orta doğu ülkesi.
devamını gör...
tren anlamı dışında bir arada giden veya uçan hayvan dizisi hatta insanlar için de kullanılır:

'şu karşı yaylada göç katar katar
bir güzelin derdi serimde tüter'
(pir sultan)
devamını gör...
parsel parsel ülkemizi satın alan ülke.
devamını gör...
arap yarımadası'nda bulunan basra körfezi ülkesidir.tek kara sınır komşusu suudi arabistan'dır.2 milyon nüfusu olup petrol ve doğalgaz rezervleriyle kişi başına düşen gelirle dünyanın en zengin ülkelerindendir.
devamını gör...
kişi başına düşen milli geliri 2019 verilerine göre 64.000 $ civarı olup, bu alanda dünya dokuzuncusu ülkedir.
devamını gör...
biz kimseyi takmayız biz katar'ız diyebilen, ambargo vb sınırlandırmaları önemsemeyen,kendi küçük ekonomik gücü büyük ülke.
devamını gör...
almanya ve türkiye ile yaptığı ticaretin haddi hesabı olmadığı ülke.
devamını gör...
hakkında araştırdıkça hayran kaldığım ve israil'den sonra merak etmeye başladığım, ziyaret etme isteği duyduğum ikinci orta doğu ülkesi. katar, petrol gelirlerini keko gibi altına yatırmak yerine ar-geye yatırım yapmışlar, gelişmiş ülkelerin büyük markalarına yatırım ortaklığı kurmuşlar, ülkelerinde hiç olmayan turizm potansiyelini yoktan var edip dünyadaki zenginlerin para harcadığı bir yer haline getirmişler. bitti mi? bitmedi. ülkelerini oxford gibi dünyanın her yerinden öğrencilerin geldiği bir üniversiteler ülkesi yapmaya çalışıyorlarmış. bunların hepsini petrolden elde ettikleri gelirlerle yapıyorlarmış.

ülke hakkında şaşılacak bir diğer husus ise şeriatla yönetilmesine rağmen kol bacak kesme, recm, adam asma gibi şerri hükümlerin hiç uygulanmamasıdır. yani şeriat sadece lafta var, uygulamada hiç yok. 2 milyonluk ülkenin sadece 300 bini katarlı ve bu katarlıların hepsi ingiltere'de ingiliz ekolüyle yetişmiş son derece batılı insanlar. hepsinin bir avrupa, abd ayağı bulunmakta. yani ortalama bir türk'e göre ortalama bir katarlı daha fazla dünya yüzü görmüş, daha fazla açık fikirli. nüfusun geriye kalanı da hindistan'dan, filipinlerden, nepal'den gelen köleler. evet köle diyorum çünkü bu işçiler kölelik standardının bile çok altında çalışmak zorundalarmış.

öyleyken böyle işte. petrol gelirlerini kısa vadeli işlere hiç edeceklerine uzun vadeli ar-ge yatırımlarına harcıyorlar. akılcı bir ülke. bence türkiye'nin böyle ülkelerle ilişkilerini geliştirmesi gerekli. katar da türkiye'nin yanına yakışan bir ülke.

not: türkiye'de borsa istanbul gibi kurumlarımızın bedavaya satılmasını desteklemiyorum elbette. hatta bazı kurumlar peşkeş çekilmiş. bunlar çok yanlış ama katarlı yatırımcıların türkiye'de yatırım ortaklıkları kurmaları teşvik edilmeli.
devamını gör...
yüzölçümü olarak türkiye'nin yaklaşık %1.5'u olan körfez ülkesi. başkenti doha'dır. neredeyse bir yarımada şeklindedir, ve tek kara sınırı suudi arabistanladır. bu nedenle 2017'de başlayan (ve birkaç gün önce biten) suudi ve diğer körfez ülkeleri ambargosundan beri ülkeye tüm kaynaklar have ve deniz yolu ile gelmektedir. ülkenin bir çöl olduğunu ve neredeyse hiç tarım olmadığını göz önünde bulundurursanız gerçekten büyük bir sınavdır

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

nüfusu yaklaşık 2.8 milyondur bunun sadece 300 bini katar vatandaşıdır. geri kalan 2.5 milyonun küçük bir kesimini "expat" diye tabir edilen beyaz yakalı yabancı çalışan, geri kalan çoğunluğunu ise hindistan, nepal, bangladeş gibi güney doğu asya ülkelerinden gelen mavi yakalı çalışanlar oluşturur.
sonlarına yaklaşmakta olsa da ülke yaklaşık son 10-15 yılı büyük bir şantiye gibi geçirmiştir, bahsi geçen mavi yaka göçmenler de aslında bu inşaatlarda çalışan işçilerdir. önümüzdeki birkaç yıl içinde inşaatların sonlanmasıyla nüfusta bir azalma olacağı tahmin edilmektedir.
devamını gör...
katar para katar.
devamını gör...
şu günlerde ülkemizin sözde tek dostu olan ülkedir.

güvenmemek lazımdır.

biraz ırkçı bir söz olacak ama "domuzdan post, araptan dost olmaz" demiştir atalarımız.
devamını gör...
dünyanın en zengin ülkesi. he market ürünleri bol bol türk malı (torku, sütaş vb.) markalar bulundurur. o kadar dışa bağımlılığa rağmen petrolleri sayesinde o kadar zengindir.
devamını gör...
vatanımızın peşkeş çekildiği ülke.
devamını gör...
kişi başı milli gelirin en fazla olduğu ülke.
devamını gör...
kış mevsiminde dünya kupası düzenleyip tarihe geçmiştir.
devamını gör...
bu ülke hakkında güzelleme yapan tipler var. ifrit oluyorum ya. bugün birine denk geldim. neymiş efendim macron katar emirine "türkiye'ye çok yardım yapıyorsunuz bundan rahatsızız" demiş. bu seme de katar'in bize neden yardım ettiğini bilmiyorsunuz diyor. neymiş türkiye katar uzerindeki arap yarımadasındaki baskıları kırmış. nasıl yapmış bunu. silah ve gıda yardımıyla. o yüzden de bizi çok severlermis, en sevdiği ülke bizmisiz. katar sevmeyecegi eşeği avlusunda otlatir mi? parsel parsel eylediler ülkeyi. beyinsiz herif.
devamını gör...
olum lütfen trabzonspor'u satın alın da şu 36 yaşındaki dzekoya 5m ödeyip ovunenler bi g*t olsun
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"katar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim