herhangi bir şeyin mevcudiyetine son vermek.
devamını gör...
çekmecemdeki bir kağıt -kim yazdı bilinmez- şöyle diyordu öldürmekle ilgili:

"bir katil olarak hemen buraya bir şeyler iliştirebilirim öldürmekle ilgili. kimi veyahut neyi, nasıl, nerede, ne zaman öldürmek?

öldürmek denilen kavramın, eylemin meşru olup olmadığını kim belirler? niye yapamayız bunu? veyahut bir erkeğin veya bir kadının intiharına derin bir ruhsal işkenceyle sebep olan bir erkeği veya bir kadını niçin cezalandırmayız da tabanca el değiştirince cezalandırırız? bu konu adalet psikolojisinin konusu olsa da felsefeyi de çağırır. zaten hiçbir şey onsuz olmaz.

fakat ben burada bir şeyleri yine kendi üslubumca anlatmak isterim. akademik yazılar bir kenara. ileride yazar çizerim. şimdi ne düşünüyorum?

acı sanatın belki de yegane kaynağıdır. fakat tek kaynağı olmayabilir de... yine de acının yadsınamaz bir rolü olduğu aşikardır sanıyorum. o halde acı nasıl daha hakiki bir şekilde ortaya çıkar? yani bir anlamda sanat nasıl yüceltilebilir?

cevap: sevdiğin birisini öldürmek.

ya da en azından ölümüne şahit olmak...

günahımın farkındayım gerçi ama burada bunu açıklayamam. telafisi olmayan hatalar yapabilir insanlar, kabul. fakat o "telafi edilemeyen şey" gün gelir yerini başka bir "telafi edilemeyen şey"e bırakır. yani aslında telafi edilebilir. her şey gibi... insan unutur. fakat bazıları unutmaz. bazı şeyler unutulmaz.

yine de gerçek bellidir. insan ondan sakınır ve görmek istemez. yine de oradadır işte.

öldürmenin doğurduğu suçluluk duygusu paha biçilemezdir! kişi ne kadar acı çekmişse öldürmek'te, işte o zaman daha büyük bir sanat eseri meydana getirir! çünkü acı hayatın, doğanın bir yasasıdır. ve en çıplak haliyle bizleri yakıp yıktığında arkamıza bile bakmayız!

karşınızda güzel sanatların bir dalı olarak cinayet!

ceza felsefesi kenardan bir şeyler söylesin dursun. her durumda kendi normunu bize dayatmaktan fazlasını yapamayacaktır. biz dedim, affedin."
devamını gör...
resulullah buyurdu: kişi, nefsini bulaştırdığı takdirde kurtuluşu olmayan çok ciddi amellerden biri, haksız yere haram kan dökmesidir. (buhari)

tanım; herhangi bir canlının yaşamına son verme eylemi.
devamını gör...
bazen düşüncelerde bazense gerçekte olandır. gerçekte olan bir anlıktır. göz bile kırpılmadan gerçekleşendir bazen.
devamını gör...
bunu çok severek okuduğum bir kitaptan uzun bir alıntı yaparak farklı bir bakış açısı getirmek isterim. marlo morgan'ın sonsuzluğun mesajı kitabı.
''değişime uğramış olanların,mutantların dünyasında dini bir ilke vardır. bu 'öldürme'dir. bu yeterince açıktır ama yine de onlar savaşlarda, ulaşımda ,yapılan tıbbi deneylerde kendi mallarını ya da yaşamlarını korurken , kızgınken hatta yalnızca ödeşmek için bile birbirlerini öldürürler. basit 'öldürme' ilkesinin yorumu kişinin farklı koşullar altındaki düşüncelerini haklı çıkarmak için değiştirilir. eğer toplum bu biçimde düşünmeyi seçerse bu kabul edilir ama gerçek 'öldürme' değil 'öldüremezsin'dir. bunun koşullarla, izinle ya da yapılmış olan edimlerin incelenmesiyle hiçbir ilgisi yoktur. sözler gayet açıktır. öldürmek olanaksızdır. o ruhu sen yaratmadın, onu sen öldüremezsin. insan biçimine son verebilirsin ama bu yalnızca ruhu sonsuzluğa geri gönderir. ölüm sonsuzluk dünyasında değişik bir biçimde var olmaktır. ''
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"öldürmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim