nomofobi, cep telefonu ile sağlanan iletişimden kopmaktan aşırı korkma anlamına geliyor. cep telefonundan mahrum kalma korkusu da diyebiliriz. modern çağın yeni hastalıklarından biri olarak hayatımızda yer ediyor. akıllı telefon kullanımıyla da oldukça yaygınlaşmaya başlamış.
devamını gör...
ingilizce'de no mobile phone sözcüklerinin kısaltmasından oluşan bu hastalıkta sosyal medya kullanıcısı telefon ve tablet gibi erişim cihazlarının olmaması durumunda kaygı yaşıyor.
devamını gör...
hastalık olarak bile çağı yakalayamıyorum. bazen kapatırım telefonu 2-3 gün açmam, inanılmaz gereksiz buluyom milletteki bu telefon aşkını. sal knk köpeği olmuşsun elindeki cihazın, arkana yaslan biraz kafana göre takıl.
devamını gör...
ehehehehe unexpected şekilde fobim çıktı yine, gece uyurken, duştayken, bulaşık yıkarken, evde iş yaparken podcast dinliyorum. bunu podcast dinlemeyi sevdiğim için yapmıyorum. telefonun yakınımda olduğunu ve kontrol edebileceğim ya da bildirim gelirse duyabileceğim fikrinin rahatlığı için yapıyorum. uyurken podcastin sesi gittiğinde uyanıp tekrar açıyorum. bunlar herkeste var sanıyordum -neyse-. bu aralar bırakmamı gerektirecek bazı durumların içerisinde bulunuyorum fakat çok zor oluyor. elimin küçük parmağında telefon tutma alanı oluştu. bunu okuyan sevgili yazarlarımıza soruyorum. sizin de küçük parmağınızda derin bi telefon oturtma girintisi var mı acaba????
devamını gör...
kişinin telefonsuz kalma korkusu olarak bilinir.

ingilizce “no mobile phobia” sözcüklerinin kısaltmasından gelen nomofobi, “telefonsuz kalma korkusu” anlamına geliyor.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
vallahi zormuş iletişimsiz kalmak.
browserda prangalandım.
"artık burama kadar gelmişti. buram neresiydi bilmiyordum. tek bildiğim buram buram terliyordum ve bir buhranın tam ortasındaydım. allahım bana noluyordu?"*
devamını gör...
gerçek bir fobi bu işte. diyelim evden çıktın, olman gereken yere bin zorlukla ulaştın. elini çantana attın ve telefonun yok. bakın bu bir trajedidir.
yazarken bile içim ürperdi. kabus desem daha beteri.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim