çizimlerinizi sevin. ne kadar dener ve başarısız olursanız başarılı olmaya o kadar yaklaşırsınız."çirkin ya." kendi yaptığın çizime böyle şeyler demeye gerek yok. çizimin çirkini yoktur. internette şöyle değil böyle çizin gibi şeyler söyleyen bir çok video var. bu tarz videolar çizimi kalıplaştırır. oysa çizim açık uçlu sorular gibidir. istediğinizi yapabilirsiniz. sizi mutlu edecek şekilde çizmekte özgürsünüz ve bu en doğal hakkınız. (bkz: çizim geliştirmek)
devamını gör...
salak salak malzeme olsaydı bende öyle yapardım tribinden vazgeçin.
kötü bir kalemle de çizim yapılabilir.
sürekli ama sürekli çizmek çizdiğini sevmek değer vermek çok önemlidir.
sen bir bok yapmadan o adamın şöyle kalemi var olum ondan iyi çiziyor dersen olmaz.
devamını gör...
resim yapmak konusunda hevesli kişilere yapılacak öneriler.

öncelikle şunu kabullenerek başlayın: daha ilk çizdiğiniz resimde, hatta bir süre boyunca böyle bir sonuç elde etmeyeceksiniz. bu insanlar yıllarca çalışıp bu noktaya geliyor. o nedenle eğer "resim yapmak yetmez, çok iyi resim yapmalıyım." diyorsanız sabırlı olmanız gerektiğini de anlayarak başlayın işe.

resim pahalı bir uğraştır. gereken malzemelerin hepsini edineyim, sonra işe başlayayım derseniz çok beklersiniz. o nedenle elinizde ne varsa başlayın bir yerden. tekniklerini öğrenin. özellikle gölgelendirme ve perspektif konusunu iyi anlayın. resminize gerçekçi bir görüntü kazandırmak için bu şart.

iyi bir gözlemci olun. evde, dışarıda, ne yapıyor olursanız olun, her şeyi inceleyin. canlıların hareket ederken ne şekil aldıklarına iyi bakın, ağaçları, binaları, aklınıza gelen her şeyi iyi görün. bakmakla görmek arasındaki farkı anlayın.

internetten, başarılı sanatçıların çalışmalarına ilişkin videolar bulun ve inceleyin. neyi nasıl çizdiklerine iyice bakın. uygulamaya çalışın.

kendinize bir yöntem belirleyin ve onu geliştirmeye çalışın. yani bir yandan kara kalem çizeyim, bir taraftan sulu boya yapayım, elim değmişken yağlı boyaya da bulaşayım diye parçalara ayrılmayın. tek bir konuda sağlam ilerleyin.

ayrıca (bkz: kafa sözlük yazarlarının çizimleri)
devamını gör...
ilk olarak çizimin "yetenek" olmadığını anlamanız gerekiyor. çizim uğraş ve zaman gerektirir. kim ona zaman ve alın teri verirse o kazanır. çizim sizden bir el bir kalem ve bir kağıttan başka bir şey istemez gerisi size bağlı bir şeydir. o yüzden çizim yeteneğim yok diye bir şey demeyin zira öyle bir şey kimsede yok. onlarda olup da sizde olmayan uğraş ve zaman ayırmadır.
youtube üzerinde birçok çizim kanalı mevcut. tarama çizgisinden itibaren öğretmeye başlıyorlar ondan başka udemy üzerinde de birçok eğitim paketi mevcut bunları izleyerek ve uygulayarak başlamanızı öneririm. bunlar vasıtasıyla ilerleyince ve ana hatları öğrenince kendinize bir tarz seçin ve bundan sonrasında o tarz üzerine yoğunlaşın.
tarzınızı yakalayınca gerisi su gibi gelecektir.
gözlem
yeni sanatçılar keşfetme
bol bol çizim inceleme
bol bol deneme yanılma
bunlar çizimde ana kurallar. ha bir de para

çizerlerin en çok hataya düştüğü yerler ise aşağlık kompleksi, azla yetinme yanlış kağıt seçimi

önce bir aşağlık kompleksinden kurtulun. en başta dediğim gibi en başarılı sanatçı ve sizin aranızda alın terinden başka bir fark yok. o yaptıysa pekala siz de yeterli zamanı ve uğraşı verip yapabilirsiniz.
azla yetinmeyin gözünüz yükseklerde olsun. neden dünya çapında bir çizer olmak yerine okul yurdunun çizeri olasınız ki?
ve en önemli nokta kağıt seçimi. inanın bana kağıt seçimi çok çok çok çok çok çok çok çok çok önemli
kağıt seçimi > kalem seçimi
yazın bunu bir kenara.
yanlış kağıt seçimi sizi ileriye taşımaz o yüzden kağıdınız temiz, kalın ve düzgün olsun. adam akıllı bir eskiz defteri alın. kağıdı yağ gibi olsun. kalemi sürdüğünüzde o mükemmel sesi duyun kalem buzlu bir yüzeydeymiş gibi kaysın. kağıdı hissedin.
gerekli olan şeyler bunlar gerisi kişisel çaba artık.
ha bir de çizgi roman, manga ve kitap okuyun bol bol
çünkü okuma ve yazma aslında bir ikili değildir. okuma, yazma, çizme bu bir üçlüdür. bunlardan birini insandan çıkartırsanız insan eksik kalır. insan okumalı hayal etmeli daha sonra yazmalı ve çizmeli daha sonra yazılanları ve çizilenleri okumalıdır.
devamını gör...
tablet al ılluslatör yükle
devamını gör...
burada yok şuna çalış bunu yap şu uygulamayı yükle demeyeceğim. buna siz karar vereceksiniz.

ilk olarak yeteneğim yok nasıl yapacağım demeyi bırakmalısınız. motivasyon çok önemlidir. resim yapmak yetenek işi değil diyenler de kendince olaylara iyimser yaklaşmaya çalışıyor. arkadaşlar her işte yetenek olayı vardır. bir e-sporcunun da yeteneğe ihtiyacı vardır bir hikaye anlatıcısının da veya bir yazarın da yeteneğe ihtiyacı vardır.

buradan yetenek olmazsa biz bir hiçiz çıkarımını yapmayın. kendimden biliyorum benim azda olsa çizime yeteneğim var. çok fazla çizim yapmam ama her çizimde kalemimin geliştiğini fark ederim. yaklaşık 2 yılda 5 çizim yaptım 2-3 tane de yarım bıraktığım oldu. bu çizimlerden önce en son orta okulda falan çizim yapıyordum.

son çizdiğim resim: (çizdiğim 5. resim olduğu için fena değil bana göre)(çok çizemiyorum sıkılıyorum)
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

demek istediğim polyanacılara pek kulak asmayın yoksa yapacağınız şeye başladığınızda ama ben böyle düşünmemiştim diyerek zorluklara hazırlıksız yakalanırsınız. bir işe başlarken zorluklarını göze almalısınız ki işin yarısında bırakıp gitmeyesiniz. resim çizmekte böyledir. zorluklarını kabullenmelisiniz.

yetenek durumuna açıklık getirmek gerekirse
her işte yetenek olmalıdır ama şart değildir. yani resim çizmekte ustalaşmak istiyorsanız yetenek belki %20 çalışmak %80 etkilidir. hayatta başarılı olan kişilere bakınca vaktinin çoğunu çalışarak geçirdiğini fark edersiniz.

iyi resimler çizmek istiyorsanız çok çalışmanız gerekebilir. yetenekliyseniz kısa sürede güzel sonuçlar alırsınız, yetenek yoksa aynı çalışma temposunda daha geç sürede güzel sonuçlar alırsınız. buradaki fark harcadığınız zamandır. bu da sizin iradenize bağlıdır. güzel resim çizmeyi ne kadar çok istiyorsunuz. hırs, irade...

resim çizerken bir yandan sevdiğiniz bir müziğin çalması ve dünyadan belli bir süre kendinizi soyutlamanız çok güzel bir duygu. şiddetle tavsiye ediyorum. işte bir işi yaparken, mesela resim çizerken severek yapmanız gerekiyor. yoksa çabuk sıkılırsınız.

son olarak da çizdiğiniz resmin güzel olup çirkin olması herkese göre değişir. bir çizim yaptınız ve ortaya abuk sabuk bir şey çıktı ne önemi var. bunu nasıl daha iyi çizebilirim diye düşünüp denemelisiniz. o kağıt ve kalem size ait çizim dünyanızda harikalar yaratmak sizin ellerinizde.
devamını gör...
ben kendimi tavsiye verecek kadar yeterli görmüyorum ama birkaç şey söyleyebilirim.

öncelikle resim çizmenin sizin için ne ifade ettiğini öğrenmek gerekir. bazılarının kaçışıdır, bazılarının korkularıdır, bazılarının güzel vakitleridir. resim çizmekteki amacımızı bilmeliyiz. biz mi resmi tüketmek istiyoruz yoksa resmin bizi tüketmesini mi? bunları çizerek anlarız. o yüzden yalnızca bir kağıt ve kalemle başlayın, sonrasında neler olacağını kimse tahmin edemez.
devamını gör...
size en kral tavsiyeyi yapmak için derinlerden geliyorum, temel objeleri çizin. 3b küp, silindir, üçgen, dikdörtgen vesaire. sonra onları oynatın ileri, geri. döndürün. bükün. bunları yaparken de boyuta ve perspektife dikkat edin. teşekkürleri dm kutuma bekliyorum öpüldünüz.
devamını gör...
ilk çizim yaparken düşülen hatalardan birisi de portre tarzı çizimler yapmak. yapmayın. ilk çizimleriniz mutlaka manzara resimleri olsun. ve hayal gücünüzle çizmeye çalışmayın. bakarak çizin. ağaca bakın, çimenlere bakın, güneşe bakın, taşlara bakın. bir süre sonra eliniz bunları çimeye alışacak ve zihinden çizebileceksiniz. bol bol gölgelendirme yapmaya çalışın. yanlış olacak, ya başaramazsam gibi düşüncelere kapılmayın ve yanlış yaptıkça silmekten korkmayın.
devamını gör...
bazılarında yetenek yok, hırs var, zaman var, özenme var...
bazılarında da yetenek deli, ama zaman yok, imkan yok, meşgale çok...

bir günde 24 saat var, bu zaman zarfında meşgul olacak milyonlarca şey varken çizimle meşgul olmak istiyorum diyorsanız, rapidfireart.com/2017/04/06... buradan başlayabilirsiniz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çizime başlayacaklara tavsiyeler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim