#araştırma-inceleme

öne çıkanlar | diğer yorumlar

birinci dünya savaşına katıldığı için, 1930'lu yılların nazi almanyası'nda avukatlık yapmasına izin verilen yahudi asıllı hukukçu ernst fraenkel eseri. faşizm incelemeleri serisi kapsamında iletişim yayınlarından tanıl bora çevirisi ise basılmış bir eser. savaş şartlarında ve zamanında yazıldığı için kıymetli bir eserdir. kitabın ilk nüshası, fransa büyükelçiliğinde çalışan bir memur tarafından, diplomatik eşya arasında almanya dışına çıkarılmıştır. kitaptan bir kaç kıymetli alıntıyı aşağıya bırakıyorum;

"hareketin führer'i aynı zamanda milletin führer'idir. hangi sıfatıyla eylemek isteyeceği, onun kendi takdiridir. bir talimatın altında adolf hitler adının yazıyor olması kafidir."

"o kendi şahsını düzen davasıyla özdeşleştiriyordu ki, düzen davasını kendi şahsıyla özdeşleştirebilsin." yazar burada, karl marx'ın louis bonaparte'ın on sekiz brumaire'i adlı eserine gönderme yapmış.

"hukuk devletinde mahkemeler idareyi hukuka uygunluk bakımından denetler; üçüncü reich'ta polis makamları, mahkemeleri maksada uygunluk bakımından denetler."
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ikili devlet diktatörlük teorisine bir katkı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim