haberi yazacağım ama bende en az sizin kadar şoktayım.
türkiye, tüik verilerine göre 2020 yılının 3. çeyreğinde %6,7 oranında büyümüş! bu büyüme şemsiye açılma manasında falan mı acaba bilmiyorum bir gariplik var bu işte.


buradan
devamını gör...
marketlerde alışverişlerde yansımayan büyümedir. nereye gitsem oto sanayiden,marketlere, giyimden, elektroniğe hepsinden artış gani gani hiç bir şey düşmüyor zamlaniyor ama ülke büyüyor nedense bizim cebimiz büyümüyor.
devamını gör...
kendimle dalga geçildiğini hissettiğim başlıktır. neredeymiş efendim bu büyüme, nasıl olmuş diye sorgulamak isterim. fakat malumunuz artık şaşıramıyorum bu ülkede. hiçbir şey olmasa da bir şey olmuş belli.
devamını gör...
ne kadar cahil yazarlar var burada hayret ettim. türkiye'de ekonomi küçülmez en fazla negatif büyür.
devamını gör...
tüiktir o, tüik olmasa duramayız.
devamını gör...
bir de tabi büyüme var kalkınma var. disiplini ekonomi veya iktisat olan arkadaşlar konuyu benden daha iyi özetleyeceklerdir muhakkak ama her büyüme kalkınma demek değildir. vatandaşınızın refahı ne kadar arttı, borcunuz ne kadar azaldı, ne kadar ihracat yaptınız, ne ürettiniz, bütçe açığı ne oldu gibi sorulara bakmadan sadece bazı verilere bakarsanız eğer büyürsünüz evet ama gelişmemiş, kalkınmamış olursunuz.
devamını gör...
soruyu kime sorduğunun ve cevabı kimin verdiğinin çok büyük farklar yarattığının kanıtıdır bu büyüme yalanı.

mesela soruyu soran ile cevabı veren kişi aynı ise olaya her zaman kendi açısından bakacaktır.

soru sorulan kişi mutlu, zengin, huzurlu ve keyifli ise “ülkenin ekonomik ve sosyal durumu sizce nasıl” sorusuna vereceği cevap tabi ki “çok güzel” olacaktır.

bu soruyu işsiz, ihtiyaçlarını karşılayamayan ya da asgari ücret ile aile geçindirmeye çalışan birine sorduğunuzda cevap tam tersi olur.
devamını gör...
artık bizimle eğlendiklerini düşünüyorum.
ex damat dolarla mı maaş alıyorsunuz dediğinde eyvah demiştim, bunlardan hayır yok sen kendini kurtar.

büyüyen şey onların banka hesabındaki hacim olabilir. ona sorarsan tabiki büyüyoruz der, hergün dolarlarla paralarını katılıyorlar. bana sorsalar büyüdük mü diye söverim.
devamını gör...
büyüyor büyümekte olan.
devamını gör...
10.
demek ki bir türkiye daha var
devamını gör...
11.
enine mi boyuna mı
devamını gör...
12.
"at yalanını, seveyim inananı" dediğim haberdir. bunları yemiyoruz artık, kendinizi yalan konusunda geliştirin biraz hükümetciğim.
devamını gör...
13.
çabuk büyüdü dikkat edersen.
devamını gör...
14.
(bkz: ekonomik büyüme)

ülkenin üretiminin büyümesi durumudur. büyümekten kasıt elbette ki bizim alım gücümüzün büyümesi değil; ülkedeki mal, hizmet gibi üretimin artması durumudur ve üreticinin büyüdüğü anlamına gelir.
devamını gör...
15.
içe doğru gerçekleşmiştir
devamını gör...
16.
bir dragonleydi olsa da bize bunları anlatsa
devamını gör...
17.
sözlük yazarlarının iktisadi büyüme ve iktisadi kalkınma arasındaki farkı bilmediklerini gösteren başlıktır. iktisadi büyüme sadece gsyih'deki artış demektir. gsyih'nin artması her zaman refah düzeyini artırmaz. refah düzeyini artıran şey kalkınmadır.
devamını gör...
18.
bana hep küçücük
devamını gör...
19.
ya sabır dediğim olaydır.

4 aralık'ta asgari ücret görüşmesi başlar , 3 aralıkta açıklama yaparsın.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

hihihi.
devamını gör...
20.
üçüncü çeyreğin bundan haberi var mı ?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye'nin 2020'nin üçünçü çeyreğinde gösterdiği büyüme" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim