--- alıntı ---

portekiz’de görülen bir davada mahkemenin aldığı karar bildirgesinde, pcr testi sonuçlarına çeşitli nedenlerle güvenilemeyeceği ve sırf pcr testi sonucuna dayanılarak insanların karantina gerekçesiyle dolaşım özgürlüklerinin engellenemeyeceği ifade edildi.

yapılan açıklamada jaafar ve ark.’nın 2020 yılına ait bilimsel çalışmalarına atıfta bulunularak, testin çıkaracağı sonucun cihazın çalıştırıldığı devir sayısına ve numunedeki viral yüke bağlı olarak değişeceği vurgulanarak, buradan hareketle şunlar söyleniyor:


“kişiye uygulanan pcr testi 35 devir ve üstünde çalıştırıldığında pozitif sonuç vermişse, bahsi geçen kişinin enfekte olma ihtimali %3’ün altında, bu sonucun hatalı pozitif olma olasılığı ise %97’dir.”

mahkeme ayrıca, portekiz’de yapılmakta olan pcr testlerindeki devir sayısının bilinmediğini de ifade ediyor.

mahkemenin, bölge sağlık müdürlüğü’nün aldığı sağlık tedbiri kararını bozma gerekçesi ise şöyle:

pcr testlerinin güvenilirliği ile ilgili bilirkişilerce dillendirilen bunca soru işareti ve yanı sıra, testin analitik parametreleri ile ilgili bunca bilinmezlik varken, kişide herhangi bir enfeksiyon veya risk olduğuna dair doktor görüşü veya teşhisi de bulunmadığından, mahkemenin sayın c’nin gerçekten sars-cov-2 virüsü taşıyıcısı, a, b ve d’nin de temastan dolayı yüksek risk kategorisinde olup olup olmadığını belirleme imkanı bulunmamaktadır.”

bu noktada pcr’ın icat edilme nedeni ve asıl işlevinin, genetik materyal kopyalamak ve çoğaltmak olduğu unutulmamalıdır. bu cihaz tıbbi tanı ve tetkik amacıyla kullanıma uygun değildir.

kaynak


--- alıntı ---


öznel cümlelerle "gomplo deorisi la bunlar eğvvv" gibi boş sözlerle gelmeyin. bilimsel bir kanıt varsa elinizde öyle yazın.

bakın benim elimde gayet mantıklı bilimsel bir kaynak var.
devamını gör...
güvenilmez demek hatalıdır, sadece ne kadar güvenilebileceğinizi bilmeniz lazım. kitler arasında fark olsa da güvenilirlikleri ortalama %60-90 arası değişir. bu kitin kendi özelliklerine bağlı olduğu gibi, örneği alan ve laboratuvarda çalışan kişiye göre de değişir.
maalesef dünyanın hiçbir yerinde örnek alınımını ve laboratuvarda çalışan kişileri tam olarak standardize edemezsiniz. bu yüzden doktorlar semptom gösteren veya tomografi bulgusu olan hastaları da pozitif kabul edip tedavi başlıyor.
devamını gör...
pcr (pzr): polimeraz zincirleme tepkimesi, dna içerisinde yer alan, dizisi bilinen iki segment arasındaki özgün bir bölgeyi enzimatik olarak çoğaltmak için uygulanan tepkimelere verilen ortak bir isimdir. metot basitçe tüp içerisinde nükleik asitlerin uygun koşullarda çoğaltılması esasına dayanır. bir test olduğu için diğer testler gibi değerlendirme kriterleri vardır:

sensitivite (duyarlılık) yeni testin (tanı testi) gerçekte hasta olanların içinden ne kadarını saptayabildiğidir (teşhis koyabildiğidir).

spesifite (özgüllük) ise yeni testin gerçekte sağlam olanların ne kadarını saptayabildiğidir (hastalığın ekarte edilmesi).

iyi bir testin özelliği spesifitesi ve sensitivitesinin bilinmesinden geçer.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"pcr testlerinin güvenilir bir tarafının olmaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim