kurtlar vadisi ilk 97 bu aralar sedat peker sayesinde yine gündemde doğal olarak. özellikle bugün bahsettiği şeyler zaten daha dizinin ilk bölümünde başlayan olaylar. buradan üstünkörü anlatılmış ama güzel kısa bir bilgisel.

zaten ilk 97 bölümün hatta ilk 55 bölümün bu kadar gerçek ve doğru olmasının bir sebebi konsept danışmanının soner yalçın olmasındandır. özellikle 90 ların o atmosferi hakkında epey deneyimli ve üstünde çok çalışmış birisi.

kurtlar vadisi pusu'nun ise konsept danışmanı doğrudan partinin kendisidir. pusuyu izlerken kötü gösterilen karakterlerin aslında bu vatanın gerçek evlatları olduğunu şimdilerde anlamak daha kolay. iyi gösterilenlerin de aslında aklanmaya çalışanlar olduğu bellidir. ne de olsa halkın algısıyla oynamak ve inandırmak kolay bizim ülkede.
devamını gör...
ayrı ayrı konuları ve karakterleri ele aldığı için herhangi bir karşılaştırma yapılamaz.
devamını gör...
kurtlar vadisi daha iyiydi. kurtlar vadisi pusunun da tamamını izleyecektim ama gözüm kesmedi. baya uzun.
devamını gör...
kurtlar vadisi, gri karakter yazma konusunda ustaydı. pusuysa iyileri tam bir melek, kötüleri tam bir şeytan olarak gösteriyordu.



gri olarak örnek verelim, işte aslan akbey. polat'ın akıl hocası, operasyonun kilit ismi, vatan için her şeyden vazgeçebilen bir serdengeçti, ayrıca kavgalı bir şekilde yolları ayırsalar da eski öğrencisine danışmanlığı hep sürdürmüş bir mentor. yani baksan dört dörtlük bir iyi. gel gör ki mehmet karahanlı'nın cezasını ailesine fatura eden, karısını yıllarca evlat hasretiyle hasta eden, küçük efe'nin hayatını alt üst eden bu adam. efe'yi ali adıyla evlatlık verdiği aileden yine alan, cenazesini yollayan, nazife anneyle ömer baba'nın ve elbette elif'in kahrolmalarını sağlayıp polat yaptığı ali'yi o halde sahaya süren, elif yüzünden aklının karışmasına neden olan yine aslan amca. üstelik kendisi sırf gelişmeleri hızlandırmak için duran emmi gibi bir adamı gözünü kırpmadan harcamıştır. şimdi bu olayları "iyiler" safında yer alan birinden bekler misiniz?

pusu işte bunu yapamadı. tek boyut, amerika'nın adamı zalim kötüler ve melek iyiler vardı. kötülerden az buçuk sempatik olan muro ve zaza dayı da sonradan polat'ın yanına geldi zaten. ayrıca bir de iskender büyük, kötü adam olduğu halde olumlu tarafları da olan biriydi, özellikle kurtlar vadisi gladio filminde tarafını sorgulayıp özeleştiri vermesini gördük. ama diğer kötü karakterler karakter bile değil, tipti. uşak tipleri kadar sığ ve kesindiler.



bunun dışında, kurtlar vadisi pusu'nun icraatın içinden programı gibi ilerleyen senaryosu, ergenekon davasında adı geçen herkesi (veli küçük, levent ersöz, mehmet eymür vs) kötü adam olarak lanse edip işi süleyman demirel'e vardırması, o dönem chp'den aday olan mustafa sarıgül'e yapılan gönderme de önemli bir fark. orijinal vadi senaryosunda, bizzat pusuda kötü insanlar olarak gösterilen isimlerle beraber yargılanan soner yalçın faktörü baskındı. güncel siyasete pek girilmiyordu, bakış açısı daha türk islam sentezinin türk kanadı baskın haliydi. pusudaysa bariz islâm ağır basıyordu.

son olarak kurtlar vadisi pusu'da polat gerçeküstü biri olarak işlenmişti.

mesela bu polat kaç kere vurulmuş bakalım.
yara nerede olursa olsun polat hepsinde de kefeni yırttı elbette... hâlbuki ilk 97 bölümde bu sayı ikidir. kumarhane baskınında iki omzundan aldığı iki yaranın yanı sıra, safiye karahanlı tarafından son bölümlerde omuzla göğüs arası bir noktadan vurulmuştu ki ilkine göre biraz daha zor tedavi edilebildi, çünkü kaçaktı... ama yaralar görece hafif olduğu için ikisinde de çabuk toparlandı. üstelik polat pusuda artık "taktik yok, bam bam bam" durumunda çatır çatır adam vuruyor, her yere girip çıkıyordu. incirlik üssü dahil. vadideyse incirlik üssünü geçtim, tombalacı mehmet'in çiftliğine bile plan yaparak giriyor, strateji belirliyorlardı. realitede hangisi olur? uzun uzun plan yapıp "dayı elektriği kessin sen şuradan saldır sen sniper'ı al" diye geniş bir çiftliğe mi girersin, yoksa stratejisiz taktiksiz plan programsız dümdüz yürüyüp tak tak korumaları avlayıp ortadoğu'nun en iyi korunan yerlerinden birine mi?
devamını gör...
efsane bir dizi ama arka planı karıştı ve efsane bitti.
devamını gör...
kurtlar vadisi o kadar başarılı bir yapım olmuştur ki daha sonra çıkan kurtlar vadisi pusu asla onun kalitesine başarısına yaklaşamamıştır kv ve pusuyu izleyen seyircilere sorsanız yüzde 99'u ilk 97 diyecektir.
devamını gör...
cevabın vs olduğu soru.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kurtlar vadisi vs kurtlar vadisi pusu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim