biri bir işle ilgili fikrinizi sorduğunda beğenmediğiniz an kafa tırmalamaya başlayan ikilem. ulan niyetlendiğin iş beş para etmez ama ben sana bunu uygun dille nasıl anlatayım?
devamını gör...
durum neyi gerektiriyorsa o seçeneğin yapılması gerektiğini düşündüğüm eylemler.

mesela sınava çalışan bir öğrenci, konuyu anlamıyorsa "yaparsın sen. şöyle iyisin, böyle aslansın..." demek ona iyi gelecektir.

fakat sesi berbat olduğu halde ısrarla sahneye çıkıp şarkı söylemeye çalışan bir arkadaşınıza, kendisini rezil etmemesi adına "yapma bence" demek daha mantıklıdır.

en azından bana göre durum bundan ibaret.
devamını gör...
ne heves kıracak sertlikte ne de gereksiz övecek bir samimiyetsizlikte olmak gerekir. fikrini açıkça söyleyip, karşı tarafın niyeti saçma da gelse destek olmak gerekir. hep en iyisini bilen biz değiliz sonuçta a dostlar.
devamını gör...
artık bu duruma inancım pek yok çünkü birçok insan bir şeyden anlamadığı halde fikir beyan ediyor bazıları sırf kıskançlıktan taşlıyor ve artık şuna da inanıyorum yapılan birçok şey farklı birçok insana ümitsiz vaka gibi gelse de beğeniliyor. örnek yemek sepeti tam 5 yıl adamlar ceplerinden para harcadılar.
devamını gör...
heves kırmadan da doğru söylenebilir. ne söylediğin değil, nasıl söylediğindir önemli olan.
devamını gör...
akla " eltim dedim" repliğini getiren başlıktır.
devamını gör...
yalanını bilmem ama motive etmeyi seçiyorum.bir ihtimal başarı şansın diğerine oranla daha yüksek ,daha iyimser en azından şevklenirsin. ama hırslı insanlar diğerine daha çok şevklenebilir.yapamazsın denildiğinde sana inat yapıcam diyen insanlarda mevcuttur.yani tamamen karakterle ilgili.
devamını gör...
ben yalan söyleyince mutlu olacaksa hiç olmasın. gerçekler ile yaşasın. hayatın yalan yüzleri elbet son bulacak, bir insan yalanla mutlu etmeden önce o yalanın bir gün ortaya çıkacağını düşünsün.
devamını gör...
yalan söylemek değil de, doğruyu daha naif bir şekilde söylemek, kırmadan, üzmeden. dan diye değil yani.
devamını gör...
nabza göre şerbet durumuna benzer. karşındaki kişiye, ruh haline, o an'a göre değişir. yine de en sağlıklısı güzel bir üslupla doğruyu söylemek.
devamını gör...
dost acı söyler, eğer gerçekten dost görüyorsanız dediklerini dikkate alın.
devamını gör...
"sandviç yöntemi" ile kendisinden kaçınılabilecek ikilem. önce güzel şeyler söyleyerek başlıyorsunuz, araya kötü kısımları sıkıştırıp sonra tekrar iyi şeyler söylüyorsunuz, oldu da bitti. kimsenin hevesini dannnk diye kırmaya ya da yalan söylemeye gerek yok. ikisinden de nefret ederim.
devamını gör...
yalan söyleyip heves kırmak.
devamını gör...
doğru söyleyip heves kırmak dediğim vs’dir.

her ne kadar başta motivasyon sağlasa da, her yalan günün sonunda batırıp sıvamaya mahkumdur.
devamını gör...
yalan söyleyip motive etmek yerine heveste kirsaniz doğruları söyleyin. çünkü yalan bı sure sonra ortaya çıkar ve daha çok can yakar hatta kişinin güvenini ve sizi yalancı olarak görmesine sebep olabilirsiniz .
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"doğru söyleyip heves kırmak vs yalan söyleyip motive etmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim