zaman tüneli
normal sözlük yazarlarının ruh halleri
katıksız üzgün.
devamını gör...
sakalsız erkek
iki üç günde bir tıraş olurum. bu aradaki zamanda çıkan kirli sakaldan ilerisine gitmem. yuvarlak hatlı bir yüze sahibim. sakal beni olduğumdan daha kilolu ve yaşlı gösteriyor. herhangi bir ihtiyaç da duymuyorum sakala. sakalsız gayet de yaşını gösteriyor insan. sakalın yakıştığı yüzler hariç bizim ülkede aşırı özensiz sakallı erkekler dolaşıyor. her önüne gelene yakışmaz sakal. cumhuriyet çocuğuysanız da bi zahmet arada bir sinek kaydı tıraş olunuz.
devamını gör...
7 ekim 2023 israil ve filistin'in savaşa girmesi
ıran el yükseltiyor.
google. microsoft. palantir. ıbm. nvidia. oracle. amazon gibi şirketleri de hedef listesine koymuş. 31 tane otonom komutanlık merkezini tümüyle her türlü saldırı için serbest bırakmış.
artık olay tümüyle kontrolden çıkıyor gibi. trump yönetimi gerçekten hiçbir strateji belirlemeden, değerlendirme yapmadan bu işe kalkıştıkları ortaya çıkıyor. mart ayı boyunca oluşacak gelişmeleri izlemekte fayda var. 18 mart’ta yapılacak fed toplantısının sonuçları çok önemli, vereceği mesaj çok önemli.
ali akif aktürk
bazı insanlar kendilerini çok akıllı zannediyorlar.
hamas'ın 7 ekim katliamının arka planı zamanla deşifre edildi. bazı insanlar bunun israel tarafından çıkarları için kullanılan bilinçli bir mihop (make it happen on purpose) ya da lihop (let it happen on purpose) saldırısı olduğunu iddia etse de elde edilen deliller, arkasında iran'ın olduğu ve saldırılacak hedeflerin önceden belirlendiğini gösteriyor.
üç günlük saldırıların ilk saatlerinde taylandlı işçilerin öldürülmesi ve bazılarının rehin olarak alınması bile baştan tasarlanmıştı. o gün öğle saatlerinde iran molla rejimi tayland hükümetiyle iletişim kurarak rehinelerin serbest bırakılması karşılığında israel'deki binlerce taylandlı tarım işçisinin ve öğrencinin geri çekilmesini ve ülkelerine dönmelerini istemişti. tayland hükümeti bu mide bulandırıcı teklifi ciddiye almamış.
saldırılarda 1200 kişi öldürüldü, bunların yaklaşık üçte biri aktif görevde olan polis ve askerlerdi, kalanı sivillerdi ve yarıya yakını re'im yakınındaki süpernova festivalindeydiler. festivaldekilerin önemli bir kısmı, tam yukarıda alıntıladığım paylaşımda adı yazılan şirketlerin çalışanıydı. hamas'ın en son serbest bıraktığı avinatan or da nvidia'da çalışan bir mühendis zaten.
bu saldırının gazze ile, filistin ile alakası yoktu. iran ve müslüman kardeşler, israel'in son yıllardaki yüksek hızlı gelişimini sabote etmek istedi. saldırı sonrasındaki küresel ölçekli psikolojik savaş da bununla doğru orantılı şekilde devam ediyor. sumud filosunun tek bir koli yardım malzemesi olmadan kırk tekneyle kendini yakalatması da dahil olmak üzere israel'e yönelik tüm saldırılar bu gelişimi durdurmaya hatta yok etmeye yönelik.
göçmen işçilerin, çifte vatandaşlık sahiplerinin, büyük şirketlerin yetenekli çalışanlarının en baştan hedef alınmaları, öldürülmeleri veya rehine olarak kaçırılıp pazarlık konusu edilmeleri, medya psikolojik savaşı... bunların hepsi saldırıdan aylar önce planlanmıştı ve ilk amaç israel ekonomisini ve gelişimini hedef alıyordu. iran da şu anda devam eden savaşta israel'den çok körfez ülkelerini ve dünya ekonomisini hedef alıyor. 7 ekim 2023'ün devamı sayılır yaptıkları.
belki de arkasında çin hc vardır ve zamanla ortaya çıkar.
devamını gör...
tarafsızlık
zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur.
-cemil meriç-
-cemil meriç-
devamını gör...
faşizm
iktidar mahkeme salonunu bir psikolojik harp meydanı olarak kurguluyor. orada kişiler psiklojik şiddete maruz bırakılıyor. bu yolla yılgınlık ve yenilgi hissi yaratılmaya çalışılıyor.
buna karşı çıkılınca da "mahkemeye saygısızlık yaptı, düzeni bozdu" haberleri yapılıyor. böyle bir yere mahkeme denmez. neyse ki herkes de oranın gerçek bir mahkeme olmadığını biliyor.
kaynak
ibb davası’nın 4. gününde halkın iradesine ve yol arkadaşlarımıza sahip çıkmak için bugün de silivri’deydik.
duruşmaya verilen aranın ardından gazetecilerin yeri değiştirilmek istendi. gazetecilerin çoğu yerinden kalkmadı. duruşma, salondaki “düzenin sağlanamaması” gerekçesiyle pazartesi gününe ertelendi.
yargılama yapma niyeti olmayan, duruşmayı ilerletmek yerine süreci tıkayan, basın mensuplarının görevlerini yapmasını engelleyen bir mahkeme heyetiyle karşı karşıyayız.
adil ve şeffaf bir yargılamanın en temel güvencesi aleniyettir. basını susturmaya çalışmak, gerçeği karartma çabasından başka bir şey değildir.
özgür basın susturulamaz!
kaynak
*** ***
12. suç ve cezalandırma ile baskı altına alma: faşist rejimlerde, polislere kanunları zorla uygulamaları için neredeyse sınırsız bir yetki verilir. insanlar genellikle, polisin suistimallerine göz yummaya ve hatta vatanseverlik adına sivil özgürlüklerden feragat etmeye razı olur. faşist uluslarda, sınırsız güce sahip ulusal bir polis kuvveti vardır.
kaynak
liberal-liberteryen taklidi yapan hardcore islamcıların fena patladığı yer bu münazara saçmalığı oldu ve bunu fark etmek açıkçası beni mutlu ediyor. şu noktadan sonra -mış gibi yapmaları zor olacak ve zaman içinde daha radikal davranacaklar.
27 haziran 2024
devamını gör...
lost'tan akılda kalanlar
devamını gör...
laiklik elden gidiyeah
remix olarak çok başarılı bir editi vardır.
devamını gör...
güzel kadın görünce yavşayan erkek
devamını gör...
koltuğun altında levye taşımak
eskiden half life oyununda levye taşıdık sonra da pubg de levye vardı. koltuğun altı derken koltuk altını referans alıyorum. araç içinde levye değil haydar denen kalın sopa ya da beyzbol sopası taşımak psikopatlık raconuna daha uygundur.
devamını gör...
sakalsız erkek
bazen genç görünür
devamını gör...
zengin bir eş bulma hayali
hayatımda hiç kurduğum bir hayal olmadı aksine sevdiğim kızın babası zengin olduğu için ayrılmayı tercih ettim.
bir ömür boyu kayın peder kahrı çekilmez.
bir ömür boyu kayın peder kahrı çekilmez.
devamını gör...
sakalsız erkek
sakalı çıkmayan erkek ile sakal bırakmayan erkek olarak ikiye ayrılır.
devamını gör...
şanslı slevin
sonuna kadar beklerseniz finalde sizi şaşırtan bir filmdir. kötü bir filmdir diyemem ama izlemediyseniz de çok bir şey kaybetmiş olmazsınız. yer yer güldürse de genelde karanlık bir film.
devamını gör...
esenler otogarı tuvaleti
(bkz: vezir)*
devamını gör...
iran devrim muhafızları ordusu
iran halkına kan kusturan besiç kolunun tahran'da görev yapanlarının vurulma görüntüleri: video
hamas ve hizbullah nasıl yer altında saklanıp yaşıyorsa bunlar da zamanla oralara çekilmek zorunda kalacaklar.
trump ve netanyahu önümüzdeki günlerde savaşın sona erdiğini açıklayabilir, ancak ne olursa olsun iran'daki teröristler vurulmaya devam edecek.
hamas ve hizbullah nasıl yer altında saklanıp yaşıyorsa bunlar da zamanla oralara çekilmek zorunda kalacaklar.
trump ve netanyahu önümüzdeki günlerde savaşın sona erdiğini açıklayabilir, ancak ne olursa olsun iran'daki teröristler vurulmaya devam edecek.
devamını gör...
bilgi kuramı
lisede bu derste ilk başlarda biraz felsefe anlatılır sonra boş geçerdi en sonda da herkes kitap özeti yazmıştı seçmeli boş geçen derslerden birisiydi
devamını gör...
social justice warrior
kapitalist ülkelerde doğup, ömrünü sovyetler birliği'nin baskıcı gerçekliğiyle tüketip göç etmiş yaşlılara sosyalizm güzellemesi yapan o idiotlar, bugün de seküler düzenin konforunda büyüyüp iranlılara molla rejiminin neden "desteklenmesi gereken anti-emperyalist bir kale" olduğunu anlatmaya çalışıyor.
yıllardır değişmeyen, kendini tekrar eden bir cehalet, bir düşük ıq, bir şizofreni örüntüsü.
oturduğu korunaklı köşesinden, o rejimin altında nefes almaya çalışan insanlardan daha fazlasını bildiğini sanan solcu moronluğunda ve sığlığında en ufak bir ilerleme yok.
merve karataş
islamcıların "ahlaki üstünlük" gibi bir takıntısı vardır. kerameti kendinden menkul şekilde üretirler bunu, sonra üzerinde tekel kurarak önüne gelene ahlaksız, vicdansız, insanlık düşmanı, terörist, faşist falan derler. sjw'ler de böyle. her şeyin en iyisini onlar biliyor. neyin ne olduğuna onlar karar verecek. kimin haklı ya da haksız, kimin masum ya da suçlu olduğunu onlar belirleyecek, hem de tek bir somut delil olmadan.
dil derler, üslup derler, anlatı ve söylem derler, chomsky denen soytarı gibilerini sorgulanmaz peygamber bellerler.
devamını gör...
yazarların ölmek istediği yerler
burası coğrafi bir koordinattan ziyade, atmosferik bir durumdur. kimisi için denizden gelen o son iyot kokusunu duyduğu, dalgaların yazıyı yıkayıp götürdüğü bir kıyı; kimisi içinse hayatı boyunca arayıp bulamadığı o 'kavramın' nihayet zihninde parladığı, soğuk ve loş bir çalışma odasıdır. yazarlar ölürken bile bir hikaye kurguladıkları için, aslında ölmek istedikleri yer tam olarak 'kendi kurdukları o evrenin' içidir
devamını gör...
hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak
zaten olması gereken bu aslında her an ölümü düşünerek plan yapılmaz, sen yapacaksın planı ama esnek olacaksın. öyle kesinde konuşmayacaksın, akışında gidecek hayat. yoksa her allahını günü ona bakarsak sağlıklı olmaz.
devamını gör...

