yaban hayatı ekolojisi, bir yaban hayvanı türünün doğal ortamındaki yaşam koşullarını ve bu ortamda türler arasındaki etkileşimleri inceler.
yaban hayatı yönetimi ise, yaban hayvanlarının doğal ortamlarının korunması ve bu ortamlarda bulunan yaban hayvanlarının sayılarının dengeli bir şekilde korunması için yapılan çalışmaları kapsar. bu çalışmalar genellikle doğal ortamların korunması, yaban hayvanlarının doğal döngülerine uygun bir şekilde avlanması ve yaban hayatı türlerinin yetiştirilmesi gibi faaliyetleri içerir. bu faaliyetlerin amacı, yaban hayatı türlerinin yaşam koşullarını koruyarak doğal döngülerini mümkün olduğunca bozulmadan sürdürmelerine yardımcı olmaktır.
yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi ise bunların birleşimi olarak, doğal ortamlardaki tüm canlıların dengeli bir şekilde yaşamasına yardımcı olur. bu, tüm türlerin doğal döngülerini bozulmadan sürdürebilmelerine ve doğal ortamlardaki ekosistemlerin dengeli bir şekilde işlemesine yardımcı olur. yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi ayrıca, insanların doğal ortamlardaki tüm türlerin varlığını ve önemini anlamalarını ve doğal ortamlardaki tüm canlıların haklarını koruma görevini üstlenir. bu, doğal ortamlardaki tüm türlerin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için önemlidir.
yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi, aynı zamanda insanların doğal ortamlarda yaptıkları etkinliklerin yaban hayatı türlerine ve doğal ortamlara olası etkilerini değerlendirir,insanların doğal ortamlarda yaptıkları etkinlikleri yaban hayatı türlerine ve doğal ortamlara zarar vermeyecek şekilde yapmalarını sağlar.
devamını gör...
öğrenci işlerine sordum, yks puanıyla geçebiliyormuşum, baya iyi oldu sınav stresi falan çekmeden geçebilme şansım. kariyer merkezinde 1 ay yoğunluk varmış, yoğunluk bitince oradaki danışmanlara konuşup bir karar vericem. şu an en sıcak baktığım bölüm, gerçi hala kararsızım ama bu olay iyi oldu.
şu an biyolojideyim, diğerleri yaban hayatı ve yönetimi, zootekni, veterinerlik

zootekni diplomalı hayvancılık gibi geliyor, parası olanla aramdaki tek farkın diploma olması çok büyük eksi, yani severek okurum ama üreticiliği zaten param olunca ilerde yapabilirim. zaten çoğu hayvancılık işletmesi diplomasız çalışan çalıştırıyor yada çalışan olmuyor.
veterinerlik çocukken istediğim meslek ama büyüyünce o yaralı, hastalıklı hayvanların ölümünü girmek, onları o halde görmek falan kaldıramam gibi, ayrıca hastalıklarını falan öğrenmek ilgi çekici gelsede hekim olmak istemiyorum,veterinerligin başka ana dallarında var ama asıl meseleye gelelim. ben ileriki hayatımda doğada çalışmak ıstiyorum, bir binanın içinde yada ofiste yada hastanede değil. doğa ile iç içe bir şey yapmak istiyorum. laboratuvar egelnceli olsada ileriki meslek hayatımda laboratuvarda da kalmak istemiyorum. bunun için en fazla bana uyumlu olan alanin yaban hayatı ve ekolojiye geçmek olduğunu düşünüyorum ama hala devam ediyor araştırmalarım. bu arada yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi bölümü aktif olarak sadece bizim üniversitede var şansıma.
ayrıca doğa fotoğrafı çekmeye bayılıyorum, yaban hayatı biyoloji ve fotoğrafçısı olmak baya fazla ilgimi çekiyor. kamp falan kuruyorlarmış oda güzel, yani örümcek fobim var ama ormanda çalıların arasında yaprak, mantar toplamışlığım var , o zaman unutuyorum fobiyi.
devamını gör...
öğrenci kabulü sadece karadeniz teknik üniversitesi'nde olan bölüm. ısparta'da da var ama öğrenci kabulü yok.

şimdi senin için tayin mi alalım, trabzon'da mı yaşayalım? ivedilikle tür çeşitliliği bol olan bölgelerde yaygınlaşmalı. seni okuyacağım yiğidim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim