cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına göre çok yakında meclise gelecek kanundur.
ancak;
-kanun meclise gelecek ve öğretmenlerin kanunun içeriğinden haberi olmadan meclisten geçecek.
-gizli gizli yapılıyorsa vardır bir sıkıntı.
-1000 tl verip hangi hakları alacaklar acaba?
-seçim yatırımı diyenler var ancak seçim yatırımı olsaydı kanun içeriğinin reklamını bağıra bağıra yaparlardı.
bakalım ilerleyen günler ne olduğunu göreceğiz.
devamını gör...
öğretmenler icin mesleki yeterlilik sınavı bnce de zorunlu olmali.zaten bilgisi yeterli olan bir öğretmen bu tip sınavlara itiraz etmez diye düşünüyorum. ama düzenleme bu şekilde mi olmali ona bir yorum yapamadim.
devamını gör...
ülkede hukuk olsa kimsenin itiraz etmeyeceği uygulama olurdu. çünkü yıllarca anlattığı şeyi ezberlemiş ve artık robot gibi anlatan ama öğretemeyen çok tembel öğretmen var. yaşlılar özellikle. yeni nesil dinamik şükür. ama ülkemizde kimsenin hak ettiğini alamadığını, eğitimli olanın değil soruları çalanın bir şeyler elde ettiği ülkemizde yürütme ve yargıya güven olmadığı için olmaması gereken uygulama.
devamını gör...
eğitimdeki tüm sorunları halledecek kanundur. bundan sonra kimse hiç bir sorundan bahsedemez.
devamını gör...
hiçbir hak alamayacağımız bir kanundur. bir sınava girdik uzman olduk diye iyi öğretmen olacağımıza inanan salaklara duyurulur. öğretmenlere sınavsız yüksek lisans ,doktora hakkı ,alanlara göre hizmetiçi eğitimler verilirse ancak meslek dinamizm kazanır. ben adamakıllı bir müfettişin teftişine razıyım sınavdansa. daha önce de yazmıştım . eğitmenlik er meydanında anlaşılır. bu yüzden sınava girmedim . uzman yapmazlarsa yapmasınlar benim ölçüm sınav değil öğrencilerime hayatta katettirebildiğim yoldur ,onlara oluşturabildiğim hedeflerdir , ayakta durabildiklerini görmemdir . gerisi boş dostlar alışverişte görsün isteyen çok.
devamını gör...
dün meclisten geçen kanundur. 1 ocak 2025'ten itibaren geçerli olacaktır.
4 yıllık lisans eğitiminden mezun olan öğretmen adayları kpss + mülakat ile atanıyordu. mülakatı kaldırıldı, yerine eğitim akademisini getirildi.
eğitim fakültesinden mezun olanlar 9 ay kadar eğitim alacak. diğer fakültelerden mezun olup pedagojik formasyon alanlar ise 1 yıl eğitim akademisine gidecek. eğitim sırasında 23.000₺ ödeme yapılacak. ancak akademi sadece 30 büyükşehirde kurulacak. akademiyi başarıyla tamamlayanlar atanacak. aday kpss'de derece bile yapmış olsa bu akademide başarısızsa atanamıyor.

4 yıl lisans eğitimi, en az 1 yıl kpss'ye hazırlığın ardından aday kontenjana girdiyse yaklaşık 1 yıl da akademi sürecek.
6 yılın sonunda atama ile taçlandırıyorlar. swh

ne kadar sürdürülebilir? bu ödemeyle büyükşehirde kiraya nasıl yetişilir? akademinin içeriği nedir?
kafamda milyon tane soru var ama artık sorgulamayı bıraktım.

öğretmen olmayı düşünenlere şimdiden sabır diliyorum.
devamını gör...
üstüne çok fazla yorum yapılmasını sağlıklı bulmuyorum zira hukuk güvenliğinin sağlanamadığı yerde kanun gibi hukuki bir metnin pratikte çok fazla anlamı kalmıyor.

normal şartlar altında güçlü devlet karşısında zayıf durumda olan vatandaşı korumak üzere dizayn edilen ve vatandaşları güçlendirmeye yönelen metinler olarak ele alırsak kanunlar değerlidir ancak matrix filminde geçtiği gibi eğer ağzını kullanamıyorsan telefon etme hakkının bir anlamı kalmıyor.

dikkat korkunçlu sahne :

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"öğretmenlik meslek kanunu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim