zaman tüneli

çocukken 2025'in nasıl olacağını hayal ederdim..
"uçan arabalar olacak, yoksulluk ve evsizlik olmayacak, suç oranları düşük olacak, daha sağlıklı yaşam alışkanlıkları olacak, mavi gökyüzü ve dünya barışı olacak!"

ve bugün
sperm yarışı yarı finallerine 50 dolar yatıracam..:)))

4 fikir adamı eric zhu (thor ventures, aviato), nick small (kripto para biriminde en genç iflas eden kurucu), shane fan (waterfall market) ve garret niconienko'dur (vertical media, eski mrbeast ekibi) erkek doğurganlığı azalıyor manifestosu ile 25 nisan'da hollywood'da yapılması planlanan dünyanın ilk sperm yarışları için inşa edilecek mikroskobik sperm yarış pistinde yarışmacılar yarışacaklardır.
buradan
devamını gör...

kahramanım, idolüm şener şen'di....

devamını gör...

şu fotoğrafı çok güzel; 1964 yılı ve o, muş'ta öğretmen.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

doğuştan bir yetenek...örnek mi?

devamını gör...

italyan bir yönetmen olarak 34 film çekmiş ve 150 kadar filmde oynamıştır. italyan yeni gerçekçi sinemanın en önemli isimlerinden olup "(bkz: bisiklet hırsızları)", "milano'da mucize" gibi filmlere imza atmıştır.
devamını gör...

sıfır hanım, hakkımda yazıp durmuşsunuz. oturup sonuna dek okumadım bile. özel hayatınız yok sanırım ya da burada geçiyor. gidiyorum, geliyorum aynı. saçma işler. bir hobi mi edinseniz en azından? onca yıllık sözlük geçmişimde ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. cinsiyetim üzerinden söylediklerinizi aynen size iade ediyorum. kadın mıyım, erkek miyim diye yorumlaşmanız çirkin olmuş. bununla ilgileneceğinize oturup bir makale okuyun bence. üslupsuzluğunuz da gelişir belki. bu yaptığınıza yine “zorbalık” deniyor. daha önce başkasına uyguladığınız terbiyesizce bir hareket için sizi birkaç hafta önce insani şekilde uyardım, arkadaşınız da sözlükte cezalandırılmış diye iki kişi benimle uğraşmanız fazlasıyla kaba. nezaketimin sizin gibi insanlar (slifer ile) üzerinde bir karşılığı da olamaz, bu denli sizi kaale almadım. şahsımdan uzak durmanız beni mutlu eder, iyi eğlenceler.
devamını gör...

ergen çocuğu olan ebeveynler için ciddi tetiklenmeler yaratacak mini dizi. ben sırf bu yüzden eşim sürekli izleyelim demesine rağmen düne kadar bu diziyi izlemeye cesaret edememiştim. bu süreçte sosyal medyada dizi hakkında gerek psikologlar gerekse çocuk gelişimciler tarafından ısrarla tavsiye ediliyor oluşu da didaktik bir yanı olduğu izlenimini vermişti bana.


sonuç olarak dün izledik ve çocuk, lütfen cinayeti işlememiş olsun diye dua ettik. niye böyle oldu peki? çünkü, bizim de 13 yaşında bir oğlumuz var ve dizide babanın çocukla yaşadıkları, bize oldukça tanıdık. mesela çocuk, spor yapmaktan hoşlanmadığını söylüyor. oysa bu çağda özellikle çocukların uzun süreler ekran başında vakit geçirmelerini önlemek için ebeveynlerin bulduğu çarelerin başında onu herhangi bir sportif faaliyete yönlendirmek geliyor. çocuğun anlattığına göre babası, onu futbola götürüyor, pek başarılı olamayınca çocuğu kaleci yapıyorlar. babası onun başarısız olduğu anlarda onunla göz göze gelmemeye çalışıyor, aslında babası, o üzülmesin diye böyle yapıyor ama çocuk, bunu babası ondan utanıyor diye algılıyor. aynısını biz de yaşadık. babası, oğlumu futbol okuluna yazdırmıştı, başarılı olamayınca kursu bıraktı. insan, bu kadar mı benzerlik olur diye düşünmekten kendini alamıyor. annenin, en çok da babanın çaresizliğini iliklerimize kadar hissettik. babanın "benim babam beni kemerle dövüyordu ama ben bir şekilde büyüdüm, ben kendime söz vermiştim, çocuklarımı asla dövmedim, niye böyle oldu?" diye sorgulaması da oldukça tanıdık. nesiller arası aktarılan o travmanın, babada belli zamanlarda ortaya çıkan yoğun öfkenin çocuğuna sirayet etmiş oluşu da ebeveyn olarak bizi hayli üzdü.


çocuğun okuldan gelir gelmez odasına kapanması, ebeveynlerin çocuk kendi odasındayken güvenli olduğunu düşünmesi ama internetin ergenler için nasıl tehlikeler barındırdığından biz ebeveynlerin farkında olmayışımız gibi artık klişeleşmiş konular da dizide güzel bir şekilde işleniyor. ergenlerin kendi aralarında yaşadıklarından bihaber olarak yaşamaya devam eden ebeveynleri, ergenler arasındaki zorbalama durumlarının sanal ortamdaki yansımalarının onların dünyasında büyük bir kaos yarattığı gerçeği ile de yüzleştiriyor.

ezcümle, ergen birine ebeveynlik yapmanın ne kadar zor olduğunu sanki günlük hayatımızda tecrübe etmiyormuşuz* gibi bir de dizide izledik. valla bu kadar zor olacağını biz de tahmin etmemiştik, cidden...
devamını gör...

şener şen’in neredeyse her komedi tarzındaki filminde kullandığı default repliği. yıllar sonra beyaz show’da da yapmış, hala eski formundan bir şey kaybetmediğini göstermiştir.


devamını gör...

şener şen ve müjde ar’ın başrollerini paylaştığı komedi filmi.

şener şen’in eline kılıcını alıp traktörle baskına gittiği sahne çok iyidir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

devamını gör...

çocukken camide hoca yokken smackdown oynadığımızda aklıma gelirdi bu. sanıyorum çocuğuz diye bişey olmadı.
devamını gör...

ülkemin din anlayışı buydu aslında...çok dramatik bir sahneydi, çöküş, bitiş...kirazın altınları...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

günaaayyddııınn

uyanır uyanmaz yataktan kalkabilenler, hatta kalkıp pazar işine başlayanlar, kahvesini demleyenler ne bileyim dersinin başına oturanlar, filmini izleyenler falan filan siz ne güzel insanlarsınızdır.. en çok size günaydın bugün. helaaaaal olsun.

ben tekrar uyumayı düşünüyorum da bir ton işim olmasına rağmen. neyyssseee.




öptüm, bye
devamını gör...

gerçek etlisi makbuldür ama bilmediğiniz yerden yemeyin. zehirlenmeniz yüksek ihtimal. bu nedenle en iyisi etli olanı evde kendiniz yapmanız.

aslında çiğ köfte uğraşmasını bilen için yapması çok zevkli bir yemektir. güzelce yoğuracaksınız bıkmadan, usanmadan. işin sırrı güzel yoğurulmasında.
devamını gör...

günaydın sözlük ahalisi,
güneşi görünce hava ne güzel deyip yürüyüşe çıkma isteğim camı açıp havadaki soğuğu hissetmemle son buldu. bu mevsim de bu hava nedir yahu..
devamını gör...

güneş usulca süzülüyor perdeden,
uyandım… ama hâlâ senin düşündeyim.
baharda uyanan çiçekler gibi,
içimde bir yer sana açıyor kendini.

sokaklar sessiz, kuşlar bile fısıldıyor,
adını taşıyor sanki nisan’ın rüzgarı.
her şey taze, her şey yeni,
ama en güzel olan sensin, bu sabah gibi.

elimi uzatsam tenine dokunacakmışım gibi,
ama sadece hayalimdesin…
bir fincan kahve, iki kişilik masa,
biri boş, biri seni bekliyor sessizce.

ne garip,
bazı sabahlar sadece birini özlemek için var.
ve bazı mevsimler sadece birini sevmek için…
bu nisan sabahı gibi;
senli, sensiz, ama hep seninle.
devamını gör...

ağam, senin en iyi yaptığın iş nedir?
çiğ köfte....

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

dün deli gibi dolu yağdı da şu güzelliğe kıyamadı. bahçenin ilk gülü size de gelsin, şahane bir gün olsun.

günaydın sözlük!.. *
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

alışsanız iyi edersiniz yeni moda : yüzsüzlük arsızlık
eh ak gezenlerden miras bize.
bir de amerika'dan. allah belaları.
devamını gör...

hayatımda duyduğum en güzel tınılı
basitçe sorulmuş ama romantizmle kasvetli bir ayrılığın aynı yerde bakıştığı cümle
"sende var mıyım? yok muyum?"

aklıma geldi aniden. güzel şarkı doğrusu. çok basit ama aynı zamanda yağmurlu bir havada yalnız başına mezarlıktan geçiyormuşsun gibi

rehber - ruh
devamını gör...

hepimiz birbirimize üzülüyorsak neden bu acı bu dram?
kimse bir şey yapmıyor orman yangınına tweet atar gibi,inşaat izler gibi öylece bakıp geçip gidiyoruz a dostlar


günlerdir eski sevgililerinin hayaletleri rüyalarımda

neden?
çünkü yalnızım da ondan!

çıkın rüyamdan gidin bırakın peşimi diyemiyorum.
gerçekten desem biraz rahatlardım.
gerçi eski gençlik günlerimi eski sevgililerinin etrafında oluşunu, o dramayı, flörtleri falan özlemiyor da değilim.

aslında kelimelere dökemediğim fakat bildiğim bir şey var :
büyüklerimiz haklıymış. en nihayetinde söyledikleri tek şey gençliğinizin kıymetini bilin'di

böyle hayaletli ev gibi nerede olursan ol bunu söyleyen biri çıkardı.
sonra derlerdi "ah ah büyüyünce anlarsın"

madem iş işten geçince anlayacağımı ve seninle aynı durumda olacağımı biliyorsun neden kimse bir şey yapmadı yapmıyor???

dünyadaki bir eve doluşmuş her şeyi bilen gözleyen ama hiçbir şey yapamayan hayaletleri dönüyoruz aga neden nedennn?

çünkü yaşamadan bilemez kimse değil mi?
çünkü anlamazlar. özgürlük asilik ve gençken oluşan o balon onları bu gerçeklerden ayıran ince ama görünür tül bir perdedir.

onlarında ellerinden gelen bir şey yoktu.
yapan varsa yapıyordur illa fakat herkes ama herkes üç kişi için beş kişiyi mi öldürürsün beş kişi için şu tren rayını değiştirir misin sorusundaki gbi sadece bakakaldı ardından gençlerin.

e ne oldu?
onlarda öğrenecek onlarda peşimizden gelecek
ve?
ve böyle sürekli gençliğini özleyen bir nostalji ordusu.

kalkıp rakı masası yapsak buradan çin'e yol olur ulan.
ne insanlar geçti hayattan yapayalnız
ne insanlar vardı gönülsüz evlenen
çok kadın gençliğe hasret yaşlandı torunsuz
çok adam unutamadığı kadını andı torunlarıyla.

hepimiz yaptığımız hataların bedelini yaşlandığımızda pişmanlık adı altındaki hayaletle yaşamak zorundayız.

birbirimizi bilerek. aynı ruhlar topluluğunda ama bir tanesini seninle yatar kalkar en sonunda
pişmanlık.
ah etsen vah etsen de değişmeyecek tek son.
keşke şunu yapsaydım keşke böyle deseydimin en derin en hazin hali seni yaşlanınca bulur.

her gün
her uyandığında
yanında bir karanlık.
belki görmezsin
belki onunla yaşarsın
mutlu olmayı seçsen bile
her şeyi bilen ve gören göz gibi
sona ne kadar yakın olursan
o kadar keyif alman ve sonuna kadar yaşaman lazım yer yer umarsızca
ve genç gibi.
çünkü ölüm var ne yaparsak yapalım,takılalım
ama genç değilsin
ama zaman dar.

bu noktada eşlikçilerin milyon ruh ve yakamadığın gençlik ateşi.
o sadece yanmış gibi görünür, hayal edersin.
gençlikle yanıp kavrulmanın etkisini bilirsin.

neyse gitti aklımdan çıktı düşünceler, gideyim de kahvaltı edeyim.
günaydın yaşlılar hehe ghostlaaarr
gelicem yanınıza 15 sene sonra bekleyin.
az kaldı az.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim