#ödüllü filmler
drama / suç / yerli
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

muhtemelen 7even filmindeki ambiyansa özenilerek çekilen, aslında görselliği iyi olan film. sıkıntılı tarafları senaryosu ve oyunculukları. hayatı boyunca drama çekmiş bir bünyenin polisiyeye bir anda uyum sağlamasını beklemek saflık olurdu zaten.
devamını gör...
2009 yapımı 2010 vizyon yıllı yönetmenliğini ve senaristliğini yavuz turgul'un yaptığı polisiye filmi.

özellikle iki efsane ismi çetin tekindor ve şener şen'in kadrosunda barındıran filmi ilk gördüğümde çok büyük heyecanla izlemeye başlamıştım. hele ki şener şen usta oyuncu hayranlık ötesinde bir sevgim var kendilerine. bu iki aktörün büyük oyunculuğuna rağmen tam saramadı film beni. izlenmez mi izlenir ama ustalara saygıdan. şener şen'in neredeyse tüm filmlerini defalarca izleyen ben bu filmde bir kere yetti diyeyim siz düşünün işte.

oyuncular,
şener şen
cem yılmaz
çetin tekindor
melisa sözen
okan yalabık

tüm olayları iç güdüleri ve üstün yetenekleriyle çözen avcı lakaplı ferman (şener şen) herhaliyle tırlatmış olduğunu açığa vuran deli idris (cem yılmaz) cinayet masasında sadece ast üst değil aile gibi olan iki polis ve antropoloji mezunu hasan (okan yalabık) ekibe yeni dahil olan acemi bir polis lakabıda çömez tabi.

bir vakada yolları battal çolakzade ile (çetin tekindor) kesişir. aralarındaki bazı diyalogları nefes almadan dinlemiştim. böyle devler her zaman bir araya gelmez malumunuz.

bir de asiye (melisa sözen) karakteri var filmde. idris'in eski eşi ve çocuğunun annesi. hayata tutunmaya çalışan yıpranmış bir kadın. idris ile zaman zaman yaşadığı tartışmalar yansıyor ekrana. idris ona hala aşık o kararını vermiş falan filan. aşk bu mı dedirtiyor bana, aşk bu mu?

efem filmin ekibi bayağı sağlam filmde idare eder. beğenip güzel yorum yapan bir çok insan olmuş ama beni derinden yakalayamadı. bir şans verilebilir belki.

iyi seyirler...
devamını gör...
filmi cem yılmaz açısından değerlendireceğim öncelikle, komedyen cem yılmaz'ın aktör cem yılmaz'a evrildiği ilk filmdir. idris, cem yılmaz'ın aktörlük kariyerinin en önemli kilometre taşıdır.

şener şen ve yavuz turgul ikilisinin bir kez daha beraber çalıştığı film, ikilinin klasik filmlerinden biridir. şener şen'i başka yönetmenlerin vizöründen pek göremediğimiz için aslında şaşırtıcı bir oyunculuk performansı görmüyoruz. yaşını başını almış, saygı duyulan, kişiliği güçlü erkek başrol denince akla sadece şener şen gelmiyor ama yavuz bey başka bir seçenek üzerinde durmuyor nedense.

yavuz turgul yönetmenliği ertem eğilmez ile çalışarak öğrenmiş, sonrasında da kendi sinemasını ortaya koymuş bir isim. reklam dünyasının kazandırdıklarını sinemada ustaca sergilemiştir. bu film özelinde de durum aynı.

çetin tekindor çok büyük bir oyuncu. senelerin tecrübesini o kadar gözümüze sokuyor ki olduğu her sahnede insan ister istemez ona odaklanıyor. benim için filmin esas yıldızı çetin tekindor, şener şen ya da cem yılmaz değil.

okan yalabık çok beğendiğim bir oyuncu. rol neyi gerektiriyorsa onu ortaya koyuyor. sakar bir romantik aşık rolü de oynasa, psikopat bir katili de canlandırsa üzerine rolü adeta giyiyor. bu filmde de acemi hatta şaşkın bir karaktere can veriyor ve beni tamamıyla o kişi olduğuna inandırıyor.

melisa sözen çok aman aman bir rolde değil ancak kendini fark ettirecek kadar iyi bir oyuncu.

bakış açınızı değiştirerek bir kez daha olaya bakarsanız sebep-sonuç ilişkisini çözebilirsiniz mesajı bana filmden kalan en değerli kazanım.

av mevsimi, hiç izlememiş biri için sürükleyici senaryosu, iyi oyunculukları ve görselliği güzel yansıtan yönetmen başarısıyla gayet iyi bir film.

birden fazla izleyince insanı rahatsız eden yönleri ortaya çıkıyor. beni en rahatsız eden kısmı bir ailenin kızını bu denli değersiz görmesi ve mesleği şiddetle mücadele olan polisin bu kadar şiddet eğilimli olmasıydı.

av mevsimi izlemekte tereddüt etmeyin çünkü pişman olma olasılığınız gerçekten çok az. çok da umut bağlamayın çünkü yavuz turgut-şener şen ortaklığının klasik filmi olarak karşınıza çıkıyor.
devamını gör...
başrollerinde şener şen
cem yılmaz
çetin tekindor
melisa sözen
okan yalabık'ın yer aldığı, 2010 yapımlı türk polisiye filmi.
bir ekibin peşinde olduğu cinayeti çözmesini konu ediniyor.
yönetmen ise şener şen'in epeydir film çektiği yavuz turgul

film gölde bulunan kesik bir elin ardından avı ve avcıyı bulmayı konu ediniyor.
maktülün kimliğini saptadıktan zanlıların ve battalın, kendisinden yaşça büyük kocasının peşine düşüyorlar. o da çetin tekindor.
filmde herkes bir av'ın peşinde, av haline getiren ise şüphe
çünkü idris de ayrıldığı karısını av olarak görüyor, onu başka bir adamdan kıskandığı için öldürecek hale gelmiş.
filmin adı bu yüzden av mevsimi...
bir avcıyı diğerlerinden ayıran zekâsı değil, avına duyduğu merhamettir.

filmi beğendim, baştaki müzik çok etkileyiciydi, cem yılmaz'dan dram oyunculuğu beklemiyordum lâkin ustaların yanında komedyen kişiliğinden nasıl sıyrılmış, öfkelendikleri sahneler o kadar gerçekçiydi ki alkışlamamak elde değil.
"yeni bir şeyler görmek istiyorsanız, bakış açınızı değiştirin"

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
yaklaşık 6-7 yıl önce belki de daha evvelden izlemiş olduğum bir filmdi. konu, karakterler ve oyuncu kadrosu ile gerçekten mükemmel bir yapıt. cem yılmaz bu filmde, komedinin de yanında gayet de dram türü filmlerde de ne kadar iyi olduğunu çok iyi şekilde göstermiştir. akıllarda kalan durum da cem yılmaz'ın hayde isimli türküyü seslendirmesidir, ki filmin özellikle yayınlandığı dönem bence çokça dinlenen bir türkü haline gelmişti. hatta yıllar sonra doğa için çal'da aynı türküyü söyleyenlerden biri de kendisi olmuştur, bunu da bilmeyenlere ve dinlememiş olanlara belirtmiş olayım.

cem yılmaz dışında, şener şen de bu filmde gerçekten çok çok iyiydi. filmde yaşı gereği daha bir ağır yapıdaki polisi muazzam bir şekilde canlandırmıştır bana kalırsa.

çetin tekindor, cem yılmaz, şener şen ve daha birçok değerli oyuncu ile bence çok çok güzel bir eser olarak türk sinemasında yerimi almıştır. tabii ki yavuz turgul'un imzasıyla.

son olarak, izlememiş olanlar var ise mutlaka tavsiye ediyorum, şuan yine izler miyim, pek sanmıyorum, çünkü süre açısından artık birçok içeriği uzun bulduğumdan, kolay kolay izlediğim filmleri izlemeyi tercih etmiyorum, fakat dediğim gibi kesinlikle tavsiye ederim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"av mevsimi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim