45 yaşındayım, yakın arkadaşlarım var ama hiçbirine en yakın arkadaşım diyemem. hergün konuştuğum, her şeyi paylaştığım biri yok. acaba bu tek benim için mi geçerli merak ederim hep. herkesin illa bir en yakın arkadaşı olması şart mı bilemedim.
devamını gör...
18 yaşındayım, birkaç tane arkadaşım var ama hiç en yakın arkadaşım yok.
devamını gör...
hiç ihtiyaç duymamış kişidir. bence olmak zorunda değil. kişi kendisinin en yakın arkadaşı olabiliyorsa en yakın arkadaşın yokluğunu hissetmeyebilir. herkesin en yakın arkadaş tanımı farklıdır bir de. en yakın arkadaş olarak nitelendireceğim insanlar var çevremde. ama zaman zaman öyle hissetmiyorum, zaman zaman değişiyor. çevrende sevdiğin, seni seven, dinleyen, anlayan insanlar varsa illa çok yakın olmak zorunda değilsiniz.
devamını gör...
en yakın arkadaşınız anneniz olunca başkasına gerek kalmıyor zaten.
devamını gör...
en yakın arkadaşınız anne falan değildir. anne, annedir. boşanmaların bir çoğu anneyi arkadaş gibi görerek her şeyi anlatmakla ve sonunda aile içi olaya dahil olmasıyla sonuçlanmaktadır.
devamını gör...
tahammül bozukluğu yaşıyordur.
devamını gör...
24 yaşındayım, yaklaşık 14 yaşından beri en yakın arkadaşım yok. ama çok yakın arkadaşların kimler diye sorulduğunda direkt sayabileceğim 5 kişi var. bu 5 kişi ile kalan arkadaşların yeri ayrı.

edit: tanımı da yapalım - normal bir yetişkin insandır
devamını gör...
mevzusu geçen en yakın arkadaş ne kadar yakınsa bir o kadar etkileme, yön verme, üzme potansiyeli olan kişidir . olmaması kayıp değil bilakis daha güvenli olan durumdur.
devamını gör...
en yakın arkadaşından darbe ve sağlam bir dost kazığı yemiş insanın kimseye güven duymaması sonucu yaptığı en mantıklı harekettir. bazılarının hayatına "en yakın arkadaşım" diyebileceği insan daha girmemiş, bazılarının hayatına da girdiği gibi olaylı bir şekilde çıkıp gitmiştir. insanın en yakın arkadaşı kendisidir. kendi kendine de yetebilir insan. günümüz arkadaş ilişkilerine, çıkarlar üzerine kurulmuş arkadaşlıklara, kötü gününde kaçacak yer arayan dost görünümlü sahte insanlar varken " en yakın arkadaş" adı altında hayatında kimsenin olmamasına üzülmemeli, tam tersine sevinmelidir.
devamını gör...
hayatı kaybetmiş insandır tarzı şeyler söylemek hoş değil. bazı yazarlar böyle yazabiir ama durum öyle değil. gerçekten aranda çıkar ilişkisi olmayacak ve birbirinizin kusurlarını bildiği halde (kavga bile etseniz) yüzüne vurmayan insanla çok yakın arkadaşlık kurabilirsin. hislerin kuvvetliyse zaten o arkadaşın senin için iyi mi kötü mü olduğunu anlarsın. yani en azından benim tecrübe ettiğim durum böyle.

illa kız erkek olacak diye bir şey de yok. kız kıza da erkek erkeğe de gayet iyi arkadaşlıklar kurulabilir. ama genellikle kızlar arasında çekememezlik başgösterdiği için çoğu kız birbirleri ile çok yakın arkadaş olamıyor. olmuş gibi oluyorlar.

her insanın hayatında en az 1 dostu olmalı. hiç arayıp sormayacak olsanız bile belli bir zaman geçtikten sonra eski muhabbete dönebilmeli insan.
devamını gör...
hiç yakın arkadaşım yok, hiç de olmadı. ben bir insanla kıyafet paylaşımı, makyaj malzemesi paylaşımı, özel anları anlatmak, gıybetin dibine vurmak gibi şeyler yapmak istemiyorum. hiç istemedim. dolayısıyla da böyle bir arkadaşım olmadı. eksikliğini zaman zaman çektim bir yerlere çağrılan ilk kişi olmadım ya da ortamda mutlaka istenen kişi. fakat bu beni sorumluluktan öyle güzel uzak tuttu ki anlatamam. arkadaşlık arka kollamak gerektiriyor ben uğraşamam herkes kendi kaba etini kollasın.
devamını gör...
saçını kestirdiğinde nasıl olmuş diyecek insan bulamazsın. yeri gelir başına bir iş gelir ulan bunu kime anlatsam der düşünürsün. telefon rehberinde arayacak birine bakarsın bulamazsın. canın sıkıldığında sadece senin canın sıkılır ve kimse bu sıkıntıyı düzeltmek için yanında olmaz çünkü o kimse ortada yoktur. herkesin bir dönem başına arkadaşsızlık gelecektir şüphesiz. tez zaman da başınızdan bu derdi atınız. gidip simitçiye bile nerelisin deseniz, muhabbet açılır akşama okey oynamaya çağırır sizi. mesele birilerinden beklemek değil ilk adımı atmaktır...
devamını gör...
modern insandır.
devamını gör...
en sıfatını sevmediğim için yoktur en yakın arkadaşım. her insanın yeri ayrıdır hepsini farklı sebeplerden farklı şekilde seversin. bir kıyaslama ya da sıralama yapıp "en" yakını seçmek bana saçma gelir. yakın arkadaşlarım vardır, biraz daha uzak olanlar, sadece tanıdık olanlar ve keşke tanısaydımlar var. bunun dışında hiçbirini birbiriyle kıyaslamam hepsi benim için çok önemli ve değerlidir.
devamını gör...
benim. açıkçası umrumda değil.
devamını gör...
mantıken olmayacak bir durumdur, çünkü halihazırdaki arkadaşlar arasından yapacağın sıralamada tepede bulunan ve aslında yakın olmasan da uzak olduklarınha kıyasa girdiğinde nispeten yakın olan, en az uzak olan arkadaşın bu tanıma girebilir. koş ve sarıl ona.
devamını gör...
bırak en yakını , hiç yok.
devamını gör...
kendiyle vakit geçirmeyi yalnızlık olarak saymıyordur belki de. bu yüzden de en yakın arkadaşa ihtiyacı yoktur çünkü zaten kendisidir.

lâkin şöyle bir şey de var hep eksik hissettim kendimi yalnızken, iyi hissettiğim de oldu ama hep eksik...
devamını gör...
herkesle muhabbeti vardır fakat en yakını yoktur.
devamını gör...
hayatı boyunca verip verebileceği en doğru kararı vermiş kişidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hiç en yakın arkadaşı olmayan kişi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim