böyle bir şeyi izleyemem. açmadım. tahmin edebiliyorum duyarsızlık hallerini(!).

ülke koca bir tımarhaneye döndü. midem bulanıyor artık.
devamını gör...
videoyu izlerken aklıma kadir şeker geldi.

kadını kurtarmak istedi, üstün türk hukuku çocuğun anasını belledi.

şimdi ortada bir duyarsızlık varsa bu biraz da hukuk sisteminin suçu değil mi.?

insan müsveddeleri suçlu da, hukuk müsveddeleri çok mu masum.
devamını gör...
ne yapsınlar? kadir şeker gibi mahkeme mahkeme dolaşacaklarını düşündükleri için karışmamış olabilirler. pek fazla kızamıyorum o yüzden.
devamını gör...
satırla kendine saldıracak kapasitedeki biriyle sevgili/eş olmuş beyinsizi, kendi başına bir şey gelebilir diye korumamış kişilerdir. memlekette hakim-savcı-kanun yokken kusura bakmayın ama kimse kalkıp da canını ya da huzurunu tehlikeye atmaz. ömründe hiç arada kalmamış olanlar bunun ne demek olduğunu bilemez. toplumun duyarsızlaşması da kendiliğinden hasıl olan bir şey değil. düşün adamlar bu olaya müdahale etti. adamlar sanki yaşlı gibi birz bana öyle geldi. birinin yaralanması mümkün, saldıran kişi genç, ölebilir de. ikincisi diyelim ki etkisiz hale getirdiler ve polise teslim ettiler ne olacak? salınacak. o adamlar belli ki orada esnaf. bu kişi de orada ikamet eden biri ya da esnafsa durma uğraş. ayrıca bir video ile ''aaa kadına satırla saldırıyorlar, kimse müdahale etmiyor''a indirgememek lazım olayı. sonra bi bakmışsın kadir şeker.
devamını gör...
birilerine satırla, bıçakla , silahla kadınlara zarar vermenin nasıl bir canavarlık olduğu anlatılmadığı sürece ben ve cinslerimin maruz kalabilecegi durumdur malesef. arkadaşlar sünnet düğünü yapıyor olmanız sizi bizden güçlü yapmıyor sizin canınız da bizim canımızda tatlı. yeter artık.
devamını gör...
konuyu saptırmak istemiyorum ama bir hafta önce çok kokoş bir mekanın önünde bir kavgaya şahit olduk. 3 kişinin kavgasında bir tanesi kemerini çıkardı ve diğerini boğmaya çalışırken bir diğeri ayırmaya çalışıyordu ve o da nasibini aldı. ben gerçekten çok korktum, saldırgan öldürme amaçlı olarak saldırıyordu o anda ve bizim gruptan araya girmeye çalışanları yalvararak tuttum. çünkü gerçekten o an o yaratık kan görmek istiyor. bu arada işletmeci ve biz dahil bir çok kişi polisi çağırdı ve karakol yürüyerek 5 dakika ve motorlu polislerin 2 dakikada ulaşabileceği mesafedeydi, gelmediler. olay 20 dakika gibi bir süre sürdü. polisin işini neden vatandaş yapsın? neden polis görevini yapmıyor? sonuçta adamlar kaçtı ama bence saldırgan olan bir şekilde diğerini mutlaka darp edecek.
devamını gör...
hala şu olaylarda duyar kasan tipler var. ben görsem bende iplemem. niye kaale alayım ki ??.

1- kadın böylesi sapık, sapkın ve serseri birini seçti ise, sonucuna katlansın.
2- defalarca benzer örnekler gördük. müdahale etsen, kadın çıkar "sana ne ya, karışma" der.
3- yine defalarca örneği var. adam kadını doğrar, ceza almaz. sen gidersin adamı yaralarsın hapse girersin.
4- ve final. adam gelir kafana satırı saplar. sen eşekler cennetine gidersin, satırlı dallamadan kadın şikayetçi olmaz, bir süre sonrada tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalır.

böyle bir ortamda, niye müdahale edeyim. enayi miyim ben, aptal mıyım.

hukuk yok, adalet yok, insanların gözü dönmüş, aptalca seçim yapan kezbanlar cabası.

bunun adı duyarsızlık değil akıldır. zekadır, olması gerekendir.

kimse kusura bakmasın. burası ne almanya ne de isveç.

not: ulan kimi zaman polisler bile elinde silah olana, satır olana korkup, müdahale etmiyor. ben niye edeyim ki aq.

++

asıl insan müsvetteleri ülkeyi, insanları bu hale getirenler. her iki tarafı da.

mesela orada satırlı dallamaya müdahale etmeyenler, orada rakı içilse kıyameti koparır. veya kızı öpse kıyameti koparır. bu da işin ayrı bi iğrenç yönü.
devamını gör...
aynen aynen, adamın belinde silah olmadığına garantin var mı? çıkarıp seni bıçaklamayacağına emin misin? en sevdiğim şeylerdendir, olayı kişiselleştireyim, o adamlardan biri baban olsa, kadını kurtarmak için öne çıksa, babanı çekse bıçaklasa, adam üç beş yıl yatıp çıktıktan sonra şey mi diyeceksin, "canım babam, aferin sana, kadını kurtardın."?
devamını gör...
sağda solda erkeklikleri ile övünürler ama ne kadar korkak oldukları bu tip olaylarda hemen anlaşılır.

kadıncağız sığınmış resmen bu müsveddelere, kıllarını bile kıpırdatmamışlar. başlığı açan yazara katılıyorum, kadir şeker olayı ile alakası yok bu durumun. 5 kişiler, isteseler engel olabilirlerdi. al sandalyeyi, vur satır tutan eline, en fazla eli kırılır, sen de 3. taraf adına meşru müdafaada bulunduğun için ceza bile almazsın, sandalye bir silah değil çünkü. ya da en fazla 3-4 yıl alırsın, onu da yatmazsın zaten, gurur nişanı olarak da göğsünde taşırsın, bir hayat kurtarmış olursun.

umarım kadın ciddi bir yara almamıştır.
devamını gör...
deli dolu zamanlarımda ayırmaya çalıştığım kavgalar olmuştu. böyle şeylerde %99 ayırmaya çalışan zararlı çıkar. en kötüsü de ölmek. ölünce derdini de anlatamazsın. o sebeple uzun zamandır karışmıyorum. biraz daha yaşamayı ve mümkünse bu süreyi mahpusta geçirmemeyi planlıyorum. üzgünüm. bu erkekleri yetiştiren de sizsiniz. biraz tencere-kapak ilişkisi.

edit: tahmin ettiğim gibi kadın şikayetçi olmamış. hatta "kurban olayım salıverin" falan demiş ahaha. düşünsene karıyı kurtarmışsın, bu gitmiş yalvarmış şikayetçi olmamış falan, sonra satırlı deli senin peşine düşüyor. karı da "karışmasaymış ne haddine" falan diyor haha. bu edit aynı zamanda sözlükteki erkeklere "ne biçim erkeksiniz" şeklinde gaz vermeye kalkan kezbanlara gelsin.

bundan sonra tavla oynayan dayıların yanına değil, manikür yaptıran kadınların olduğu tarafa kaçarsınız.
devamını gör...
bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın kafasında olan otostop çocuklarıdır. bir kadın hunharca saldırıya uğruyor ve kimse müdahale etmiyor, yardım etmiyor bu nasıl şerefsizliktir arkadaşım aklım almıyor benim ya. ulan akşam akşam yine sinir hoplatan bir olay gel de çıldırma noktasına gelme!

insanlar olmuş kahpe, bu dünyadan ya da bu ülkeye dair umut besleyebilir misin sen? kesinlikle hayır. kadıncağız yerde resmen acı içinde sürünüyor, ona saldırı yapan da elini kolunu sallaya sallaya gidiyor oradaki pezolar da normal bir durummuş gibi izliyor. pes, hakikaten pes. ben izlerken sinirden elim ayağım titredi be, ne biçim leş mahluklarsınız siz insan gerçekten hayret ediyor!
devamını gör...
kadının yanlış kişiyi seçmesi tartışılabilir belki … buradaki olayda kişide ateşli silah yok. dibine kadar girmiş. iki kişi iki kolundan tutup güzelce konuşup yapma etme diyip polisi arayabilirlerdi. kadını bir dükkana kapatabilirlerdi. ya da geçen bir araca bindirebilirlerdi. tek yapmaları gereken iki kişi tutarken 3. kişinin elindekini almasıydı. bu saydıklarımı yapmak zorundalar mı? bu da tartışılabilir. ama ben orda o şekilde oturamazdım. hiç değilse dikkatini dağıtırdım. üzerine saldırmaktan bahsetmiyorum. yapma vs gibi . he dinler mi o adam onu bilmem ama onca kişi ekip çalışması yapılabilirmiş.
devamını gör...
müdehale ederim diyen de haklı, müdehale etmem diyen de haklı bu ülkede kimin ne olduğuna karar vermek zor. ama, en azında adamın elindeki satır alınabilirdi diyorum. sanki kız görünmezmiş gibi hareket etmişler ki kaç saniye boyunca yardım etsinleri diye bağırmış. bu toplum normal değil artık başka bir tanımlamaya muhtaç.
devamını gör...
yaptığım şeyin çokta doğru olmadığının farkındayım ama müdahale etmem. siz orda o kadını kurtarmakla iş bitecek mi sanıyorsunuz. ülke manyak dolu, o herif size de düşman kesilir yarın öbür gün 10 kişi toplar dükkanını kundaklayıp senide gebertir gider. üstüne birde o kadının çok masum olmama ihtimali gibi bir durumda var.
kendimi riske atacağım tek durum söz konusu kişi çocuksa. o durumda mağdurun olayda en ufak bir kabahati olmadığını bilirim çünkü.
devamını gör...
iyi yapmışlar. sonra gideceksin sen öldürüleceksin, kadın da diyecek o benim kocam seviyorum. bok yoluna gideceksin. kimse kusura bakmasın. ararım polisi. gelip kurtarması gereken o. 6 bin maaş almakla polis olunmuyor. bir zahmet vaktinde gelip, işini yapsın.

ekleme: kadir şeker gibi yanımızda çakı da taşımıyoruz. sahi o niye çakı taşıyordu!!!
devamını gör...
garip garip yorumlara sebebiyet veren şahıslar.

yahu siz ne ara böyle oldunuz! "onu seçerken bize mi sordu? gebersin!" falan... ciddi olamazsınız diyeceğim de, maalesef epey ciddisiniz.

bakın şimdi, bir arkadaş birkaç madde yazmış. ben tek tek cevap yazayım o maddelere.

kadın sapık birini seçti demeniz için ilişkinin başından beri kadını da, adamı da tanıyor olmanız ve kadının bu işe bile isteye girdiğini gözlerinizle görmüş, kulaklarınızla işitmiş olmalısınız. ailemde, çok yakın akrabalarımdan biri yıllar önce evlendi. evlenene kadar kocası olmaya aday olan şahıs, kadını el üstünde tuttu, bebekler gibi şımarttı vs... evlendikten sonra gelsin dayak, gitsin yerlerde sürütme.

yine benzer şekilde normal başlayıp, boğaza bıçak dayamalarla süren bir ilişki biliyorum. siz sanıyor musunuz ki her zaman herkes ilişki öncesinde kendisini belli ediyor da kadınlar da bile bile atlıyor bu tiplere?

üstelik bunun tıbbi bir rahatsızlık olma ihtimali bile var. bin kere söyledim yine söyleyeyim: hibristofili

2. maddede kadının müdahale eden kişiye "sen karışma" demesi var. tabii ki öyle diyecek! siz gittikten sonra ya da polisler herifi serbest bıraktıktan sonra o herif yine o kadına saracak çünkü. kadın sizden yana olursa bir de onun dayağını yiyecek sonrasında. aleyna çakırolayında, aleyna'nın tartaklanmasına müdahale etmeye kalkan eski sevgili çok benzer bir şey yaşamıştı. müge anlı takipçileri hatırlar. aleyna "mecburdum ondan yana olmaya" demişti adama sonradan. sonra da öldürüldü işte...

3. madde belki bir nevi geçerli bir savunma olabilir ama yine de "insanım" diyen birinin bir tarafta ceza almak bir tarafta hayat kurtarmak dururken tercihini hayat kurtarmaktan yana yapamıyor oluşu tartışmaya açık.

4 de yine benzer şekilde, kazaya kurban gidebileceğiniz bir durum ama 1'e 1 kavgada belki bundan çekinmekte haklı olabilirsiniz de eşek sürüsü gibi adam da durup izlemesin bir zahmet yahu!

sizin babanız olsa, kavgaya karışsa başına bir şey gelse iyi mi olur demişsiniz. satırla saldırılan sizin anneniz olsa peki? "aman başıma bir şey gelmesin" diye de herkes durup izlese, anneniz pisi pisine ölse orada?

ya ne kadar tek taraflı düşünüyorsunuz bu tür konuları! inanılır gibi değil...
devamını gör...
kan dondurucu entrylerin bulunduğu başlık, abi sizler aptal mısınız? resmen kadın hakketmiş demişsiniz, o zaman tecavüze uğrayan kadın da mı hakketmiş? bu aynı açık giyinmiş, neden o saatte dışarıdaymış kafası, kendinize gelin, kimse öldürülmeyi hakketmez.
devamını gör...
gayri ihtiyari tipi müsveddelerdir. modern demokrasinin tezgahlarında imal edilmişlerdir. mamül hammaddesi detayına hiç girmeyeceğim.

mesele ağır mesele. türkiye'de yaşanan bu tür kan davaları ve diğer tür kan davaları tipik müslüman toplum çıkmazlarının bir türü. müslüman çoğunluğun oluşturduğu ve şerri oteritenin olmadığı toplumlarda aşiretlerin ve aşiret yaşantısı özentisi çekirdek/geniş aile fertlerinin kendi kanunlarını koyup uyguladıklarını sıklıkla gözlemliyoruz. siyasi zümreler de bu durumu emeklerine yağ olarak sürüyor. türkiye toplumu bir geçiş aşamasını atlatamayıp burjuva tipi kapitalist devrimi daha yarısına bile gelmeden geriye doğru çevirmeyi başarmış az rastlanır toplumlardan. (yarı sömürge toplumların talihsiz olanlarından da diyebiliriz.)
aşiret hukukundan anlamayan kişilerin tepkileri samimi olmakla birlikte oldukça safdillidir. her ne kadar toplumumuzda işe yarar siyasetçiden çok politikacı bulunsa da eli kolu bağlı kalan siyasi önderleri ve hükümet yöneticilerini anlayışla karşılayabiliriz ama sadece aşiretleri olduğu gibi cezalandırmakta büyük güçlük çektikleri için, bu şey devrede devrede dönemden döneme miras kalıyor türkiye'de çünkü.
laf aramızda (asıl espriye geldim), diyorsunuz ya kadını kurtarmazsa kimse sakat kalacak, ölecek vs. diye. o kadınları kurtarmak zannedilenden daha zor bir iş. tamam hükümet işe yaramaz bir hükümet ve siyasetine alet ediyor bu tür fenomenleri ve yobazlığın üzerinde yükseliyor hedeflerine ancak o aşiret veya aile fertlerini, kadınlarını öldüremesinler diye toplu halde kurşuna dizmediğiniz sürece engelleyemezsiniz. (vazgeçmezler yani. kollarını, bacaklarını kessen sürüne sürüne öldürmeye giderler o kadınları.) kurşuna dizme işi de yaş, çok daha büyük problemler yaratacak türden olduğu tecrübe ile sabit işlerden olduğu için...

çözüm yolları nelerdir peki diye soracaksınız! bu başlığın konusu değil bu diyeceğim ben de..
devamını gör...
kan dondurucu tanımlar girilmesine sebep olan olay.
bakın böyle bir durumda müdahale insan olup olmamak ile ilgili. başıma bir şey gelmesin mantığı normal insan mantığı değil. normal biri böyle bir durumda duramaz. en azından sözlü müdahale eder. şu tanımlardaki yorumlarında ben de etmezdim diyenler acaba saldırıya uğrayan çocuk olsaydı da etmeyecekler mi? sonuçta aynı şey. insanlık ölmüş dedikleri de aynen bu.
devamını gör...
kadin bunlari adam sanmis yanlarina kacmis.. yazik. oysaki bir kadinin yanina kacsaydi, eminim canlari pahasina kadini korurlardi.

erkek milleti hemcinslerinden korkuyor. ne kadar canilesecegini biliyor. banane diyor, o kadin kasinmis, bu adami hayatina almasaymis, ya silahi varsa, yok kadir seker bilmem ne bahane... cunku ne de olsa canavar hemcinsinin hedefinde kendisi yok! gormezden geliyor. ama kadinlar gormezden gelemiyor. cunku biliyoruz ki bu canavarlar ensemizde, 5 dk sonra bir manyak tarafından 'avlanmayacagimizin' garantisi yok.

bu duruma ses cikarmasi gereken kadinlardan cok sizsiniz sayin 'adamlar'! yok oyle bana dokunmayan yilan bin yasasincilik! canavar, pislik, igrenc olan adinizi temize cekmek, bu canileri icinizde yok etmek zo-run-da-si-niz! anneleriniz, esleriniz, ablalariniz umrunuzda degil belli, bari serefinizi, onurunuzu, adinizi bu lekeden kurtarmak icin bir seyler yapin!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"satırla saldırıya uğrayan kadını izleyen insan müsveddeleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim