finlandiya ve estonya'da geçen deadwind isimli polisiye dizinin bir bölümünde kadın dedektif ile istihbarat merkezi arasında şu konuşma geçiyor?
tulsio'nun konuşmalarını dinliyor muyuz?
tabii
whatsapp ve telegram mesajlarını görebilir miyiz?
telegramı göremeyiz.

yıllar boyu kontrolsüz dinlemeler, telefondaki makaralardan bile insanların yargılandığı korku ikliminde artık en güvenilir iletişim kanalları whatsapp ve whatsapp grupları olmuştur. hatta bu konu hakkında whatsapp ile ilgili şüpheler ayyuka çıktı ama whatsapp, buna karşılık şifreleme sisteminin etkisini anlatarak insanların yüreğine su serpmeye çalıştı. ama buna rağmen dünya çapında seyredilen dizide böyle bir cümle dikkati çekiyor. bunun iki açıklaması var.
ya doğruluğu olan bir konu
ya da diziye yerleştirilmiş gizli bir telegram reklamı.
devamını gör...
teknik olarak aynı işlevi gören iki farklı uygulamanın kıyasıdır. özetlemek gerekirse:

whatsapp'te sadece tek bir cihazda oturum açmak mümkünken telegram'da birden fazla cihaz üzerinde oturum açmak mümkündür.

whatsapp'te muhatabanızla iletişim kurmak için telefon numaraları şartken telegram'da eğer istersek telefon numarası olmadan yalnızca kullanıcı adı mümkündür.

telegram'da süreli mesaj özelliği sayesinde belirlenen süre içerisinde iletiler her iki taraftan da imha edilirken whatsapp'te vay halimize. ayrıca telegram'da secret chat özelliği sayesinde iletiler okunduğu anda her iki taraftan da imha edilebiliyor ve ekran görüntüsü almak da engellenmiş.
devamını gör...
telegram daha baskın özellik açısından.
devamını gör...
...bütün bunlara gülüp geçerim. whatsapp dediğin patriot, telegram ise s400. biri abd menşeli, biri ise rus. bir daha gülüyorum. biri az güvenli, biri çok güvenliymiş. hadi bir daha güldüm. elimizde o 'akıllı?' dediğimiz telefonlar olduğu sürece tam bir güvenlik asla olmayacaktır. unutmayın, teknoloji ilerledikçe, arkanı kollaman da bir o kadar zayıflayacaktır. bu yüzden bir kez daha gülüyorum.
devamını gör...
mes'ele whatsapp mı telegram mı mes'elesi değildir. mes'ele zuckerberg'in "whatsapp'ı bedavaya yok öyle kullanmak" demesidir.
bu politik söylemden sonra gelelim duruma.
facebook şirketi (whatsapp ve instagram'a sahip aynı zamanda), whatsapp ile aldığı bütün bilgilerinizi para karşılığında devletlere ve şirketlere satıyor. uygulamayı bedavaya kullanmıyorsunuz maalesef. yazışmalarınızdan, ses dosyalarınıza, kimlerle iletişim kurduğunuza kadar bütün verileri depoluyor. verilerinizi satmanızın yanında bu verileri size karşı reklam gösteriminde de kullanıyor.
daha da ileri gidersek, size gösterdiği reklamlarla siyası yöneliminizi etkileyebilir veya sizi başka alanlara yöneltebilir.
devamını gör...
whatsapp'ta asıl manitaya, telegram'dan yedek manitaya yazılır.
devamını gör...
“bir yerde bedava bir şey varsa, muhtemelen satılan sizsinizdir” gibi bir söz vardı sanırım.
devamını gör...
whatsappın son gizlilik sözleşmesinden sonra günlerdir twitter gündeminden düşmeyen ve milyonlarca üye kazanan telegram'a karşı whatsapp.
sizin tercihiniz ne ? hangisini kullanacaksınız
devamını gör...
duman veya güvercin.
devamını gör...
telegram hiç kullanmadım nasıl bir şey bilmiyorum ama whatsapptan vazgeçeceğimi sanmıyoum.
devamını gör...
whatsapp üzerinden devam etmeyi düşünüyorum, hayır sanki dinlenmiyordu muydu? yeni bir olaymış gibi davranmaya gerek yok. daha çok kişiselleştirilmiş reklam göreceğiz, sinir bozucu ama zaten tarayıcıdan tek sözlüğü giriyorum ondan da reklam yok. sosyal medya zaten kullanmıyorum.
devamını gör...
ikisi de yüklü sürü psikolojisiyle devam etme kararı aldım
devamını gör...
olay neden buralara geldi anlamış değilim zaten veriler alınıyor ve kullanılıyordu. kör göze parmak.
wpyi silip bi daha kullanmama gibi bir tepki veriyorsanız elinizdeki telefonu yavaşça bırakın ve bi daha kullanmamak üzere ordan uzaklaşın diyorum sevgili yazar. kullandığınız bilimum sosyal medyalar ve tarayıcılar zaten verilerinizi alıyor işliyor kullanıyor. bunu bırakıp telegrama geçmek de pek bişi değiştirmez. ya da bunu bırakıp hala face insta kullanmanız da ayrı bir tezat. önüne sözleşme koymadan bilmiyor muydun allah aşkına.

buarada telegram sövücüler gelmeden önceden girdiğim telegram bilgiselini de şuraya bıraktım.
tık tık
devamını gör...
whatsapp zaten yaptığını yapmak için izin isteyince bir şey farkettiğini sanan sivri zekalıların akın ettiği uygulama telegram. whatapp zaten whatsapp. böyle uygulamalar şirketler için piyasa araştırması satıyorlar zaten. telefonlar da bunu yapıyor. direk dinliyor yani telefonu da mı bırakıyoruz ? milyarlarca insanın verisi bu sizin bireysel olarak bir öneminiz yok. en çok kullanılan kelimelerde milyarda 1’lik bir katkınız var. en çok tercih edilen renklerde de aynı şekilde. kendinizi biraz abartmıyor musunuz ?
devamını gör...
telegram anonim olabilmektir. whatsapptan rehberiniz olmayan adamı bile göremiyorsunuz.

kıyas bile götürmez.
devamını gör...
devamını gör...
bazı kişiler whatsapp telegram'dan daha güvenli diyorlar, bunu duyduğum an sinirleniyorum. çünkü telegram'ın kurucusu pavel durov kullanıcılarının bilgilerini rus hükümetiyle paylaşmadığı için ülkesinden kaçmak zorunda kaldı.

--- alıntı ---

durov kardeşlerin girişimi hükümet muhalifi alexei navalny'i destekleyenlerin merkezi haline gelmeye başlayınca işlerin rengi değişmeye başlamış. pavel durov, putin başkanlığındaki hükümetin kontrol taleplerine karşılık kapşonlu bir köpek fotoğrafı paylaşarak olumsuz yanıt vermişti. durov, o fotoğrafın ardından evinin önüne asker kamuflajlı elbiseler giyen adamların geldiğini iddia ediyor. bu olayların ardından vkontakte'nin kontrolünü kaybetmeye başlayan durov, kremlin'e yakınlığıyla bilinen mail.ru'yla bağlantılı yatırımcılarıyla da ters düşmüştü.

2013'te moskova'da bir polis memuruna çarpmakla suçlanan durov, araba kullanmayı bile bilmediğini söyleyerek bu suçlamayı reddetti. artık durov kardeşlerin yurt dışına çıkmaktan başka şansı kalmamıştı. rus polisi vkontakte ofisine geldiğinde durov kardeşleri bulamadı.

yurt dışına çıkan kardeşlerin telegram dönemi başladı. devamlı olarak yer değiştiren kardeşler abd'de şifreli mesajlaşma uygulaması telegram'ı kurdular. telegram şu an 100 milyondan fazla üyeye sahip.

--- alıntı ---
devamını gör...
abi telegram en sevdiğim özelliği uzun boyutta video atabilirsin. whatsapp da böyle birşey yok haa bide signal diye birşey konuşulur oldu wp nin kurucusu yapmış oda denemeye değer
devamını gör...
sizlerde whatsappbı silmeden telegram indirip kullanmayanlardan mısınız?
kesinlikle öylesiniz.
devamını gör...
ben de telegramı kendisi kurmuş gibi savunanları görünce sinirleniyorum. al bi de 15 milyon kullanıcının hesabı çalınırken bak telegram'ına.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"whatsapp vs telegram" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim