kurtlar vadisi ilk 97 bu aralar sedat peker sayesinde yine gündemde doğal olarak. özellikle bugün bahsettiği şeyler zaten daha dizinin ilk bölümünde başlayan olaylar. buradan üstünkörü anlatılmış ama güzel kısa bir bilgisel.

zaten ilk 97 bölümün hatta ilk 55 bölümün bu kadar gerçek ve doğru olmasının bir sebebi konsept danışmanının soner yalçın olmasındandır. özellikle 90 ların o atmosferi hakkında epey deneyimli ve üstünde çok çalışmış birisi.

kurtlar vadisi pusu'nun ise konsept danışmanı doğrudan partinin kendisidir. pusuyu izlerken kötü gösterilen karakterlerin aslında bu vatanın gerçek evlatları olduğunu şimdilerde anlamak daha kolay. iyi gösterilenlerin de aslında aklanmaya çalışanlar olduğu bellidir. ne de olsa halkın algısıyla oynamak ve inandırmak kolay bizim ülkede.
devamını gör...
ayrı ayrı konuları ve karakterleri ele aldığı için herhangi bir karşılaştırma yapılamaz.
devamını gör...
kurtlar vadisi daha iyiydi. kurtlar vadisi pusunun da tamamını izleyecektim ama gözüm kesmedi. baya uzun.
devamını gör...
kurtlar vadisi, gri karakter yazma konusunda ustaydı. pusuysa iyileri tam bir melek, kötüleri tam bir şeytan olarak gösteriyordu.



gri olarak örnek verelim, işte aslan akbey. polat'ın akıl hocası, operasyonun kilit ismi, vatan için her şeyden vazgeçebilen bir serdengeçti, ayrıca kavgalı bir şekilde yolları ayırsalar da eski öğrencisine danışmanlığı hep sürdürmüş bir mentor. yani baksan dört dörtlük bir iyi. gel gör ki mehmet karahanlı'nın cezasını ailesine fatura eden, karısını yıllarca evlat hasretiyle hasta eden, küçük efe'nin hayatını alt üst eden bu adam. efe'yi ali adıyla evlatlık verdiği aileden yine alan, cenazesini yollayan, nazife anneyle ömer baba'nın ve elbette elif'in kahrolmalarını sağlayıp polat yaptığı ali'yi o halde sahaya süren, elif yüzünden aklının karışmasına neden olan yine aslan amca. üstelik kendisi sırf gelişmeleri hızlandırmak için duran emmi gibi bir adamı gözünü kırpmadan harcamıştır. şimdi bu olayları "iyiler" safında yer alan birinden bekler misiniz?

pusu işte bunu yapamadı. tek boyut, amerika'nın adamı zalim kötüler ve melek iyiler vardı. kötülerden az buçuk sempatik olan muro ve zaza dayı da sonradan polat'ın yanına geldi zaten. ayrıca bir de iskender büyük, kötü adam olduğu halde olumlu tarafları da olan biriydi, özellikle kurtlar vadisi gladio filminde tarafını sorgulayıp özeleştiri vermesini gördük. ama diğer kötü karakterler karakter bile değil, tipti. uşak tipleri kadar sığ ve kesindiler.



bunun dışında, kurtlar vadisi pusu'nun icraatın içinden programı gibi ilerleyen senaryosu, ergenekon davasında adı geçen herkesi (veli küçük, levent ersöz, mehmet eymür vs) kötü adam olarak lanse edip işi süleyman demirel'e vardırması, o dönem chp'den aday olan mustafa sarıgül'e yapılan gönderme de önemli bir fark. orijinal vadi senaryosunda, bizzat pusuda kötü insanlar olarak gösterilen isimlerle beraber yargılanan soner yalçın faktörü baskındı. güncel siyasete pek girilmiyordu, bakış açısı daha türk islam sentezinin türk kanadı baskın haliydi. pusudaysa bariz islâm ağır basıyordu.

son olarak kurtlar vadisi pusu'da polat gerçeküstü biri olarak işlenmişti.

mesela bu polat kaç kere vurulmuş bakalım.
yara nerede olursa olsun polat hepsinde de kefeni yırttı elbette... hâlbuki ilk 97 bölümde bu sayı ikidir. kumarhane baskınında iki omzundan aldığı iki yaranın yanı sıra, safiye karahanlı tarafından son bölümlerde omuzla göğüs arası bir noktadan vurulmuştu ki ilkine göre biraz daha zor tedavi edilebildi, çünkü kaçaktı... ama yaralar görece hafif olduğu için ikisinde de çabuk toparlandı. üstelik polat pusuda artık "taktik yok, bam bam bam" durumunda çatır çatır adam vuruyor, her yere girip çıkıyordu. incirlik üssü dahil. vadideyse incirlik üssünü geçtim, tombalacı mehmet'in çiftliğine bile plan yaparak giriyor, strateji belirliyorlardı. realitede hangisi olur? uzun uzun plan yapıp "dayı elektriği kessin sen şuradan saldır sen sniper'ı al" diye geniş bir çiftliğe mi girersin, yoksa stratejisiz taktiksiz plan programsız dümdüz yürüyüp tak tak korumaları avlayıp ortadoğu'nun en iyi korunan yerlerinden birine mi?
devamını gör...
efsane bir dizi ama arka planı karıştı ve efsane bitti.
devamını gör...
kurtlar vadisi o kadar başarılı bir yapım olmuştur ki daha sonra çıkan kurtlar vadisi pusu asla onun kalitesine başarısına yaklaşamamıştır kv ve pusuyu izleyen seyircilere sorsanız yüzde 99'u ilk 97 diyecektir.
devamını gör...
cevabın vs olduğu soru.
devamını gör...
kurtlar vadisi ilk 97 bölümü kv pusu dahil herhangi bir diziyle karşılaştırmak kurtlar vadisine hakarettir.

kurtlar vadisini efsane yapan seneryosudur. efsane tiyatro oyuncularıdır. her oyuncunun ayrı bir karizması her sözde ayrı bir mâna vardır. kurtlar konseyi gibi türkiye nin milli gelirinin yarısından fazla gelir elde eden illegal bir yapı mevcuttur.

kv pusu da ise seneryo sağlam değildir oyuncular da değildir. kv de ki yan rol nevzat'a bir bakın birde mimiksiz cahite. kurtlar vadisi pusu'yu ayakta tutan ara sıra ortaya çıkan iskender büyük, poyraz, kara gibi karakterlerdir.
devamını gör...
kurtlar vadisi ilk iki sezon efsane üçüncü sezon ehhh ancak 4. sezon tırttır.

pusu'da da ilk sezon idare eder ikinci sezon biraz saçma üçüncüsü ise aşklar vadisine dönmüş bir dizi oluvermiştir.

yahu şu terör serisi ne etti size ne güzel onu izleyecektik 2 bölümle bıraktırdınız.....
devamını gör...
ilki chp li ikincisi akp lidir.
devamını gör...
kurtlar vadisi turk dizi sektorunun en buyuk yanlis anlasilmasi, turk hukumetinin en guzel propoganda araclarindan birisidir. hadi atesitler bunu tartisalim
devamını gör...
deli yürek diyorum.

dipnot kendim için: henüz deli yürek dizisinin 101 bölümünü izlemiş (bkz: otobüsteuyuyanbal) tanımı.
devamını gör...
kurtlar vadisi bir çoklarının fark etmediği ya da daha az öne çıkardığı yönüyle diyelim temelde aynı zamanda bir aşk hikayesiydi.

aslan akbey poyraz psikolojik çöküntü geçirip yanına geldiğinde onu teselli eder. bu teselli konuşmasında insan vatanını anası için sever , babası için sever , sevdiği kadın için sever.

evet belki bunlar bende yok ama benim bu vatanı sevmem için de sen varsın ali der.

aslan akbey en az ömer baba kadar belki ondan daha belirgin bir baba figürüdür çünkü bildiği her şeyi usta çırak ilişkisi içinde ona öğretmiştir.

flashback sahnelerinde eğitim yaptıkları süreçleri izlerken aralarında kurulan duygusal bağı da sezeriz.

elif eylül ile yaşadığı ve istanbul gibi muhteşem bir kentin en güzel yerlerinde geçen aşk sahneleri olmasa , elif’in ali öldükten sonra onun hatırasını yaşatması gibi küçük ama bir araya geldikçe yap bozu tamamlayan parçalar olmasa ilk bölümlerin kesinlikle eksik kalacağını düşünüyorum.

pusu dediğimiz kısımda bunlar yok. 3-5 eli silah tutan adamın birileri ile sürekli çatışması var. bilgisayar oyunu gibi her yeni bölümde daha güçlü düşmanı geçip bir üst levele çıkan polat ve adamları var.

özetle ilk bölümlerde hikayenin dayandığı ana omurga pusuda yok. yan hikayeler de kurtarmıyor. polat ve elif aşkı işlendikten sonra yanına birilerini koyup onları evlendirsen de izleyiciye geçmiyor.

polat’ın horoz düşmesin diye elini horoz’un arasına parmağını koyduğu bir sahne vardır.

elif çakır polat üçü hatta ali de bu sahnededir. sevdiği adamı kaybettiği için hayata küsen ve kafasına silah dayalıyken inandığı değerler için mafya babasına sıkmazsan adam değilsin diyecek kadar delirmiş acı çeken bir kadın, sevdiği kadının gözünün önünde ölmek üzere olduğunu izleyen bir adam , bir kadını sırf sinirli diye başından vuracak kadar acımasız bir katil.

ali de bu hikayedeki mal. 53’bölümde ormanda koşarken polat da diyor zaten bunu. hiçbir şey olmasa elif’in dizinin dibinde oturuyor olurdun diye. hikmetle radyo tamir ederdi. arada aslan amca gelir sohbet ederlerdi.

gerizekalı polat daha doğrusu ali ne yaptı , hayatını aslan bey’in ifadesiyle masada bırakıp kapıdan çıktı.

pusuda çatışma çok ama çatışma yok. polat’ın ikilemi yok hikayeye göre sadece devlet tarafından yetiştirildiği için devlet adına onun düşmanlarını öldürüyor.
devamını gör...
bir erkek, kurtlar vadisini tum dizilere degismezse iliktir.
devamını gör...
pedofili ve uyuşturucu dahil her türlü rol tiplemesinin vatan-millet aşkı ile pislik işleri yaptığını ama aslında o insanların vatanperver olduğunu mesaj veren dizi.
tc. vatandaşlarının yarısına yakını bu diziyi çok sevdi karakterleri de çünkü sevenlerde ulus kimliği ve vatan tanımı yoktur ,ancak mafya yada din-kaba milliyetçilik devleti ayakta tutar mantığını görüyoruz gerçek yaşamda da.
en son sedat peker olayı da bunun kanıtıdır atatürkçü -ulusalcı kesim bile mafya şefinden medet umdu.
kurtlar vadisi olayı budur, rezillik.
düşük zeka ve akılsızlık böyledir .
devamını gör...
kurtlar vadisi elbette efsanedir.pusuyu çok gömen olsa da bir süre fena gitmemişti.pusuda bazı karakterler de unutulmazlar arasındadır.

(bkz: cevat akarsu)
(bkz: iskender büyük)
(bkz: ersoy ulubey)
(bkz: zaza)
(bkz: kara)
(bkz: muro)
devamını gör...
kurtlar vadisi der susarım. herşeyiyle kesinlikle kült bir diziydi.
devamını gör...
kurtlar vadisi ilk 74 bölüm iyidir. pusuyu izlemedim, arada denk gelirsem baktım ama bence hiçbir serisi ilk 74 bölümün eline su dökemez.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kurtlar vadisi vs kurtlar vadisi pusu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim