türkiye siyasetinin temel sorunudur. aynı zamanda türkiye ile avrupa arasındaki temel farktır.
devamını gör...
bizim ülkede liberalizm nedir bilinmediği için eksikliği olması da normal. sonuçta liberalizm biraz da iskoç aydınlanmasının geliştirdiği bir durum. ama biz fransız aydınlanmacı tavrından yana olduğumuzdan, pek anlam veremiyor olabiliriz.
devamını gör...
t: hiçbir şeyin doluluğunun olmadığı memlekette sıradan bir eksiklik.
yavv komünizm bile liberalizm'den daha yakın türkiye'ye. o derece uzak.
devamını gör...
(bkz: doğvu mu samet)
devamını gör...
liberalizmin halka hitap etmemesinden kaynaklanır. böylece liberaller siyasete dahil olamazlar. peki neden türk halkına hitap etmiyor? çünkü akla hitap ediyor. bireyci bir görüş, sürü sistemine tamamıyla karşı böylelikle. diğer görüşler gibi vatan, atatürk, millet yada allah, din, gelenek, görenek gibi saçmalıklarla uğraşmıyor.

hele liberal diyebileceğimiz insanlar allah bizim arkamızda gibi cümleler kursun bakın nasıl seçiliyor. siyasette nasıl görev almaya başlıyorlar.
devamını gör...
liberalizm, tüm düzen partilerinde az ya da çok mevcut. liberalizm, eklektik olarak mecliste yer alan her partide var.
iyi veya kötü, liberal bir ekonomi modeliyle yönetiliyor türkiye.
chp, hdp, ip, deva, gelecek vb. partiler liberal ekonomi modeline karşı değiller. anlaşamadıkları tek şey, modelin uygulanma şekli.
devamını gör...
yanlış önerme. ulus devlette yaşıyoruz, olmaması imkansız
devamını gör...
türkiye liberal ekonomiyle yönetiliyor mu ? hahahaha:
devamını gör...
1950-1960, 1980-1990, 2002-2017 dönemini kapsamadığını düşündüğüm iddia.

zira türkiye merhum menderes zamanında sonrasında özal ve 2002 ak parti hükümetiyle biraz refah yaşadı ve yatırımlar aktı. burada liberal ekonomi esastı.
devamını gör...
türk halkı devletçidir. çünkü devletle milleti vatanı bir tutarlar, devlete ait bir şeyi özelleştirmeye kalkınca vatanı satıyorlar diye ortalığı ayağa kaldırırlar. vardır devletin bir bildiği, 100000 yıllık devlet aklı bilmemne der otururlar. ikincisi türk halkı bireyci değildir (gerçi bu konuda biraz aradalar, mevzu mal mülk olunca gayet bireyci olurlar) kişisel alan bireysel haklar vs gibi şeylerden bihaberdirler. bir diğer nokta özgürlükçü değildirler, kendine aykırı hiçbir şeye tahammül edemez bizim halk, ya bizimlesin ya da düşmanımızsın kafasındadır. ve son olarak bizim halk adalet istemez, yargının hukuğun kendinden yana çalışmasını ister. yani türkler liberal mentaliteden çok uzaktır bu sebeple de bir rahat yüzü görmezler ve bu kafayla da göremeyecekler.

mevcut siyasi partilere bakınca liberal diyebileceğimiz ldp dışında parti yok. major partilerden deva ve iyi parti nin sadece kısmı liberal politikaları ve bazı liberal görüşte yöneticileri vardır ki bu halkı düşününce bu kadarına bile şükür.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye siyasetindeki liberalizm eksikliği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim