önce kısa bir tanım yapalım ve sonra birlikte yorumlayalım.*

kuantum biyoloji, kuantum mekaniği ve teorik kimyanın biyolojik mekanizmalarda rol oynayıp oynamadığını inceleyen bir uygulama alanıdır.

bir gün ateşin başında oturuyordum.* aklıma bir düşünce geliverdi. sürekli kuantum fiziğini duyuyorduk. kuantum, kuantum.. falcılara kadar inen bir terim olsa da, aslında yaşamın temelini anlamamızda, atom altı parçacıkların davranışlarını incelememizde bize ışık olan bir terimdir kuantum.* yüceltilmesi gerekir. peki biz, yani canlı hücrelerden oluşan bu büyük organizma da aslında atomlardan oluşuyoruz. e o zaman neden kuantum biyolojisi olmasın? hemen araştırdım. zaten araştırılmaya başlanmış bir konu olduğunu gördüm.*

atom altı parçacıklar farklı durumlarda farklı davranışlar sergiliyorsa (bkz: çift yarık deneyi), atomlardan oluşan hücrelerimize ve doğal olarak bize bunun yansıması nasıl olacak? nasıl oluyor? işte bu soruları inceler kuantum biyolojisi...

ben ile etiyopya'da yaşayan biri arasında bir etkileşim olabilir.. aslında 5 duyu ile algıladığımız bu dünyada göremediğimiz farklı şeyler de var ve bunu henüz bilememek ve belki de bilemeden ölmek en acısı olsa gerek..

kuantum biyolojisine kısa bir giriş yaptık.. eşsiz bir konu.. fazla uzatmamak adına burada keselim.. ben söz veriyorum.. daha derinlere ineceğiz burada..
devamını gör...
aslında sizin ve etiyopda yaşayan iletişimi olması için kuantum dolanıklıklı olması lazım bunun için en başta evrime veya yaratılışa gitmemiz lazım .

ayriyeten kuantum fiziği ile kuantum biyoloji aynı tanımlar ile açıklamıyoruz , isimleri aynı olabilir lakin açıklama şekilleri çok farklı birde daha yeni bir konu olduğundan , ki kuantum fiziği hakkında daha hiçbir şey bilmiyoruz denecek kadar az bilgimiz var iken kuantum biyoloji hakkında çok kısıtlı yorum yapabiliyoruz.
devamını gör...
kuantum fiziğinin, canlıların vücudu atom altı parçacıkların bir bileşimi olduğundan canlılara ve yaşamın kökenlerini anlayabilmek adına yıldızlar arası ortama uyarlanması olarak tanımlanabilecek bilim. her ne kadar ismi yeni yeni duyulsa da, aslında 20. yüzyılın başlarından bu yana, kuantum mekaniğinin şekillenmesi ile beraber üzerinde düşünülen bir konu.

klasik fizik, kimya ve biyoloji ile, canlıların vücudunda meydana gelen çok küçük ölçekteki değişimleri tam olarak anlayamıyoruz. her şey gibi, canlıların her hücresi de atomlardan ve atom altı parçacıklardan meydana geliyor. bu durumda bu parçacıkların dünyasını iyi anlayabilmek ve bunun büyük ölçekte canlılık üzerindeki etkisini ölçebilmek önemli hale geliyor.

şu ana dek, kuantum dünyasının fotosentez, görme olayı, koklama duyusu, enzimlerin çalışması, hayvanların manyetik alan kullanarak yön bulması gibi birkaç konu üzerindeki etkisine ilişkin bazı araştırmalar yapıldı. sonuçlar umut verici görünüyor ama yine de daha fazla deney ve gözlem gerektirdiği de kesin çünkü her ne kadar konu uzun süredir tartışılıyor olsa da, bu tür araştırmalar oldukça yeni.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kuantum biyoloji" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim