biz böyle değildik ya, bunlar ayrı bir seviyeye çıkmış. burunlarından kıl aldırmıyorlar. kim ebeveyn kim çocuk belli değil. yıllar geçtikçe insanlık bozuluyor gibi.

istisnalar kaideyi bozmaz.
devamını gör...
bu bozulan aile yapısından kaynaklanıyor, her nesil kendi yetiştirdiği nesle gelenek görenekleri asimile şekilde öğretmesi, gördüğünü irdeleyeceği erginlike eriştiği vakitte zaten düzeltme gereksiniminde bulunulmuyor bulunulsa dahi değiştirilmesi zor bir dogmatik yapıya dönüşmüş oluyor. örneklem “ pencere önü sarı çiçek koymak, ölü evinde televizyon açmamak…”
devamını gör...
alfabe de ki harfler bittiği için;

artık tüm çocuklar 'z kuşağı' oluyormuş

bu haber berbat ki ne berbat
devamını gör...
cocuklar simariklasmiyor siz daha fazla reels, tv izlemek isteyip sozlukte zaman gecirmek istediginiz icin tahammul seviyeniz azaliyor yine cocuklar daha fazla simarmiyor sizler cocuklari buyuk sehirlerde apartmanlar arasina hapsettiginiz icin oynayamiyor, kosamiyor, sosyallesemiyor ve enerjilerini boyle aciga vuuruyor.
10 devre 20 biter seklinde gunde 2 mac yapsinlar bakayim simaracak halleri kaliyor mu?
devamını gör...
şımarıklık bulundukları ortamda, tüm dikkatleri
üzerine çekmek isteyen basit insanlara özgü davranış biçimidir.
özgüvenin ne demek olduğunu yanlış algılayan
ebeveynler çocuklarına şımarıklık aşıliyorlar ki asıl iş yine ailede başlıyor ve bitiyor. ortalık birbirinin aynı tarzda yetişen çocuklarla dolu.
devamını gör...
açıkcası bunun sebebi tamamen ebeveynlerin kendileridir. her çocuk aynı değildir. bu tamamen çocugu nasıl yetiştirdiğiniz, ona sınırlarını nasıl öğrettiğiniz ile alakalıdır. çocuğa gerektiği kadar dominantlık sergilemek gerekir ama korkutacak ya da bireysel karakterini bastıracak düzlemde değil. çocuk sevgi dolu ama prensipli büyümelidir. cevabınızın " hayır" olduğunu bildiği hiç bir soruyu yeniden yöneltmemeli, şımarıklık/ ağlama krizleri ile istediğini alabileceğine inanmamalıdır. burada olay ebeveyn'de biter. ebeveyn, evde ki "alfa" olarak, tutarlı ve istikrarlı bir duruş sergilemelidir.

çocuklar doğdukları andan itibaren yavru birer köpek gibidirler. sürekli ebeveyninin otoritesini çeşitli yollarla denerler. açık bulduklarında ise, istediklerini yaptırmak için sürekli aynı yolu kullanırlar. yukarıda ki paragrafta bahsettiğim gibi; ağlamak, yemek yememek, küsmek, şımarıklık yapmak, eşyalarını oradan oraya atmak vs vs gibi uçuk ve sık tekrarlayan davranışlarla karşılaşabilirsiniz. yani çocuğa otoritenizde boşluk olduğunu hissettirirseniz, ipin ucu kaçar.

bizim ülkemizde insanlar çocuk yetiştirmekten bir haber oldukları için, genelde hep bu konuda başarısız oluyorlar. sağlıklı ve dengeli çocuk yetiştirebilen insan sayısı çok az. genelde ya ipin ucunu cok kaçırıp, zorbalık seviyesinde baskıyla çocuğunu büyüten ebeveyn figürleri ile karşılıyoruz ya da aşırı serbest bırakıldığı için ne yaptığından emin olamayan şımarık bireylerle yollarımız kesişiyor. 2 kategoride ki çocukta kayıptır. traumatik açıdan en iyi potansiyeli barındırırlar. hayatlarının bir noktasında mutlaka profesyonel yardım almalarını gerektirecek bir tıkanmaya maruz kalırlar çünkü içine doğduğunuz ev, karakterinizin temelini oluşturur.

velhasıl, bizim ülkede kimse "bir hayata nasıl şekil verilir?" bilmiyor.
devamını gör...
tamamen ebeveynlere alâkalı olan durumdur. sen çocuk senden oldu diye kutsayıp, ilahlastirirsan; ilk secdeye varan da sen olursun. şiddet ile çocuk egitilmesine, büyütülmesine ne kadar karsiysam; sorumsuzca ve "özgürlük" adı altında otoritesiz büyütülmesine de o kadar karşıyım.
sen otorite kurmadin, adab-ı muaşeret konusunda egitmedin çocuğu, çok özgür yetişti sonra?
sonra o çocuk otorite ile tanışacak illa ki ve uyum saglayamayacak. ne çeşit bir psikopata dönüşecek belli değil.
evinin bahçesinde besleyeceksen itirazım yok ama, sonra biz uğraşıyoruz o kutsal embriyolarınızla.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yıllar geçtikçe yeni doğan çocukların daha şımarık olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim