kadın hastalığı olarak bilinen kanser türü erkeklerde de görülebiliyor. her yıl 300 erkeğe meme kanseri teşhisi konuyor.
devamını gör...
memeleri düzenli kontrol edelim, sevelim, yaşatalım.
devamını gör...
bütün kadinlarin izlemesi gereken bir video.
buradan
devamını gör...
birkaç yıl önce meme kanseri şüphesi ile hastaneye gittim. ama o ihtimal bile insanı öyle bir düşürüyor ki.. elle muayene ettim önce ve kitleler vardı, sonra doktor muayenesi, ultrason derken sadece ihtimal olarak kaldı.. gerçekten çok kötü bir durum. geçen gün yine kitle hissettim, yine aynı korku ile doldum ama geçti çok şükür. tüm hastalara şifa dilerim..
devamını gör...
meme dokusundaki hücrelerin kontrolsüz çoğalması
devamını gör...
zamanında dikkat çekmek için türlü şeyler yapılan hastalık. erken teşhis çok önemli kontrole gitmek şart. kadının kontrole gitmeye üşenmesi ise ayrı bir sorun. belli periyotlarla mutlaka kontrole gidin kadınlar. sağlık ertelemeye gelmez.
devamını gör...
hayatında hiçbir ameliyat izleme, kan görme vb. durumlardan etkilenmeyen ben (bkz: mastektomi) yani meme alma ameliyatı izlerken çok kötü hissettim. bir kadının özgüveni için oldukça önemli olan bir organın alınması insanı etkiliyor..

40 yaş üstü kadınların yılda iki kez mamografi çektirerek erken teşhis açısından önemli derecede önlem alabileceği kanser türü.
devamını gör...
sol memem inanılmaz ağrıyor adetime az kaldı ama yine de it gibi korkuyorum. geçen yaz doktora gittiğimde korkulacak bişey yok diyordu doktor birkaç kitle çıktı; hem sağda hem solda,soldaki daha acılı. panik bozukluğun da var ve sürekli elim orada belki de sürekli ellediğimden acıyor. en kısa zamanda gitmek istiyorum, bir yandan da cesaret edemiyorum.
devamını gör...
bir anne ve kızına aynı anda teşhisi konulan kanser türü. kız 30'lu yaşların , anne 50'li yaşların ortalarında. kız kısa bir tedavi sonucunda kurtuldu. annenin sol memesini aldılar. sonra kitlenin koltuk altına kadar büyüdüğünü farkedip kısa süre sonra tekrar ameliyat ettiler. kızıyla görüşüyordum. annesinin sağlıksız durumundan söz ederek bir mr taraması yaptırın dedim.
yapptırdılar ve kolon kanseri çıktı. iki yıl boğuştuktan sonra vefat etti kadın.
ciddiye alın ve sürekli kontrol edin ettirin.
devamını gör...
meme dokusundaki hücrenin kontrolsüz üremesiyle gelişen kanser türüdür.

her yaş grubundaki kadınlarda görülebildiği gibi nadiren de olsa erkeklerde de görülür. genetik aktarılabilen, ilerleyici ve ölümcül özelliklere sahiptir. kanser süresince tedavinin en önemli evresini erken teşhis oluşturmaktadır. hastanelerde uygulanan mamografiden önce hastanın kendisine uygulayacağı otomuayene (elle muayene) daha önemli bir yere sahiptir. bu sayede dokuda kitleler oluşup oluşmadığı anlaşılabilir. kendi kendine muayenenin birkaç ayda bir uygulanması gerekmektedir. fakat çok değer görmeyen bir yöntemdir. bunun en önemli sebeplerinden biri de çoğu kadının vücudunu yeterince tanıyamamasıdır.

meme kanseri teşhisi için internette birçok bilgilendirici içerik bulunmaktadır. en azından bunlar öğrenilerek ve paylaşılarak bu konuda toplum içinde bilinçlendirilme oluşturulabilir. yoksa kanserin ilerleyen evrelerde fark edilmesi tedaviyi daha da zorlaştıracaktır. diğer tanımlarda belirtildiği gibi mastektomi gibi ağır cerrahi operasyonlar gerektirebilir.

ek: kendi kendine muayene hakkında detaylı bilgi için link
devamını gör...
hassas meme sendromuna sebep olabilen sağlık problemi. kadınlarda, tüm kanser türlerinden daha çok görülür. görülme sıklığı %24,1 oranındadır.
devamını gör...
meme kanseri aşısı ilk insan denemelerini geçti.

türkiye’de her yıl yaklaşık 19 bin kadına meme kanseri teşhisi konuyor. doç. dr. pelin basım, “meme kanseri aşısı düşüncesi bile tıp dünyasını heyecanlandırıyor. burada bahsedilmesi gereken en önemli nokta yürütülen çalışmada deneyi yapılan aşının her2meme (cerb2) kanserli hastalarda tedaviye yönelik bir aşı olarak planlanmış olması. aşı 5 yıl içinde kullanıma girerse pozitif etkiler yapacak. ama yine de hastalık her zaman tedavi edilmesi gereken yapısını koruyacak.

buradan
devamını gör...
diğer kanserler gibi zararlı ve ölümcül gibi durmasa da o da ölümcüldür.
tezer özlü'yü 42 yaşında bu hayattan koparan kanser türüdür.

akciğer kanserinden sonra en tehlikeli kanserlerden biri olarak görülür, dünyada her 8 kadından birinin risk taşıdığı bildirilmiştir.
erkeklerin de yakalanma ihtimali olup, kadınların yakalanma ihtimalinin 100 kat daha fazla olduğu açıklanmıştır.

son yıllarda artmakla birlikte erken teşhiste yaşama şansı %96 artmaktadır.
her kadın yılda iki kez/ en az bir kez mamografi çektirmelidir, bu hayati öneme sahiptir çünkü bir hastalık ne kadar metastaz yaptıysa kurtulma şansı da o kadar zor olur.

belirtileri ve risk faktörü

kadın olmak.
55 yaş ve üzerinde olmak.
yakın akrabalarda meme kanseri olması
daha önceden diğer memede kanser tespit edilmiş olması.
adet görmeye 12 yaşından önce başlamış olması.
hiç gebe kalmamış olması
adet görmenin 50 yaşından sonra da devam ediyor olması
yoğun meme dokusuna sahip olmak.
alkol ve sigara tüketmek.
gece çalışmak.
obez olmak.
fiziksel aktiviteden yoksun olmak.
deodorant kullanmak


ele gelen her kitleyi kanser sanmamak gerektiği için en kısa zamanda uzman doktora görünmek en doğru karardır.
meme kanseri ile mücadele/ pembe kurdele simgesi
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

mamografi filmleri: sol normal, sağ kanserli
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
gözümün nuru, gülümün 1 yıldır tedavi gördüğü hastalık.

memede kitle uzun yıllardır vardı aslında, düzenli olarak kontrol edip, tahlil vs. yaptırıyoruz.
son tahlilde artık kanser teşhisi koydular patolojiden sonra. merak edenlere belki ışık tutar diye uzun uzun yazacağım tüm süreci.

teşhis: eşim şu an 42 yaşında yukarıda belirttiğim gibi kitle uzun süredir vardı zaten, doktor kontrolünde düzenli patoloji yaptırıyorduk. 1 adet küçük fındık tanesi gibi bir kitle, elinizle hissedebiliyorsunuz. meme ucunda kahverengi bir akıntı oluyordu. kanser teşhis edilene kadar süt kanallarının tıkalı olduğu ve bu kitlenin o şekilde oluştuğu kanısına vardı ama 6 ayda bir kontrol etmemiz gerektiğini belirtti doktor. nitekim öyle yaptık.

tedavi: teşhis konulunca çok üzüldük tabi doğal olarak. bunda 4 yıl önce annemi de kanserden kaybetmemizin çok etkisi var, kanseri tanıyoruz yani. teşhis ilk konulduğunda eşim memleketteydi. tabi olayın paniğiyle kimden ne duysak saldırıyoruz, doktor, hastane, tedavi vb...

doktor ve hastane gerçekten çok önemli bu süreçte.* örneğin ilk görüştüğümüz doktor kitleyi almamız gerektiğini hatta memeyi de komple almamız gerektiğini, ekstra 1-2 test daha yapılmasını o testlerinde 2 hafta kadar sürebileceğini belirtti. 2-3 sefer o doktorda muayene oldu aslında ama baktık doktorla çok iyi iletişim kuramıyoruz direkt olarak hastane değiştirdik.

2. doktor önceki sonuçlara baktı, 1-2 tahlil, film vs... bu sürede kitle sayısı 5 e çıkmış tabi direkt ameliyat günü verdi.. doktor onkoloji uzmanı memenin alınmasına gerek olmadığı, henüz daha ilk evre olduğu ve temizleneceği konusunda tatmin edici konuştu bizimle. çok güzel bir ameliyat oldu, kitleleri aldılar, lenfleri temizlediler. meme bütünlüğü bozulmadı, almadılar yani.

sonuç ve tavsiye: moral inanılmaz önemli. ilk teşhiste 1 adet olan kitle moral bozukluğuyla hızla çoğaldı. * sonuç olarak ameliyat mükemmel geçti, şimdilik kontrollerimiz devam ediyor. temkinliyiz doğal olarak "acaba tekrar eder mi?" sorusu hep kafamızda. bu süreçte hastanede hemen hemen her yaştan kadının bu hastalıkla uğraştığını gördük. üzüldüğümüz nokta çoğu hiç ciddiye almamış çıkan kitleleri. 40 yaşından sonra mutlaka ama mutlaka düzenli olarak mamografi yaptırın.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"meme kanseri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim