yapmadan duramadığım eylemcik. öbür türlü kuru kuruya yaşıyorum gibi geliyor. hafif de mizah katarak sağ gösterip sol vurmak hoşuma gidiyor.

fakat işte ironinin en büyük tehlikesi yanlış anlaşılmak veyahut deli zannedilmek. monotonluğa göğüs germiş bir breave heart olarak iğneli ironilerimi tanımlarıma muhakkak serpiştireceğim. olur da denk gelirseniz yadırgamayın, gülün geçin.
devamını gör...
hep yapmak istediğimiz
ama
bazen yaparken kırıcı olabileceğimiz kelimeler
kimseyi namusu ve sağlığı hakkında vurmamak gerekir.
devamını gör...
söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir.
devamını gör...
söylenmek istenen bir sözü açıkça söylemeyip biraz da mizah katarak insanlara ana fikri anlatmak amacıyla yapılan eylem. bazen dozu kaçıp yanlış anlaşılabilir. bir tür insan vardır ki açıkça söyler ve hahaha ironi yaa diyerek kendini savunma mekanizması oluşturur. ironi yapmak biraz akıl biraz yetenek işi.
devamını gör...
herkesin yapmak zorunda olmadığı bir şey. gerçekten herkes ironi yapmak zorunda değil, bunu biliyor muydunuz? herkes kendini komik sanıyor.*
devamını gör...
allah kimseyi ironiden anlamayan nesile aşina değilim bakınızı vermek zorunda bırakmasin.
hiciv ile ironiyi karistiranlar, ironi yapacağım diye baltayı taşa vuranlar, minik alayları anlamayanlar, uzak olsunlar.
devamını gör...
ironi yaygın kullanımıyla fransızca kökenli bir sözcük. öz türkçe karşılığı alaysılama . tdk sözlüğüne göre söylenen sözün tersini söyleyerek kişiyle veya olayla alay etmek demektir.
günlük hayatta, edebiyatta, basın yayın organlarında ironiden sıklıkla yararlanılıyor. ama türkiye'de sözlü ya da yazılı yapılan ironi, bazen yanlış anlaşılıp ve ciddiye alınıp hoş olmayan sonuçlara götürebiliyor.
devamını gör...
yapmadan duramadığım eylem.
bazen ciddi olayım artık koca kadın oldum diyorum ama dayanamıyorum.*
abla olunca, anne olunca, teyze olunca bir şey değişmiyor.
çocuklarım alıştı bana. anne böyle olur sanıyorlar.
komşular da alıştı.
alemsin abla, diyorlar.
burda da iyi gidiyorum.
trabzonlu abla olarak ironi yapmaya devam ediyorum.
sonum hayır olsun inşallah.
devamını gör...
yapmanın da ironiyi anlamanın da zeka gerektirdiğini düşünüyorum. ironi yapılan ortamlarda neden bilmiyorum ekstra keyifli oluyorum. sanki anlatılmak istenen doğrudan tabağıma konmamış da anlayıp incelemem için sunulmuş, tadına baktıktan sonra da aynı şekilde geri göndermemi istiyormuş gibi hissederim.
devamını gör...
(bkz: iğneleme) olarak da bilinir.
günümüz internet dilinde sıkça yapılır.
"(!)" ile biten bir cümle varsa içindekinin tam tersi kastedilmiştir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ironi yapmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim