#ödüllü filmler #netflix filmleri
animasyon / drama / fantastik
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

çok fazla animasyon izlemeyen şahsımın çizimlerine, akışına, konusuna ve müziklerine bayıldığı, jérémy clapin yönetmenliğinde çekilen fransız, dram fantastik filmi. cannes film festivali’nin eleştirmenler haftası bölümünden büyük ödülle dönerek bunu başaran ilk animasyondur da.
gerçekten çok çok iyi. incelikle işlenmiş oldukça dokunaklı. akılda çokça soru ve düşünceler bırakan, herkesin kendinden bir şeyler bulacağını düşündüğüm bu filmi fazla bir şey söylemeden, tadı kaçmadan açıp izlemeli.

--! spoiler !--

kesik bir elle çıktığımız yolculukta bizde arıyoruz o el gibi bedenimizi. ne koyarsanız yerine, bazı şeyler bizden gitmiştir. umudumuz, isteklerimiz. ama devam edebileceği şeyleri bulur yine insanoğlu . sinek, kopmuş el, kasetler ile metaforlarla çevrili.
sadece sonunda naoufel'in öldüğünü düşündüm sanki sallanıyordu orada cesedi. yoksa benim mi göz yanılmam bilemedim hala...

--! spoiler !--
devamını gör...
yetişkinler için çekilmiş bir animasyondur. hem fantastik hem gerçekçi hikayesiyle büyülemiştir. görseli, hikayesi o kadar sağlam ki mutlaka izlenmelidir. cesar'da en iyi animasyon ödülünü kazanmıştır.
devamını gör...
unutamayacağım animasyonlardan biridir. verdiği gerilim hissi, hüznü harikadır. müzikleri de baya iyiydi bence. filmde sık çalan bir şarkı var, metin2 oyununun enter the east'ine benziyor.
devamını gör...
fazlasıyla melankolik havaya sahip bir fransız animasyonu.
jérémy clapin tarafından yönetilmiştir ve 2019'da gösterime girmiştir.
aynı zamanda da guillaume laurant’ın happy hand isimli romanından uyarlanmıştır.

konusundan ötürü çok büyük bir beklentiyle başlamasam da fazla iyi bir animasyon olduğunu söyleyebilirim.
hem beklentilerimin aşırı derecede üzerine çıktı, hem de dramın hasını yaşatarak, hissettirerek her sahnede duygulanmamı sağladı.
bu tarz dram içerikli, bir nevi süründüren yetişkin animasyonlarına ayrı bir zaafım olduğu için film genel anlamıyla çok hoşuma gitti.

konusuna değinecek olursam sahipsiz bir elin paris sokaklarında sahibini araması olarak açıklayabilirim.
elin sahibi olan naoufel karakterine dair de birçok şey fark ederiz filmde.
yalnızlığını, seçimi olmayan durumlarla nasıl baş ettiğini, kendine has hüznünü, fazlasıyla kırılgan ve bir o kadar da hayalperest oluşunu, nostaljiye olan sevdasını..
en çok hissedilen özelliği ise hiçbir yere, hiçkimseye ait hissedemeyişi.
kaybolan elinden bağımsız olarak hayatta tutunabilecek pek bir şey bulamayan ve bulduğunu düşündüğünde de peşini bırakmayan bir karakter.

müzikleri de bir o kadar güzeldi, sevdiklerimden iki tanesini bırakacağım.

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"i lost my body" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim