tanım: yaşça ve zihnen büyük yazarların, liseli gençlere hayat veya okul üzerine verecekleri tavsiyeleri bir araya getiren başlıktır.
devamını gör...
o kız var ya, he işte ondan uzak dur.
devamını gör...

zevkine payidarı yoktur bu işin
sevişin gençler sevişin.
devamını gör...
-üniversite sınavını hafife almayın. kötü bir okul kazanmamış olsanız dahi, daha iyilerinin sunduğu eğitimden mahrum kalmanın gediği kolay kolay kapanmıyor.

-mümkünse ingilizce bir bölüm tercih edin.
devamını gör...
zırt kuşağı diye siz gençleri yerden yere vurduk lakin saçınızdan bir abi şefkatiyle okşayarak 3-5 bir şeyler demek isterim.
her bakımdan elde imkan olan lakin bu imkanların elde olmasına karşın sonuç alınamayan tuhaf bir dönemdeyiz. klişeleşmiş basmakalıp ögütlerin hiç bir geçerliliği kalmadığı bir dönemde. okuduğunuz okulun girdiğiniz sınavın yine dünyevi açıdan hemen hemen hiç bir etkisi olmayan ve ben ne halt edeceğim derdiyle ruhsal buhranlara kafadan dalınan.
bu yüzden spesifik olarak sizin jenerasyonun gelecekte ben ne halt edeceğim sorusuna cevap olması için yapması gereken komik olacak ama yine sizsiniz. oku da iş güç sahibi olursun devri kapanali çok zaman oldu. bundan sebep perspektifinizi alışılmış dışında olan uğraşlara çevirmeniz ve vizyonunuzu mezun olayım da gerisi gelirden daha geniş tutmanız günümüz için farz oldu. çünkü gerisi gelmiyor ve gelmeyecek yavrum. senin daha zeki daha çalışkan olman da artık bir şey değiştirmiyor. devir tamamen degisime hamile yeni çıkacak olan her neyse buna şekil verecek olan siz bebeler olacaksınız.
ve en önemlisi bir uğraş edinin. bu size maddi bir kazanç dahi getirmese hayata bakış açınızı genişletecek. ülke bu konuda kısır herkes tek düze herkes tek yönlü. bir uğraş edinin takıntı derecesinde sevin bu sizin perspektifinizi genişletecek daha başka yönlerden bakıp aktif olmanızı sağlayacak. mal olmayın sıradan olmayın bir beceriniz olsun yemin ederim ki bunun faydasını göreceksiniz. hobi olarak yaptığım şeyler bana çok kapı açtı size hazır tecrübe olarak söylüyorum işte.
devamını gör...
eskiden olsa okuyun derdim. şşmdi ise okutacaksanız yurt dışında okuyun. burada iyi bir üniversitede iyi bir bölüm bitirmeyecekseniz uğraşmayın. gidin bir zanaat öğrenin.

berber olun 3 adam kırkın koyun cebe 100 lirayı sen sağ ben selamet. basit usül, vergi yok algı yok.

araba tamircisi cezaydı mesela eskiden. ben mali müşavirim, turbo tamircisi ilkokul mezunu bana "bilgimi satıyorum" dedi. ben daha kimseye o cümleyi kuramadım alüminyum. girdiğim sınav, okuduğum kitabı teraziye çeksen 1 ton eder.
devamını gör...
canlarım pandemiden dolayı okula gidemiyorlar ki. kaldılar evde öylece. pandemi olayı bitse verilecek tavsiye çok ama şunları önerebilirim:
şimdi online dersler çok çabuk bitebiliyor. günün büyük bir kısmı ise size kalıyor. bu önemli kısımda bol bol kitap okumayı, merak ettiğiniz konularda araştırma yapmayı unutmayın. kendinizi geliştirin. o yaşlarda kendinize yapacağınız iyilik bu olacaktır. enstrümanlara ilginiz var ise enstrüman çalmayı öğrenebilirsiniz. youtube'da birçok kanal mevcut. eğer hiçbir şey yapamıyorsan kendine bir dil uygulaması indir ve öğrenmeye çalış. zamanınızı boşa harcamayın. sonra kafanızı kaşıyacak vakit bulamadığınızda geçmişe yakınıp durursunuz.
devamını gör...
okuduğunuz sınıfı o yıl bitirin.* yaşadığınız şeyler aslında basit lise anıları çok fazla önemseyip canınızı sıkmayın. ayrıca unutmayın kumsalda sadece kum tanesisiniz.
devamını gör...
(bkz: alman liginden uzak dursunlar)
devamını gör...
lise bitsin öyle gelin lise kafasıyla ağır kaçar burası.
devamını gör...
“üniversiteyi 5-6 seneden evvel bitirmemek.” bu başlığa yazılabilecek önerilerden en önemlisidir. mümkünse lisede de bir yıl sınıf tekrarı yapın: öğrencilik bir kalkan gençler, onu kullanın. üniversite biter bitmez yüksek lisans çakın. (mümkünse tezsiz çakın)

çalışmayın olum çalışmayın. şu lanet düzenin
çarkına su taşımayın. sonu pişmanlık. sonu twitch’te, tiktok’ta, instagram’da maymunluk yaparak para kazanan ilkokul mezunlarını izleyip depresyona girmek… yüksek lisans bitince ya uzun dönem staj ya da mt programlarına başvurun. sizi eğitsinler, gerekirse az para alın ama sorumsuz bir şekilde tecrübe kazanın. ilginiz varsa memuriyet de güzeldir ama bakanlıklardaki stresli pozisyonlardan uzak durun.

akıl sağlığınız ve zamanınız paradan ve sahte kariyerinizden daha kıymetli. çevrenizle kendinizi karşılaştırmayın. ebeveynlerinizin baskılarına da “gerçekten” haklı değillerse karşı durun. ben adam olmak için çalıştım ve delirdim. adam da olamadım. üç kuruş maaşa dibimi dövdürüyorum, keşke okulu uzatsaydım.

edit: evdekileri de vasata alıştırın. üç sınav art arda 30-40 arası notlar alın. 50 ile eve gelince evde en sevdiğiniz yemek pişsin. cc aldığınızda evde aa mutluluğu yaşansın. :’)
devamını gör...
liseli yazarlar eğer okuyorlarsa:

ders çalışın çocuğum.
boş verin burayı da başka yerleri de, dmlerde nude atmaları vs...
iyi bir üniversitenin, güzel bir bölümüne girmek olsun ilk hedefiniz.
yoksa sözlükte sürekli ağlayan tiplerden olursunuz. anne baba harçlığıyla, aile evinde kendini özgür sananlardan olmayın.
bir an önce okulu bitirip, iş hayatında dimdik adımlarla yürüyün gidin.
hayat o kadar hızlı akıyorki, bir bakacaksınız yaş 30.
işte 30 yaşında hangi noktada olduğunuz, nelere sahip olduğunuz, neleri satın alma gücünüz olduğu çok önemli.
devamını gör...
hesabı silin ve bir daha girmeyin sonra sözlükte yazmayı bırakamaz 30 lu yaşlarda yine forum sözlüklerde vakit öldürürsün bak ciddi söylüyorum manyak olursun deli olursan gafayı yersin.

not: sözlükler cidden vakit kaybı en az 6 senedir her yerde yazarım zerre faydasını görmedim. genç dimalar beynini boşa harcamasın.
devamını gör...
var mı acep?
okulunuza odaklanın.
sonra yazar veya çizersiniz.
devamını gör...
lise de kalmayın lise güzeldir ama her şey gibi o da bitiyor.
devamını gör...
yusuf tekin'in evine baskın düzenleyin arkadaşlar. bu işler böyle yürümez. destek lazımsa haber edin benim çevrem geniştir. size destek olacak kişiler tanıyorum. *
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"liseli yazarlara öneriler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim