cafer yıldırım adlı eskişehirli, dil tarih coğrafya bölümü mezunu bir yazarın babıali kitaplığı yayınları tarafından 2005 yılında yayımlanan kitabı.

şaman büyülerinden başlayıp ilerleyen türk şiirinin evrimini anlatıyor kitap. başlangıçta sadece kulağa hitap eden tekrarlar, sonrasında dize başı uyaklar ve en sonlara doğru da halk şiirindeki haliyle dize sonu uyak ve abab cccb şeklinde kalıplarla yazılan şiirlerle karşılaşıldığını gösteriyor. uygurlarda yerleşik hayata geçmek ile yazılı/sözlü türk şiiri arasındaki bağlantı anlatılıyor. kitapta yazıtlardaki eski türkçe hali ile aktarılan şiirlerin yanına günümüz türkçesi halleri de yazılmış. çeviriyi yapmaya çalışıp kontrolünü sağlayabilmek keyifli oldu. bir dil öğrenmeye çalışıyor hissi verdi. ben seviyorum eski türkçe'den günümüze çeviri yapmayı denemeyi. türk kültüründe eskiden beri var olan şeyleri araştırmayı seviyorsanız ya da spesifik olarak türk şiirine bir ilginiz varsa bilgi edinmek maksatlı okunabilir bir kitap ancak çok derin ve detaylı değil. yalnızca şiirde biçim olarak yorumlama yapılmış yoğunlukla.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şamandan şaire türklerde şiir" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim