duygusal olan bir kadın olduğunu ifade etmiyoruz. duygusal olmak kadınlar için fabrika çıkışı gelen bir özellik olarak ele alınıyor.

bu başlığı adını koymasak da erkekleri kastederek konuşuyoruz. erkek duygusal olduğunda değil duygularını gösterdiğinde güçsüz görülebilir ama bu her kadını kapsamaz.

ataerkil ailede büyüyen ve erkek açısından güçsüzlük olarak algılanan durumları referans alan kadınlar ileride kendi evinde de bu paradigmaya bağlı kalabiliyor.

bu sorunun bence esas sıkıntısı boşanmalardan ziyade kadın cinayeti dediğimiz durumların detayında ortaya çıkıyor.

şiddet göstermenin normal olduğunu düşünen kadınlar belki ailesinden şiddet gördüğü için aslında psikopat olanları "erkek" olarak algılıyor.
devamını gör...
insanlığın en iyi tarafıdır duygusallık. güçsüzlük olarak düşünenler götümü yesin. teşekkürler.
devamını gör...
toplumsal tabular..
ağlaklıkla karıştırılıyor da olabilir.
devamını gör...
rekabetin olduğu yerde seni üzerler yiğidim.
hayvanları geçtim modern dünya haricinde rekabetin hüküm sürdüğü geniş ovalarda niçe oynak beyinin(!) obası basılmış, karısı kaçırılmıştır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"duygusal olmanın güçsüzlük olarak görülmesinin nedenleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim