devlet adamı zekidir, eğitimlidir, geleceği okur, devleti satranç oynar gibi yönetir. insanların çoğunluğu cahil olduğu için halkın keyfine göre iş yapmaz. akıl ve bilim neyi emrediyorsa halka rağmen onu yapar. devlet adamının icraatları uzun vadede tamamen halkın iyiliği içindir. devlet adamları özellikle dönemlerinde sevilmez, kıymetleri sonradan bilinir. örneğin fatih sultan mehmet, 2.mahmud, atatürk gerçek devlet adamlarıdır, gerçek önderlerdir. dönemlerinde halkın çoğunluğu tarafından sevilmiyordu bu insanlar. ama bugün eğitimli insanlar onları anarken hayranlık duyarak anıyor. hayır dua ediyor.
popülist siyasetçiyse pozitif bir zekilikten çok sinsidir ve kurnazdır. halk umurunda bile değildir. halkın hoşuna gidecek şeyler söyler. halk en saçma sapan hataları bile yapsa o hataları savunur halkın gözünü boyamak için. halktan kimin sesi daha gür çıkıyorsa ona uyar. amacı sürekli iktidarda kalmaktır. o yüzden kısa vadede ses getirecek göstermelik icraatlar yapar ki ses getirsin halk nezdinde ve sevilsin. sanırım örnek vermeye gerek yok bunlara. bunlar 1938'den beri sürekli bu ülkedeler zaten.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"devlet adamı vs popülist siyasetçi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim