerden tutuklu olduğuna hükmetti. aihm kararlarının bağlayıcı yükümlülüğü kapsamında demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasını istedi.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

buradan
devamını gör...
serbest bırakıp bırakılmaması bir yana; olacaklar şu şekilde olacaktır. hükümet karara karşı çıkarak; kararı tanımıyoruz diyecektir; bunu heryerde dillendirip; eyyyy ab ile başlayan bir sürü nutuk olacaktır. o sırada euro/dolar tavan yapacaktır; sonrasında ab yaptırım kararlarını sertleştirecektir, hemen aracılar gönderilerek, mahkeme kararı uygulanacaktır. sonrasında biri bu durumu dillendirirse; gündem hemen değiştirelecektir.
devamını gör...
hdp, pkk ile olan organik bağlarını inkar etmeyen bir siyasi partidir. demirtaş, "apo'nun heykelini dikeceğiz ! " diyen faşist bir kürt siyasetçidir. tüm bunların ışığında demirtaş'ın pkk ile olan ilişkisi kanıtlarla ispat edilmeli ve yargıya sunularak adil bir yargılama sürecine tabi tutulması gerekir. akabinde hdp'nin de derhal kapatılması gerekir. bunu yapmadığınız müddetçe adalete olan inanç zayıflar.
devamını gör...
insan haklarının yılmaz savunucusu almanya, sadece birkaç kişiyi öldüren sol r.a.f üyelerinin hapishanelerde toplu intihar ettiğini, hapishane hücresinde yalnız kalan militanın artık nereden bulduysa ateşli silahla intihar ettiğini söylediler ama bu adam artık nasıl becerdiyse kafasının arkasına ateş ederek intihar etmişti. almanya kendi "teröristini" bu şekilde bitirdi ve bu olay intihar denilip kapatıldı.
şimdi bu almanya önderliğindeki a.b, teröristlerle nasıl mücadele etmemizle ilgili bize akıl veriyor.
devamını gör...
türkiye için utanç kaynağı olan bir karar. hukuk yerine guguk ile yönetildiğimizi artık bütün dünyaya ilan etmiş olduk.
devamını gör...
aihm bu kararı seneler önce vermişti zaten, yinelemişler.
selahattin demirtaş 5 ay ceza aldı 4 senedir içeride, nasıl bir adalet anlayışıdır bu.

hdp yi kapatamazlar ayrıca, hdp nın kapanmasının önünü açarlarsa ilk akp kapanır.
devamını gör...
şu sözlükteki yorumlar bile korkunç. birisi gelmiş hdp ile pkk rörörö, kapatılmalı demiş. bu mantıkla malum bir parti de kapatılsın. fetö ile bağı vardı. açılım yapmıştı ha keza. komple partiyi kazıyalım. bu mu yani ??.

yok demirtaş pkk ile bağı varmış falanmış. ulan bu adamın içeride siyasi nedenlerle tutulduğunu aklı ve vicdanı olan herkes biliyor. seni başkan yaptırmayacağız dediği an, ipi çekildi. apo denen itin istemediği bir insan idi.

sırrı süreyya önder denen adam apo itine gidip, boy boy fotolar çektirirken, demirtaş seni başkan yaptırmayacağız diyordu. sırrı dışarıda, demirtaş içeride. ne kadar ilginç değil mi ??.

tanım: siyasi nedenlerle içeride olan birisi için, aihm'in aldığı karardır.
devamını gör...
kobani olayları tek başına müebbet yatmasına yeterlidir. hendekler de plase olsun. teröre sonuna kadar destek verip biz barış istiyoruz falan diye zırvalarsanız afedersiniz ama kimse sizi ciddiye almaz. selo'da heykelini dikeceğiz dediği kişinin yanına postalanır. bu ülkede bir kişi sadece çözüm süreci yapabilirdi o da erdoğan'dı. sonuç hendek, kan, ankara'da durakta patlayan bombalar olarak geri döndü. terör ve teröristle müzakere edilemeyeceğini kanlı bir şekilde öğrendik. pkk gibi 40 kocası olan örgütle müzakere edemezsin. onun siyasi uşağı hdp'de aynı durumda. bakmayın siz bunların içinde rusçuda var amerikancıda avrupacıda. yine 40 kocası olan bir siyasi partiyle hiç bir şey çözemezsiniz. selahattin halkı kin ve nefrete sürükleyerek, bizzat kan akmasına vesile olduğu eylemlerden sorumludur. cezasını da çekmelidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"23 aralık 2020 aihm'den selahattin demirtaş kararı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim