bu saatte uyuma ile ilgili bilimsel bir çalışma yapılmış mıdır acaba? benim uzmanlık alanım olsa bir grup üzerinde deneyler gerçekleştirip psikolojik tespitler üzerinden analizler yapardım. o zaman anlardık rivayetlerin doğruluğunu.
devamını gör...
uyumanın sakıncalı olduğu vakitler.

uykusunu, bugün yanlışlıkla gerçekleştirdiğim- şu anda ayakta ve aşırı aktif olmamın sebebidir aynı zamanda- ve uyandıktan sonra evde kimseyi göremeyince aşırı terk edilmiş hissedip korktuğum ve ağlama moduna aşırı yaklaşmama sebep olan aktivitedir.

yaşımdan bahsetmek istemiyorum*.
devamını gör...
güneşin turuncu kızılımsı bir renge büründüğü, gözü alıp kamaştırmayacak şekilde seyredildiği vakit. islam inanışına göre, güneşin battığı bu zaman diliminde namaz kılmak mekruh kabul edilmiştir, yani tamamen yasak değil ama dini olarak uygun görülmemiştir. buna gerekçe olarak da kerahat vakitlerini alemcilerin içki içme saati olarak seçmeleri gösterilir.
devamını gör...
güneşin doğuş, tepede oluş ve batış vaktine denir ama halk arasında öğleden sonra ile akşam arasındaki tekinsiz saatler olarak bilinir.
gurup vakti değildir.
devamını gör...
güneşin doğuşundan sonraki 45-50 dakikalık zamandır.
devamını gör...
buzun, rakının yanındaki su kadehine pıt diye düşüp şıp şıp diye su sıçratışına en güzel arka plan olan andır.
devamını gör...
sabah; güneş doğuşundan sonraki 45-50 dk,

öğlen; güneşin tam tepede olduğu vakitten önceki 45-50 dk,

akşam; güneşin tam batışından önceki 45-50 dk olmak üzere üç vakte verilen isim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kerahat vakti" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim