gerilim / bilim kurgu / gizem
7.5 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

gizemli bir şekilde 3 kişinin bir kulübede karşılaşmasını anlatan 2011 yapımı film. filmin imdb’si bana göre düşük: 6,5. olayların işlenişi ve gizemini sonuna kadar korumasıyla bana göre bu puandan fazlasınu hak ediyor.

kulübenin sakinlerinden olan samantha hamile ve kocası ile kocasının ailesini ziyarete giderken benzinleri bitiyor.kocası benzin bulmaya gidiyor ve bir daha dönmüyor. samantha,çaresiz şekilde ormanda gezerken bir kulübeye rastlıyor.
samantha’nın eşinin ailesiyle ilgili problemleri var. çünkü o katolik ve eşi ise yahudi. bu nedenle eşinin ailesi hiçbir şekilde onu kabul etmiyor.

kulübenin diğer üyesi ise tom. tom’un annesi idam edilen bir suçlu. kendisi de yetimhanede büyüyor. annesi kendisi henüz 6 aylıkken idam edildiği için, onu hiç tanımıyor.

kulübeye son gelen ise jody. jody sevgilisi ile birlikte soygun yaparak hayatlarını sürdüren aykırı biri. zaten film de onun silah doğrulttuğu bir kasiyerle başlıyor. o ise sevgilisiyle kavga ettiğini ve onu arabadan attığını, bir şekilde bu kulübeyi bulduğunu söylemektedir.

kulübede ise sadece tek bir yatak ve fi tarihinden kalma bir telsiz vardır. hangi yöne giderlerse gitsinler hep kulübeye dönmektedirler. kulübeden kurtulmak için, ortak noktalarını bulmaları ve gizemi çözmeleri gerekecektir.

sürükleyici, tek mekan olmasına rağmen sıkılmadan kendini izleten bir film. gerilim unsuru var ama gizem kategorisinde değerlendirilse daha uygun olur. zaman atlamalarını sevenler için iyi bir tercih. iyi seyirler.
devamını gör...
ee bu film ne filmi. renksiz bir film. korku desen değil gerilim değil macera değil. bir konu bulmuşlar daha önce çok işlendi bu. şöyle olsaydı böyle olurdu böyle olsaydı şöyle olurdu gibi.
bu filmde de cevapsız sorular çok. neden nasıl niye kim derken daha filmin yarısında filmi çözüyorsun aslında.
oyunculukları da beğenmedim. öyle izlenir işte film yokluğunda tv filmi olur.
devamını gör...
2011 yapımı, bilim kurgu, gizem filmi. yönetmeni jack heller.


film üç farklı zaman dilimine ait üç gencin yollarının ıssız bir ormandaki terk edilmiş kulübede kesişmesiyle başlıyor. sadece farklı zaman dilimlerinde değil, kulübenin bulunduğu bölgenin neresi olduğuyla ilgili de düşünce farklılıkları olan bu üç genç aslında bir alman askerinin kulübesinde olduklarını fark ederler.

kulübenin sahibi olan alman da en az bu üç genç kadar şaşkın halde neler olduğunu anlamaya çalışmaktadır, kulübesinde ansızın üç yabancı kalmaya başlamış, kim olduklarını, nereden geldiklerini bilmek istiyordur.

filmin düğümü ise bu insanların hepsinin benzer bir madalyona sahip olduğunun fark edilmesiyle zirveye çıkar.

bu tür zaman kırılması, alternatif evren temelli hikayeleri sevenlerin keyif alacağı türden bir film.
devamını gör...
zaman çizgisini kurcalayarak beyin jimnastiği yaptıran filmler kategorisine 2011 yılında eklenmiş bir yapım.

film tek mekanda geçmesine rağmen kendini izletebiliyor olsa bile durağan olduğunu, dolayısıyla da 6.5 olan imdb puanını hak ettiğini düşünüyorum.

dümdüz bir giriş gelişme sonuç.
izlemeyin boşverin.
du bist so nervig. *



benzinlik marketindeki adam; sürekli aynı kader çizgisini yaşayan farklı kızları doğru yola iletici bir kasa bulmuş heralde, sen aslında iyi kızsın deyip kulübeye şutluyor. nedir yani, sonunda hiçbir cevap yok.

birileri öldükçe diğerlerinin toz bulutuna karışması efekti çok çiğ bir görüntüydü, 2011’de çekmişsiniz mübarekler, powerpoint üzerinden mi hallettiniz bu tür şeyleri.

son sahnede bari ponçirik hale gelmiş kızın eline beyazlara sarılmış torununu da koysaydınız, onu da aha şimdi ben mi söyleyeyim.

efenim, ben işe karışsaydım bu filmin en azından 7.2’si varmış. neyse sağlık olsun. *

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kulübe (film)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim