#ödüllü filmler
drama / suç / gizem
7.5 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

ince ve zekice işlenmiş, şaşırtmaçlı kurguya sahip film. bizler alışmışız katil kim, suçlu kim onu çözmeye çalışmaya ama bu filmi izlerken yapılmaması gerekenlerden birisi de katili bulmaya çalışmak aslında. filmi akışına bırakıp izlemek gerekiyor.

bu film için yapılacak en büyük kötülük de spoiler vermek olacaktır. vakit ayırıp izlenmesi gerekli filmlerden. ispanyol yapımı diğer filmlere olan ilgimi de arttırmıştır ayrıca...
devamını gör...
oriol paulo eseri, 2016 ispanyol yapımı bir film.
ing adı: the invisible guest yani dilimize 'görünmeyen misafir' olarak çevirmek mümkün. nitekim o şekilde çevrilmiş.

film, başka kişilerle evli olmalarına rağmen yasak aşk yaşayan iki kişinin tehdit edilmesini ve sonrasında içlerinden birinin otel odasında öldürülmesi ile diğerine suç atılması ile başlıyor. adam suçsuz olduğunu ispatlamak için kendisine önerilen alanında başarılı avukatı tutuyor ve kendisine suç atılmasını sağlayan kişiyi bulmaya çalışıyorlar.

desem de film elbette bu kadar basit ve sıkıcı değil. ayrıntı verdiğimde tat kaçıran bilgi vereceğim için filmin konusunu burada sonlandırıp canım mario casas'cığım hakkında konuşacağım biraz da. o nasıl bir ağlamadır yahu. bu adam saatlerce ağlasın hiç sıkılmadan izlerim cidden çok güzel ağlıyor*. oyunculukta yetenekli olan kişileri izlerken ayrı bir keyif duyuyorum, rolleri sinir etse de etmese de.

ayrıca filmin kurgusunun kesinlikle pürüzsüz olduğunu söyleyebilirim. mantık hatası yoktu, olsa dahi çok göze batmayan cinstendi çünkü kül yutmam genelde. kesinlikle izlenmesi gereken bir film. psikolojik gerilim ve gizem seviyorsanız tam sizlik.
devamını gör...
ispanyol gizem filmidir. kurgu olayin islenisi oyuncular cok iyidir. surpriz sonludur. tum film sitelerinde bulabilirsiniz. bir anne babanin cocugu icin neler yapabilecegi gibi bir fikir olusturdu bende. bir de tanidigimizi sandigimiz insanlarin ne kadar kolay yalan soyleyebilecegi ve aslinda onlari hic tanimiyor oldugumuzu dusundurdu.
devamını gör...
türkçeye görünmeyen misafir olarak çevrilen 2016 yapımı ispanyol film.
bu nasıl bir film, nasıl bir kurgu hayran olmamak elde değil.

hikayede gizli ilişkisi olan çiftin yolda yaşadıkları kaza sonucu öldürdükleri genç çocuğun cinayet süsünü ortadan kaldırmaya çalışması ve çocuğun ailesinin suçluyu bulmak için yaptıkları büyük çabaları konu alıyor.

filmde en beğendiğim şey bir kombinasyon sorusu gibi önce olayı a kişisi üzerinden daha sonra b kişisi üzerinden gösterip en sonda c kişisiyle noktayı koyuyor.
bir cinayet senaryosu için tatlı beyin yakan ve sonunda wow dedirten türden bir film olduğunu düşünerek şiddetle tavsiye ediyorum.
keyifli seyirler.
devamını gör...
oriol paulo nam-ı diğer "twist kralı"nın sayılı filmlerinden biridir.
imdb puanı: 8,1
tam bir ters köşe filmidir.
ispanyol sinemasının bu yönünü seviyorum, filmin süresini çok uzatmadan, gereceği kadar gerip, sonunda ağzınızı açık bırakıyor.
başrol oyuncusunun selçuk inan'a benzemesi ve oyunculuğunun vasat kalması dışında hiçbir sorun yok.
izleyin, izlettirin.
devamını gör...
benim gibi her söylenene inananları sürekli şaşırtıyor. ispanya manzarasını da gerilim dozunu da cok iyi ayarlamış bir film. insanların yüzlerine özellikle dikkat ederseniz çok kısa süre sonra size sürpriz bozanı kendisi veriyor.
devamını gör...
kurgusu saniyeler içinde 5 farklı senaryo izliyormuşsunuz hissine kapılmanıza sebel olan sonunu tahmin edemediğim nadir filmlerden ki el cuerpo'nun sonunu bile biraz sezmiştim . oyunculuklar çok iyi fakat benim için gerçekten performans değil senaryonun parladığı filmdir.
devamını gör...
oriol paulo'nun senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği ispanyol yapımı bir suç filmi. ilk dakikasından son dakikasına kadar merak duygusunu körükleyen güzel bir film. olayların akışına kapılıp mantıklı gelen bir düşünceyi savunurken, birden savunduğunuz fikrin tam tersine yönelmek ve bunun 106 dk boyunca sürekli gerçekleşmesi ilginçti.
devamını gör...
türkçesi "görünmeyen misafir" olan 2016 tarihli gizem ve gerilim türünde bir ispanyol filmidir.

bu kadar yıl geçmiş ve ben bu filme nasıl bu kadar geç ulaşmışım diye düşündüm ilk başta.
olay örgüsü,başlangıç şekli, oyunculuk, detaylar.. her şeyiyle muhteşem bir film.
ilk andan itibaren sizi saran ve bağlı tutan bir ilerleyişi var.

ispanyol iş adamımız evli bay adrien, yine kendisi gibi evli olan sevgilisinin cesedi ile bir otelde yakalanır. kefaletle serbest bırakılır. ancak savunma yapması gerekmektedir ve 'kendisinden zeki olunamayacak' avukatımız virginia devreye girer. alttan girer, üstten çıkar, sağdan ayrı soldan ayrı sorar adrien'ı bayağı yorar. detaylara fazlaca önem veren ve asla kaybetmemiş olan emekli virginia, doğrucu birisi olsa da meslek yaşamına leke sürmemek ve adrien'ı da kurtarmak için çok dikkatlidir. her şeye en baştan başlanır. hem de birçok kez..

kafanızda bir hikaye oluşturuyorsunuz ve hop, altüst oluyor. diğer köprüyü yapıyorsunuz o da yıkılıyor. daima diri turulan bir merak ve düşünmeye iten sahneler düşüyor önümüze.
devamını gör...
bir oriol paulo filmidir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
filmin senaryosunu da yönetmen oriol paulo ve lara sendim yazmıştır. filmin başrollerinde mario casas, ana wagener, jose coronado, bárbara lennie, francesc orella ve paco tous oynamıştır.

bazı filmleri izlemekte geç kalıyorum. hem cannes film festivali ve akademi ödüllerinde aday olan filmleri izlemek yüzünden hem kült derecede kötü olan filmleri izlemek yüzünden. bu takıntılı film izleme tarzım yüzünden gözden kaçırdığım muhteşem filmlerden biri de bu film oldu.

filmdeki sürpriz unsurunun çok iyi kullanılması ve film boyunca gerginliğin asla sıkıcı bir düzeye düşmemesi ya da abartılı bir şekilde yükselmemesinin yanı sıra oyunculukların da tadında ve çok iyi olması zaten iyi olan senaryonun muhteşem bir filme dönüşmesini sağlamış.

zengin ve başarılı bir iş adamı yasak bir aşk yaşamaktadır. ve sevgilisi ile birlikte kaldığı otel odasından öldürülen sevgilisinin bir numaralı cinayet şüphelisidir. oldukça ünlü olan bu adam bu davadan kurtulmak için avukatının tavsiyesi ile dava esnasında yapacağı savunmayı hazırlamak için bir danışmanla anlaşır. ve film boyunca birçok gizem teker teker çözülür. çünkü çözülmesi gereken tek gizem otel odasındaki cinayet değildir.

bence mutlaka izlenmesi gereken harika bir fiilm.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim