çok zor bulunur.
arkadaş bulmak isteyen kişi çok rahat bulabilir.
bu arkadaş illa insan olmak zorunda değil.

ama yakın arkadaş işi biraz karmaşık.
yakın arkadaş olayı güven olayıdır çünkü.
devamını gör...
duvarlarla konuşuyordur.
devamını gör...
sorunludur.
devamını gör...
3 arkadaşımın da taşınması sonucu iki hafta sonra yaşayacağım durum.
devamını gör...
eleme işlemini gerçekleştirmiş ve aslında '' sıfıra sıfır, elde var sıfır '' durumunu tatmış olan insandır. (bkz: ben)
devamını gör...
olmak istediğim insan.dert babasıyım ya ben bütün sorunlular beni buluyo, sorununu çözünce de gidiyor.arkadasmis yersen.
devamını gör...
bu zamana kadar her ihtiyaclarinda kosup, benim ihtiyacimda killarini kipirdatmadiklari icin hepsini bir anda cikardim hayatimdan. birbirlerinin arkalarindan konusup yanyana geldikleri zaman samimiyetsiz gulusmelerinden de biktim. artik hayatimda yalan, samimiyetsizlik istemiyorum. tek bir tane dostum var onun disinda hepsini sildim ve cok mutluyum. en azindan kafam rahat.
devamını gör...
parasızdır büyük ihtimalle.
devamını gör...
o kadar da yıkık insan evladı yoktur diye düşünüyorum. iyi kötü herkesin bir arkadaşı olur.
devamını gör...
yıkık olduğumu öğrendiğim başlık.
devamını gör...
zamanında "şu anda iletişim kurduğum her insanın dahi bir zamandan sonra hayatımdan çıkacak olduğunu bilmek benim yeni insanlarla tanışma isteğimi de köreltiyor." gibi bir söz okumuştum.

adeta kendimi bulmuştum bu sözde. hayat sürekli "nasıl olsa bir gün bitecek..." düşüncesiyle yaşanmaz ama ben istisna sayılabilirim. hayatıma girip çıkmış her insanla bir yerden sonra aramıza sudan sebeplerle soğukluk girmesi artık benim kendimi diğer insanlardan izole etmeme ve yalnız kalmama sebep oldu.

hem avantajları var hem de dezavantajları var. avantaj olarak örneğin yalnız kaldıkça kendi iç hesaplaşmalarınız sayesinde kim olduğunuzu keşfediyor, erkenden olgunlaşıyorsunuz ama dezavantaj olarak bazen insan kara günlerinde güneş gibi doğan birini de yanında istemiyor değil.

yalnızlık güzeldir güzel olmasına ama siz yine de zor günlerinizde yanınızda olacak birine de sahip olun. komşu komşunun külüne muhtaçtır derler biz onu "insan, insanın külüne muhtaçtır." diye değiştirelim daha anlamlı oluyor.
devamını gör...
şehre yeni taşınmıştım ve orada sıkı arkadaşım olan iki kişi de ben taşındıktan sonra üç ay içinde başka şehre göçtü.

o ara hiç gerçek dostu olmamış biraz ana kuzusu bir herifle takılıyordum. o da çok manevi desteğe ihtiyacım olan bir dönemde yanımda olmadı. zaten belliydi.

böyle çok zor bir iki ayım geçti yapyalnız, hiç arkadaşsız. zor gerçekten.

sosyal bir adamsan karamsar geçiyor öyle dönemler.
devamını gör...
birileriyle arkadaş olmanın bir eşiği var bence. yani bir şekilde bazı şartlar hasebiyle arkadaş edinemediyseniz ya da sahip olduklarınızı kaybettiyseniz uzun süre bir daha edinemiyorsunuz.
arkadaşsızlığa alışıldığından olabilir, belli yaştan sonra arkadaş edinmek fiziki ve ruhsal olarak zor olduğundan olabilir. bilemiyorum.
devamını gör...
anlatmayı beceremiyordur. bu yüzden arkadaşlık kuramıyordur.
devamını gör...
ikili ilişki kurmak sanat işidir. bu konuda oldukça iyiyim ama son zamanlarda yaşadığım mevzular yüzünden bu durumdan oldukça uzaklaştım. en yakınım dediğim insan bile zor zamanımda yanımda olmadı ve bazı gerçekleri öğrendikten sonra bu tür ilişkilerin aslında boş olduğunu bir kere daha öğrendim. kimse kimseyi sevmiyor ve çıkarları için görüşüyor.
devamını gör...
açmak bana nasip olan başlık.

"başlık bulunamadı."

hepiniz mi arkadaşı var?

elbette herkesin tanıdığı, çevresi, okul-iş arkadaşları vardır. ama yalnız hissetmek başka, aranızda hiçbir setin olmadığı, yanında rahat hissettiğiniz, sıkıldığınızda dışarı çıkabileceğiniz bir arkadaş herkesin ihtiyacıdır. ve benim yok. tabi bunun sebebi asıl doğup büyüdüğüm yerden uzakta olmam ama hayatıma bu şekilde devam edeceksem bulunduğum yerde de çevre edinmek, çocukluk arkadaşlarının yerini almasa da sıkı arkadaşlar edinmem gerek. ama yok.
devamını gör...
konuşmayı değil yazmayı seven insandır.
devamını gör...
bu aralar benim. var olan birkaçı da uzak şehirlerdeler.
yalnızlığa elbet alışır bedenim.
yalnızlıkla belki de başa çıkabilirim.
çok zor gelse bile yaşar öğrenirim.
sensizlik benim canımı acıtan.
...
siz yazın bari sevgili yazarlar. dertleşelim biraz.
devamını gör...
aşmış kişi; varılacak son noktaya varmış yüce insan.
devamını gör...
çok arkadaşı olan insandan daha rahattır. bunalım ruh halimle günde bin defa bir yerlere davet ediliyorum ve her gün binbir tane bahane bulup kibarca davetleri reddediyorum. kardeşim rahat bırakın da depresyonlu depresyonlu, evimde kedilerimle çürüyeyim ya.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hiç arkadaşı olmayan insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim