türk sanayicileri ve iş adamları derneği.
devamını gör...
tüsiad olsa açılımına daha uygun olan kısaltma.
devamını gör...
adı, türk sanayicileri ve iş insanları derneği olarak değiştirilen fakat kısaltması tüsiad olarak kalan dernek.
çoğu zaman adaletten, eşitlikten bahseden açıklamalarda bulunurlar. halbuki kendileri ülkenin kaymağını yerken sıkıntı çeken vatandaşların geleceklerini karartırlar. ülkenin en zenginlerinin içinde olduğu tüsiad'ın liberal solculuk üzerinden insan hakları, adalet, hayvan hakları vb. gibi propagandalar yapmaları yalnızca fonladıkları derneklerde aktivistlik yapan popüler solcuların, solculuk yaparak kariyer inşa edip para kazandıkları bir sistemi sürdürmeye yarar. allah razı olsun ki şu ülkede işçinin emekçinin yanında olan taş çatlasın şu kadar bu kadar insan vardır...
onların da hiçbiri "aktivist"im demez. zaten sosyal medyada "aktivist"lik yapan kimseler de onların yanında bulunmazlar. başta hor görürler. kendileri daha üstündür (!). her şeyden öte gerçek eylem sahasında vakıflardan alınan paralar geçmez.
devamını gör...
babadan zengin boş beleş adamların ve kapitalistlerin doluştuğu deliktir.
devamını gör...
döviz krizlerini, ekonomik buhranları, iç karışıklıkları ve toplumsal kutuplaşmaları organize eden teröristvari oluşum. adında türk geçmesi sizi aldatmasın. bunlar bildiğiniz türklerden değil zira bunlar beyaz türktür.
devamını gör...
tüsiad, tam açılımı türk sanayicileri ve işadamları derneği olan dernek olup beyaz türklerin derneği olarak bilinir.
resmi internet sitesi: tusiad.org/tr
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
içinde bilumum oğlan çeşitlerini barındıran kurum, kayyum olayına karşı bildiri yayınlamış. türkiye'de demokrasiyi savunacak son kurumun iç sağ yan çapraz bağı bile olamayacak oluşum demokrasi savunur olmuş peehh.
devamını gör...
gündemdeki hadiselere değinip hükümeti eleştirmeye başlamışlar. güldüm, yalan yok. ya üç kuruşa işçiyi sömürüyorsunuz, yeri geliyor madenlerinizde öldürüyorsunuz. servetinize servet katıyorsunuz, hiç vergi ödemiyorsunuz. sayın cumhurbaşkanımız daha ne yapsın sizin için???

sanki bir şeylerin kokusunu almışlar. değişime yatırım yapıyorlar şeklinde yorumladım. tüsiad sanırım ekremperest olmuş.

x.com/haskologlu/status/189...
devamını gör...
tayyib"in başbakanlığı zamanında " benim zamanımda 5 kat böyüdünüz" dediği boğaz aşireti. gücünü fey'den meşruluğunu kuklalara verdiğimiz reyden alan tekelci, tekelci ve köleci firmalar.
devamını gör...
erbakan 1996 haziranında başbakan oldu. başbakanlığı sırasında yaptığı icraatlarından birisi kamu kuruluşları için bir fon oluşturmaktı. para fazlası olan kamu kurumları bu parayı bu fona yatıracak, paraya ihtiyacı olan kurum da krediyi buradan çekecekti.
daha önce kamu kurumları paralarını özel bankalarıa yatırıyor ve bu işlem vadesiz tasarruf olarak görülüp ona göre faiz alınmıyor ya da çok düşük bir faiz alıyorlardı. buna karşılık paraya ihtiyacı olan kamu kurumları ihtiyaçlarını yine aynı bankadan kullandıkları kredilerle karşılıyorlardı. o günlerde kredi faizlerinin astronomik oranlar olduğunu hatırlatalım.
bu havuz uygulamasının özel bankalara ilk beş altı ayda maliyetinin (!) 5 ila 7 milyar dolar arası olduğu söyleniyor. bu arada özel bankaların sahiplerinin tüsiad üyesi olduğunu söyleyelim.
bu dayanılacak bir durum değildi. o yıl tüsiad yıllık olağan toplantısını ilk kez yunanistan'da yaptı. toplantıya laikliğin yılmaz bekçisi şanlı ordumuzdan üst düzey üç general de katıldı. birinin çevik bir olduğunu sanıyorum. bu ad asla öne çıkarılmadı.
sonra ne oldu. erbakan hükumetine darbe yapıldı onluk sistemi bulmuş bir gelenekten gelen şanlı ordumuz tarafından. yeni gelen sivil(!) hükümetin ilk icraatlarından birisi havuzu kaldırıp istanbul sermayesine akan muslukları açmak oldu.
tüsiad budur.
devamını gör...
tüsiad'ın kurulması tesadüf değildir. 12 mart darbesinin hemen ardından 1971’de kurulmuştur. 70’li yıllar, büyüyen işçi sınıfının mücadelesi karşısında sermayenin birleşmesi ile kuruldu. muhtıra demirel'i koltuğundan etmişti yerine gelen nihat erim önderliğinde sabancı, koç eczacıbaşı aileleri tarafından kurulduğu için zenginler kulübü olarak da anılıyordu..
sadece kendi çıkarlarını korumak için kurulmuş bir kurumdur..
devamını gör...
ülkedeki üretimin % 60 ını temsil eden kurum.

dolayısı ile istediğinizi yazın bu adamları yarısı ülke den gitse işsizlik %25 artar. haliyle de tutuklama falan hikaye.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tüsiad" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim