#televizyon dizileri #final yapan diziler
aile / komedi / yerli
9.3 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

bir neslin aklına bile gelmeyecek kadar çok erken yaşlarda (en azından bizim için öyleydi) ailelerini cep telefonu almaları yonunde darlamalarına sebebiyet vermiş bunu normalleştirmiş ve daha sonrasında bunu otomobil ile devam ettirmiş ,ilkokuldan başlayarak saçma sapan tuketim alışkanlıklarını yerleştirme misyonunu başarıyla tamamlamış olan , taşfırın erkeği gibi hızlıca yokolması gereken abuk sabuk tiplemeleri sempatik göstererek hayatımıza pek te olumlu katkılarda bulunmayan sitcom dizisidir.
devamını gör...
ideal aile kavramı üzerine ülkede yapılan ilk dizi. çok da, bu ülkeye uyan ideal bir aile. bu ülkede kaç kişinin annesi evde mini etekli dolaşır merak ediyorum.
pınar altuğ'u beğenirim ama diziyi saçma buluyorum.
devamını gör...
çocukların yanında tartışmamak gerektiğinden hareketle mutfakta tartışmayı empoze ettiğinden dolayı saçma bulduğum dizi. çocukların yanında da pekala tartışılabilir, doğru üslup ve ses tonuyla tartışırsanız çocuklar da tartışmayı, sorun çözmeyi aileden öğrenmiş olur.
devamını gör...
birol güven'in en çok tutan dizisi. ayrıca halen iyi izlenmekte ki, 2010'dan itibaren çekilen yeni bölümleri (hele ki son sezonu) ciddi saçmalamasına rağmen çekiliyor, çok çok bir iki sezon nadasa bırakılıyor.

ayrıca ilk bölümlerden son bölümlere şöyle bir fark göze çarpar ki, sebebini bilmiyorum belki de seyirci öyle istiyordu:



orijinal seride haluk mutlaka haksız çıkar ve taş fırınlığın çoğu zaman zarar getirdiği görülürdü. örneğin apartman yöneticisiyle kavga ederler, sonra yönetici ortadan kaybolunca haluk'un adamı öldürdüğü sanılır. avm'ye gitse güvenlik görevlisine saldırır, romantizmi zaten anca meltem küstüğü vakit becerir...

halbuki yeni bölümlerde kabalıkla haluk üste çıkmasını biliyor ve kaynanalar'daki gibi kurnazlığı çok işe yarıyordu. keza çoğunlukla babadan kalma usuller de artık dizide yeni kuşağın alışkanlıklarına galebe çalar. orijinal dizide meltem'in babası, etrafındakilerin "servise götür" uyarılarını dinlemeden çamaşır makinesini tamir etmeye kalkıyor ama aleti iyice bozuyordu. yeni bölümlerdeyse haluk'un "ben bakarım, olmadı mahalle tamircisine veririz" itirazlarına rağmen aranan servise meltem ulaşamıyor bile...



yine de ilk bölümlerini izlemeyi severim o ayrı*. belki de çocukluğumuzu hatırlattığı için.
devamını gör...
2002-2019 yıllarında yönetmenliğini bora tekay'ın senaristliğini birol güven, metin açıkgöz, (2002-2012), nilüfer yenidoğan (2002-2005), özlem aybek (2002-2005), müfit can saçıntı (2010-2012), caner güler'in (2010-2012) yaptığı başrollerinde tamer karadağlı, pınar altug, mehmet baran erdoğan, buse sinem iren, zeyno günenç, volkan severcan, melek şahin, öykü güven, alp eren khamis, alparslan özmol oynadığı aile, komedi dizisidir

dizi bir karı kocanın kültür farkı ve hayat beklentilerinin değişiklik gösterdiği için pek anlaşamamalarını fakat bunu çocuklara duyurmamaya çalışarak çeşit çeşit hallere girmelerini konu alır.

meltem (pınar altuğ) ve haluk (tamer karadağlı) başladığı çocuklar duymasın bir anda pınar altuğ'un diziden çıkmasıyla başka bir oyuncuyla devam etti fakat pek uzun soluklu olamadı. pınar, tamer ikilisi bu rol için biçilmiş kaftandı ve o dönem için keyifle izlenen bir diziydi nasıl yaptılar bilmiyorum diziyi katıp karıştırdılar.

sonra dizi çocuklar ne olacak formatıyla devam etti. meltem ve haluk ortalardan kayboldu güya iş seyahati için amerika'da gitmişler çocuklar dedeleri müsteşar kemal (ferdi akarnur) büyütecek güya. sanırım diğer dizinin son bölümlerinde tamer karadağlı'da diziden çıktığı için böyle bir yola daha doğrusu uçuruma sürüklediler diziyi. berbat ötesi bir senaryo ve yoldu bence illa neden dşretirsinizki madem başroller çıktı bitirin diziyi aynı olay en son babalar duyardada yapılmıştı. çok zoraki ittirme gibi oluyor.

pınar altuğ ve tamer karadağ ile dizi tekrardan çekilmeye başladı. tabi bazı karakterler yine yoktu ama başroller bir şekilde geri dönmüştü. yeni yeni karakterlerde eklendi diziye. selami (özgür ozan) yerine tuna (volkan severcan) gelmişti. bir light gitti bir light geldi. taşfırın karşısı boş bırakılmadı yani.

açıkçası ilk sezon dışında ben izlemeyi pek tercih etmedim çünkü dizi katıp karıştırıldı. o heves kaçtı ve ben son çekilen versiyondan 1, 2 bölüm izleyip bıraktım.

ben izlemesemde 9 sezon devam etti dizi hem de elekçi kadınlar gibi kanal kanal gezerek. tgrt (2002), atv (2002-2003, 2010-2012), star tv (2003-2005), cine5 (2007-2012) (tekrar bölümleri yayınlanmıştır), fox (2013-2014), kanal d (2017-2019) yarın bir gün yeniden başlarsa şaşırmam. neysem kendi çapında seyircisi var. iyi seyirler efem...
devamını gör...
dizi 4 defa ayrı ayrı çekildi ve bir şeyi fark ettim hep ilk sezonu çok iyi oluyor ve sonrasında çöküşe geçiyor foxtayken 2013-14 dönemi prime dönemiydi mesela sonraki sezon tutunamadı en son kanal ddeki ilk sezonda fena değildi sonra en kötü halini aldı hep iyi başlayıp sonrasında diğer sezonlarda kötü bitiyordu
devamını gör...
2002 ve 2019 yılları arasında yayınlanan durum komedisi dizisidir.

dizi türk televizyonları için ve türk seyircisi için efsane olmuş bir dizidir. dizide birbirine katlanamayan karı koca ele alınır. bu karı kocanın yani haluk ile meltem karakterinin ev içinde yaşadıkları, çocuklarıyla olan tutumları, arkadaş çevreleri mizahi bir dille seyirciye aktarılır.

dizi 16 ocak 2002 de tgrt de yayın hayatına başladı. 13 bölüm yayınlandıktan sonra atvye geçti.
dizi yayın hayatı boyunca sürekli kanal değiştirdi ve sürekli ekranlara veda edip yeniden çekildi. şu an ne durumda bilmiyorum.

dizinin senaryosunda birçok isim bulundu. bunlar birol güven, metin açıkgöz, nilüfer yenidoğan, özlem aybek, müfit can saçıntı ve caner gülerdir.

dizinin yönetmenliğini bora tekay, raşit çelikezer, günay köker yaptı.

başrol oyuncuları ise tamer karadağlı, pınar altuğ, mehmet baran erdoğan, buse sinem iren, zeyno günenç, volkan severcan, melek şahin, öykü güven, alp eren khamis, alparslan özmoldur.

dizinin yapımcısı birol güvendir. birol güven türk televizyon tarihinde sitcom denilince akla gelen ilk isimlerden ve çocuklar duymasın gibi efsane bir yapımı yaptığı için buradan teşekkür ederim. okuyorsan artıya bas birol abi.

dizi toplam 9 sezon ve 464 bölüm olarak yayınlandı.

çocukken izleyip keyif aldığım ve sürekli izlediğim bir diziydi. ailemle beraber açıp izlediğim tebessüm ettiğim bir diziydi. özellikle haluk karakteri çok iyiydi. tam olarak gözlem ürünü olan haluk karakteri türk babasını çok iyi yansıtıyordu.
meltem ile sürekli tartışmaları yemeğe olan düşkünlüğü futbol sevmesi gibi konular çok başarılıydı. çocuklarına karşı sert görünmesi ama aslında onları çok sevmesi gibi olaylar haluk'un başarılı bir türk baba karakteri olduğunun göstergesiydi.
meltem karakterini hiç sevmezdim ve itici bulurdum hala öyle bulurum.
çocuklardan havuç karakterini çok severdim. emine ve kocası hüseyin karakteri de öyleydi.

yani dizinin karakterleri çok iyiydi. klasik türk aile yapısını yansıtıyorlardı.
genelde bizim seyirciler bazı yapımlar için şöyle şeyler söylerler "ilk zamanlar iyiydi ama sonradan bozdu ya" bu söylem bu dizi için çok uygun bir söylem.
evet ilk zamanlar çok çok iyiydi ve sonradan bozdu. sürekli yeni karakterlerin eklenmesi sürekli yeniden çekilmesi derken o eski tadı asla bir daha alamadım.
tamam izleniyordu komikti ama eski hali çok güzeldi.
çocuklar duymasın dizisi durum komedisi ve aile kavramının güzel bir örneğiydi. arada sırada eski bölümlerini tekrar açıp izlemelik bir yapım.
devamını gör...
izlemekten keyif aldığım dizi.
çocukluğumu hatırlatıyorsa bana o karakterler izlerim de severim de kime ne lan.

çarli'nin eski bölümlerini de açıp izlerim ayda yılda bir... bu benim zevkim. hayattan uzaklaşma, maziye dönme aşkımdır.
belli ki netfiliksi çocuklarını rahatsız etmişiz.

ayda 50 tl verip iyi kötü bir dijital platforma abone oldunuz diye havalara girmişsiniz.
kendinizi ne sanıyorsunuz oğlum siz?
devamını gör...
ak parti yokken meltem ile haluk'un boşanma durumları söz konusuydu sene olmuştu 2016 halen bunların boşanma olayları dizide sürüyodu hani ortada çocuk yok hepsi eşek kadar olmuş çoluk çocuğa karışmış belki kendilerinin boşanma durumları olacak halen çocuklara hangimiz söyler diye canları sıkılıyodu yahu çocuklar artık yeter boşanın artık yetti be bi s..tir olun gidin artık dese haklarıydı.

bu dizide oynayan ayşecan tatari ile de aynı lisedeydik* valla billa koridorda yürürken o bet sesinden tanımıştım.
devamını gör...
2002 yıllarında ekranlara gelen ve 2019 yılına dek sezon sezon yenilenerek uzun yıllar yayınlanan aile, komedi dizisi. başrollerinde tamer karadağlı ve pınar altuğ'un bulunduğu dizide her karakterin kendine özgü, has özellikleri ile izleyiciyi güldüren sahneleri vardı. dizide başrol oyuncuları dışında fısfıs ismail, çaycı hüseyin, selami, müsteşar kemal gibi karakterler çok iyi performans gösteren yeteneklerdi.
devamını gör...
dominant teyze- haluk atışması. özlendi. ha birde son bölümünü falan izlemedim de bu havuçla arkadaşı entel dantelin kızlarını sonunda tavlayabildi mi merak ediyorum harbiden.
devamını gör...
nasıl olur da şükrü veya hüseyin'in veya dizideki herhangi bir karakterin meltem'e platonik de olsa vurulmadığını anlayamadığım dizidir...

olay seksilik filan değil...
neyse ben susayım.
devamını gör...
türk televizyon tarihinin en unutulmaz dizisidir. bu dizinin her bir bölümünün tekrarı en az 900 ila 3500 kere yayınlanmıştır. bu sebeple guinness rekorlar kitabı'na başvuru yapılmıştır.

başrollerini tamer karadağlı ve pınar altuğ'un üstlendiği, doksanlı yıllarda doğan her çocuğun belleğinde güzel bir tat bırakmış olan dizidir.

dizinin yaratıcısı yani fikir babası birol güven'dir.
devamını gör...
birol güven'in dediğine göre, her yeniden yayımlanışında izlenme oranları/sayıları artan diziymiş. bu akademik bir çalışmayla araştırılmalı gibi bir şey demişti kendisi. biz garip bir ülkeyiz zaten. böyle bir araştırmanın sonucu ne çıkarsa çıksın beni şaşırtmazdı açıkçası. *

ben de bir dönem bayağı izledim bu diziyi. gayet iyi olduğunu düşünüyorum şahsen. sonra havuç falan değişti galiba. en son tv'de başka bölümlerine de denk gelsem de izlemedim. onlar da gayet beğenilmiş galiba ama. ne diyelim, bravo.
devamını gör...
uzun soluklu ve karakterleri ile hayatımızda yer edinmiş hatta replikleri dilimize dolanması ile çok yüksek bir diziydi. zaten çok fazla tekrar başladı ve bitti. bu tür dizileri bulmak artık kolay değil çünkü içerisinde bize dersler veren diziler bunlar. şimdiki diziler gibi kötü alışkanlıklar ya da kötü fikirlerle donatmıyorlardı bizi. zaten televizyon ne gösterirse toplumda odur diye düşünüyorum. ha o toplumu etkilemiş ha toplum onu etkilemiş farketmez. şu zamanın dizilerinden anlaşılıyorki izleyici ve diziler iyi değil.
devamını gör...
çocukluğumun dizisi olan çocuklar duymasına dair yazacağım bu tanımda bana eşlik edecek olan emektar bilgisayarım ve bilgisayarın emektar klavyesine teşekkürlerimi sunuyorum.

diziyi ilkokul yıllarımdan hatırlıyorum, o yüzden hatırladığım, izlediğim, bildiğim ve bilgimi güncellediğim kadar sizelere aktarayım. belki nostaljik dizi izlemek isteyenler nasiplenir.(buradan tutunamayanlar dizisindeki fehmi abiye selamlar)

dizide asıl ailemiz, haluk ve meltem ve onlardan olma iki çocuk duygu ve emre'den oluşur. emre yani namı diğer havuç. neyse işte. baş karakterimiz haluk inşaat mühendisi olup bir şirkette çalışmakta, ailesini bu şekilde geçindirmektedir, bir yandan meltem de başka bir şirkette insan kaynakları müdürüdür. haluk'un deyişi ile "personel müdürü". dizide genelde ön planda olan haluk ve meltem'in bir şekilde herhangi bir konudan kavga etmesi olayı vardır. şimdi belki feminist bireyler bana kızacaklardır fakat kavgaların büyük çoğunluğu meltem'in sürekli monoton yaşamdan sıkılıp bambaşka arzularından kaynaklanır. yahut işte haluk'un meltem'in giydiği kıyafetleri kıskanmasından kaynaklanır vs. ikisi arasındaki kavgalar genelde mutfakta yaşanır, zira mutfakta yaşanınca muhtemelen sesleri çocuklarına gitmez, yani herhalde gitmiyordur başka ne mantığı olabilir ki. hatta aralarında kavga başlayacağı sırada, haluk yahut meltem'den biri "mutfak" repliğini söyler ve ikisi birlikte mutfağa gidip kavgalarına orada devam ederler. yer yer mutfakta tabaklar kırılır, bir şeyler dökülür bu kavga sırasında. ama neticede kavga olayı çocuklara yansıtılmaz ki bu bence çok hoş bir olay. evet, aile arasında bir şekilde kavga olayı olur, norma uygundur. ama çocuklara yansıtmayı ben de hiç uygun görmem, bu sebeple bu davranışları dizinin en güzel örneklerinden biri olabilir. karakterlere üstü kapalı değineceğim zaten bu aile dışında bir de selami ve gönül karakterine değineceğim o kadar.

şimdi bir de duygu ve emre karakterlerine deyineyim. emre, dizi boyunca hep bir telefon isteme arzusunda olan bir çocuk, hemen hemen her bölüm bu isteğini dile getirir. yer yer evden kaçma numarasına dahi girişir. ama o telefon bir türlü alınmaz. sürekli ablası duygu'nun telefonunun olması fakat kendisinin telefonunu olmaması durumundan yakınır. haluk ve meltem'in belki de birbirlerini en çok destekledikleri konu işte buradadır. ikisi de emre'ye yaşı gereği telefon almadıklarını söylerler. dizide emre henüz 15 yaşlarında yahut 15 yaşlrından küçük bir çocuğu temsil etmesi nedeniyle ona telefon almazlar. bu da bence muazzam bir örnek, hatta şuanki birçok çocuğa da örnek teşkil edebilse ne güzel olurdu. ancak ne yazık ki şuan birçok aile telefon, tablet, bilgisayar gibi birçok şeyleri daha belli bir erişkinliğe girmeden çocuklarına öylece bırakıyor. bizlere de bu saçma sapan youtube shorts videolarını izlemek düşüyür.(maalesef ki denk geliyoruz) neyse yani, ben bu konuda da dizinin verdiği mesaja saygı duyuyor bu durumu destekliyorum. belli bir erişkinliğe girmeden çocuklara böyle şeylerin verilmesini gerçekten uygun görmüyorum. çocuk biraz doğa ile iç içe, arkadaşları ile sosyal hayatat büyümeli bana göre. ben yaşım ve doğup büyüdüğüm döneme göre bir miktar sokata bir miktar da bilgisayarla büyümüş bir çocuk olarak hayatımdan memnunum. hatta bir miktar daha sokakta büyümek isterdim. çünkü sosyalleşmek gerçekten güzel bir olay. teknoloji, şu gözümüzün önünde yer alan ekranlara bağlı yaşamak hiç de güzel şey değil. ne demiştim, emre'nin derdi ve arzusu telefon işte. ama olmuyor. yeri geliyor telefon alınması için şarkı bile yapıyor hatta. yani kendi çapında bir şarkı işte. emre'nin dizideki maceraları gerçekten komik bu arada. biraz da duygu karakterine deyineyim. duygu karakterinin de elbette arzuları var, aklımda kaldığı kadarıyla söylemek istiyorum, duygu'nun da ayrı oda ve kredi kartı gibi arzuları oluyordu. kardeşi emre ile aynı odada yaşamayı sevmiyordu, rahat rahat alışveriş yapabilmek adına kredi kartı istiyordu. tabii ailesi duygu'ya yaşı gereği telefon almış fakat yine de kredi kartı kullanabilecek erişkinlikte olmaması nedeni ile kredi kartı vermemişlerdi. ve evet yine söylüyorum bu da çok çok güzel bir ders niteliğinde olay. şuan kredi kartlarını birçok yetişkin insan, ben, sen, o yahut bizler, gerçekten çoğunlukla amacı dışında gereksizce kullanıyor olabiliyoruz. abartılı borçlara giriyor, bir de bunları ödemek için çalışıyor, uğraşıyoruz. hiç almasak bir şey kaybetmeyeceğimiz ihtiyaçlar üretiyoruz, buna da sebebi kredi kartı oluşturuyor tabi. olmasa nereden boş boş ihtiyaç üreteyim ki.

dizide bir de haluk'un iş arkadaşı selami ve selami'nin eşi olan gönül karakterleri de mevcut ki. onlara çok geniş değinmek istemiyorum. ha bu arada meltem ile gönül de aynı şirkette çalışıyor. bu da böyle bir saçma ayrıntı işte. genelde iki güne bir selami ve gönül haluk ile meltem'in evine oturmaya gelirler. yer yer onlar arasında da saçma konularda tatlı tatlı tartışmalar çıkabilir. haluk biraz da böyle klasikleşmiş türk erkeği iken. meltem + selami ve gönül ailesi daha bir avrupa yaşamını benimseyen, ülkenin sürekli avrupa birliğine girmesini arzulayan kişiler olmaları nedeniyle, arada genelde bu sebeplerden dolayı tartışmalar oluşabiliyordu. ama bu tartışmalar bile hoş ve anlamlı yani. selami, eşine düşkün, eşinin birçok dediğin yerine getiren bir koca. gönül de, haluk'un deyimi ile dominant teyze karakteri de sürekli eşi selami'yi herhangi bir konuda azarlamaya hazır bir eş ne yazık ki. bunları da böyle anlatıp geçiyorum.

şimdi diziye genel olarak bakmak istiyorum, ben dizinin ilk yayınlanan tgrt ve atv bölümlerini çokça severdim. yani yıl olarak yanlış olmasın herhalde 2002-2003-2004 olabilir, o yıllardır, belki biraz daha eski biraz daha yeni tam bakmadım şuan ama o civarlar işte. dizi bundan sonra bir ara "çocuklar ne olacak" adıyla yayınlandı, sonra yıllar sonra 2010 mu neydi, çocuklar duymasın adı altında yeniden yayınlandı, bir ara ondan yıllar sonra birkaç kez yine yayınlandı falan filan. ben yeni versiyonlardan sadece 2010'daki biraz sevebilmiştim o da genelde ilk bölümler falan. hatta o yıllar böyle yeniden yayınlanacağını duyduğumda çok sevinmiştim hatırlıyorum. bayağı da sıkı takipçisiydim dizinin. işte bundan 14 yıl falan önce. o zaman ben 12-13 yaşlarındayım. ama 2010 versiyonu hariç diğer yeni versiyonları pek sevmiyorum. en çok sevdiğim dizinin ilk halleri ve sonrasında da 2010 yılındaki hali. diğerlerini dediğim gibi biraz biraz izledim fakat tavsiye etmem. çünkü dizinin ilk başlarında böyle nasıl desem, böyle bir türk ailesini bilinçlendirme hali vardı. sonradan daha böyle bir klasik diğer dizilere dönmeye çalıştılar, çizgisi farklı yerlere doğru gitti falan pek sevemedim. o sebeple eğer izlemek arzusundaysanız, dizinin ilk bölümlerini tavsiye ederim. daha bir keyifli. youtube'da zaten bölümleri mevcut.

izleyecek olanlara iyi seyirler, bu tanımım okuyanlara da teşekkürlerimi sunuyorum, mutlulukla kalınız.
devamını gör...
zorbalığı, tacizi, aile içi şiddeti tatlı tatlı meşrulaştırıp bunlardan mizah üretmesi, efendiliği karikatürleştirip haluk gibi bir denyoyu makbulleştirmesi ve bir zaman sonra tamamen akp’lileşmesi hasebiyle “ıığ, brother ıığ” denilerek tokatlanması gereken dizidir. şu gün yayınlansa belki de kıvırıp yapımcının mabadına duhul edilirdi.
devamını gör...
abartmıyorum türk dizi tarihinin gelmiş geçmiş en iğrenç ve cahilce dizisidir. bırak leyla ile mecnun'u, gibi'yi, akasya durağı bile bunun yanında şaheser gibi kalır. haluk gibi bir çomardan, meltem gibi bir kokonadan oluşan bir aileyi ideal türk ailesi diye göstermeleri bile mide bulandırıcıdır.
devamını gör...
senaryosu farklı kişiler tarafından yazılmış olsa da genellikle birol güven tarafından hayata geçirilmiş bir proje olduğu bilinen türk dizisi; 2002/ 2019 yılları arasında yayınlanmıştır.

pınar altuğ ve tamer karadağlı gibi oyuncular başroldedir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


ikisi de çalışan bir ebeveyen olan meltem ve haluk adlı çiftin çocukları emre (havuç) ve duygu ile olan yaşamı konu edinilir.

haluk daha doğulu bir imaj çizer, gelenek ve göreneklere bağlı, milliyetçi bir imaj çizmiştir.

meltem ise daha batılı gibi durur, modern bir aile olarak karşımıza çıkarlar, evin hizmetlisi elbette her dizide olduğu gibi başörtülü ve modern olmayan bir kadındır.

ikisi birbirlerini sevseler de anlaşamazlar ve kavga etme yerleri evin mutfağıdır, çocukların yanında kavga etmenin çocuklar üzerinde ne kadar büyük yıkımlara yol açtığını bildikleri için tartışma zamanı mutfak! diye işaret ederler.

çiftin yakın arkadaşları selami ve gönül de vardır, haluk ise selami'yi karısından korkan bir koca olarak görür çünkü haluk kabadayıdır.

havuç'un tek isteği bir telefonunun olmasıdır, daha sonra çocuklar büyür ve meltem ile haluk'un kavgaları ara sıra devam eder.
boşanma aşamasına geldikleri olur,
bir ailenin mutsuzluğunu komedi olarak karşımıza çıkaran eski bir dizidir.

vatan şaşmaz'da bir zamanlar bu dizide oynamıştır..


ba ba ba...
devamını gör...
2002 ile 2014 arası güzel ve tam kıvamında olan bir dizi iken 2017-2020 arasında sıvayan bir dizi oldu. yok geceymiş gündüzmüş tutkuymuş bu ne arkadaş? komedi dizisini bizans entrikasına çevirdiniz. onu da geçtim komik olmayan yerlere kahkaha sesi koyulmasından da uyuz oluyorum orası da ayrı bir konu.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çocuklar duymasın" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim