kremlin sözcüsü dmitri peskov, abd ile istanbul'da 10 nisan'da yapılacağı belirtilen müzakerelerde, rus tarafının dışişleri bakanlığı düzeyinde temsil edileceğini bildirdi.
peskov, başkent moskova'da gazetecilere gündemdeki konuları değerlendirdi.
rusya ve abd heyetleri arasında istanbul'da 10 nisan'da yapılacağı belirtilen görüşmelerle ilgili soruyu yanıtlayan peskov, "tarafımız, dışişleri bakanlığı düzeyinde temsil edilecek. bakanlık gerekli bilgiyi açıklayacak" dedi.
rusya ile abd arasında yeni stratejik silahların azaltılması anlaşmasının (new start) yeniden yürürlüğe sokulması ihtimalini değerlendiren peskov, ilk önce abd ile ikili ilişkilerin iyileştirilmesi gerektiğini belirterek "stratejik istikrara ilişkin müzakereleri şimdilik düşünmek zor. çünkü bu tür müzakereler, ikili ilişkilerin belirli düzeye ulaşmasını ve karşılıklı güvenin sağlanmasını gerektiriyor" diye konuştu.
peskov, abd ile silah kontrolüne dair müzakerelerde diğer ülkelerin nükleer cephanesinin de dikkate alınması gerektiğini belirtti.


buradan
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"abd ve rusya'nın ikinci kez istanbul'da buluşması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim