okumak ya da okumamak marifet değildir. ama şu da var ki roman, hikaye gibi şeyler; çok okumak, kitap okumak vs gibi kavramların altını doldurmaz. bunlar eskidendi. epey eskiden.

şöyle ki bundan 100 sene öncesine kadar bilgeye ulaşmak için iki seçeneğin vardı. ya kitaplardan ve benzer yazılı kaynaklardan ya da direkt olarak kaynağından. ama günümüz teknoloji ve iletişin çağında bu durum artık geçerliliğini yitireli epey oluyor.

tabi kitap okumak faydasızdır gibi bir şey çıkmasın bundan. şunu demek istiyorum. internette doğru kaynaktan günde 20 dakika eğitici, öğretici içerikler izleyen kişi (tabi boş boş bakmamak bir şeyler kazanmak koşuluyla) 1000 tane roman benzeri kitap okumuş birisinden çok daha donanımlıdır.
devamını gör...
iyi, nitelikli, özgün, ciddi romanlar okumak gerçekten de marifettir. yoğun bir zihinsel mesai ve yalıtılmış bir ortamda tek başına olmayı gerektirir. bir yazarin da dediği gibi roman okuru dünyanın en yalnız insanidir. 33 yıldır aralıksız iyi romanlar okuyorum ve bunu yapabilmiş sadece birkaç kişi tanıdım. yani evet. marifet gerektiriyor bu iş. iyi, edebi roman, psikoloji,sosyoloji, felsefe içerir zira. bunlar basit konular değil. salaklar bilmez.
devamını gör...
okuduğunu yorumlayan , ondan ders çıkartan kişilerdir.
devamını gör...
bu devirde bir cümle okumak bile marifettir çünkü okunan bir şey yok artık. *
ne bekliyorsunuz anlamıyorum sıradan halk otursun 500 sflık moleküler biyoloji bilmem nesi mi okusun, onun altı kurtarmıyor mu?
evet marifettir. yeni okumaya başlayan birine de pehh okuya okuya bunu mu okuyorsun demek yerine de taktir edilmesi gerekir. *
bu nedir kardeşim ya.. dışarı çıkıyorum biriyle muhatap olmaya çalışıyorum laga luga bişiler geveleyip duruyor. konuşamıyor bile millet. o yüzden birinin elinde çocuk kitabı olsa bile aferinn süperr helal diyorum.
devamını gör...
bırakın sansın. millet bir iki cümle kitap okusun, kültürlensin de, ne sanıyorlarsa sansınlar.
devamını gör...
marifet değil ama roman okuyanı küçük görmek, eziklemek bir marifet olmuş.
devamını gör...
okumak başlıca bir marifettir mirim.roman okumaksa başka hayat ve karakterlerleri bir gözlemci olarak bakmayı öğretir.illa bir marifet olmayan arayacaksak buna izlemek diyelim.
devamını gör...
haksız değillerdir.
devamını gör...
ayda ortalama 10 kitap okuyup okuduklarımı bir de yayan birisi olarak diyebilirim ki: kesinlikle marifet
devamını gör...
roman okumak marifet değildir, insanın ruhunu beslemek stres sıkıntıdan kurtulmak ve düşünce dünyasını geliştirmek için kendine yaptığı bir yatırımdır. yani hem hobidir hem de eğitim. hele hele bu zamanda diğerlerine göre yapılabilecek en ucuz ve kolay hobilerden birisidir. ha şimdi birisi diyecekki okumak hobi mi? aslında değil ama hobi olarak okumak bile hiç okumamaktan faydalıdır.
devamını gör...
ben okuduğum bir çok kitaptan somut bir bilgi öğrenmedim. ama, düşündüklerimi kağıda dökmeyi, okuduğumu anlamayı, dilimi daha etkin kullanmayı öğrendim.

youtube vidyoları ve internet siteleri insana bunu vermez, salt bilgi verir. bilgi ve beceri ayrı şeylerdir. türkçe tüm imla kurallarını bilsen de, kullanma becerin yok ise fikrini anlatamazsın.
devamını gör...
herkesin okuduğu kendine
laf etme başkasının zevkine
herkes yaptığını görür marifet
önce aynaya bak da kendine laf et
devamını gör...
okuma becerilerini, yazım kurallarını ya da genel kültürü geliştirmesini bir yana bırakırsak kişiye yaşadığı ömre ek bir yaşantı daha katar diyebiliriz. her kitap kapağı bir kapıdır yeni yaşamlara açılan :)
devamını gör...
yemek yemeyi marifet sanmak demek gibi saçma bi' cümle. roman okumak ihtiyaçtırrrrr.
devamını gör...
ülkemizdeki kitap okuma oranını düşünürsek, haklı.
devamını gör...
tamam bir marifettir ama bunu büyütüp büyütüp bununla aşırı övünen insanlar hiç çekilmiyor ya.. bir de kitaplık yapmak için bir sürü kitap alıp üstün körü okuyan tip var fazla şekilcilik ya
devamını gör...
okumak için ödünç aldığı kitabı bir türlü getirmeyen
devamını gör...
kitap okumamayı mı marifet bilsin? sanırsın 20 yaşında ayşegül tatilde okuyor. bırakın insanların hevesini kırmayı.
devamını gör...
isteyen cin ali ya da ayşegül serisini okur. size ne?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"roman okumayı marifet sanan tip" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim