cennet vs cehennem. hiçtopya da araf.
devamını gör...
hmm. sanatta distopyaları daha fazla severim ama iyi bir ütopya da kendini okutur/izletir.

distopik düzenlerde insan arzu ettiği koşulları bulamaz ama buna bir fırsat diye de bakabiliriz; zor zamanlarda insan/insanlık kendisini geliştirebilir. örneğin 2. dünya savaşı çıkmasaydı tıp bu kadar ilerleyemeyecekti. abd'li profesör hocam, 2. dünya savaşı olmasaydı ve ben bir şekilde geçirdiğim rahatsızlığı geçirseydim hayatta kalamazdım demişti. yani bu bağlamda, yüzler, belki binlerce yılda ulaşılabilecek evreye, savaş sayesinde/yüzünden kısa sürede ulaşılmış. savaş güzellemesi yapmıyorum hatta bunu yapacak son kişilerdenimdir ama bu gerçekçi bir tespittir.

ayrıca distopik düzenler, sanatçılar ve devrimciler için bir meydan okuma fırsatı yaratırlar, bu da kültürümüzü zenginleştirir. sanata sansür uygulanması elbette bunu engelleyebilir ama gene de bu giriftlik bir atılım fırsatı doğurabilir.

ütopya... bilemedim... ölümsüzlük bulunduğunda bu iyi olurdu herhalde. yani sonsuza kadar yaşayabilecek olsam, ütopik bir düzende, tehlikelerden uzak ve tamamen huzurlu bir hayat sürmek isteyebilirdim.

şu alttaki sözü severim:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ütopya vs distopya" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim