zaman tüneli

kaotik evren yapısı içerisinde sabit bir döngü asla yoktur. sabit gibi gözüken her olay da her seferinde aslında kendisine özgü farklı bir süreçten ve yolculuktan geçer, sadece bu mikro farklılıkları biz göremeyiz.
devamını gör...

son devasa karadeliklerdeki enerji de hawking radyasyonuyla salınıp, evreni dolduran yegane şeyin durgun fotonlar olduğu evrenin nihai sonu gelindiğinde, var olduğumuza dair hiç bir kayıt kalmayacağı için; var olmak ile hiç var olmamış olmak arasında zerre fark kalmayacaktır.
devamını gör...

hızlı bir şekilde 3 kere sayacağın ayağı kaç diye birisi size soracak, siz de her defasında cevap vereceksiniz. cevap 3.
ilk duyduğumda ne olduğunu bilmeğim için geçmişti. sonra denemedim.
devamını gör...

prenses kadınlara özgü ünvandır. düşünsene erkeği aşağılamak istiyorsun ama kadınlıkla aşağılıyorsun. aşağılık mısınız hanımlar?
devamını gör...

imza atmak yerine, önünüze gelen her yere parmak basmanıza sebep olan eksiklik durumudur.
devamını gör...

doksan derece domalarak yudum yudum su içmek. geçmediğini görmedim. özellikle çok içince beni kesin gecenin sonunda hıçkırık tutar. bu nedenle kesinlikle yanımda yarım litre suyum ve totomu döneceğim bir duvarım olur.
devamını gör...

fincanın büyüklüğüne göre menzili genişleyip daralan, birilerinin; geçmişi ve geleceği görebildiğine inanabilecek kadar sarhoş olmayı gerektiren aktivitedir. ayrıca dolandırıcıların en sevdiği tokatlama aracıdır.
devamını gör...

senaryosu aly muritiba ve marisa merlo tarafından yazılan, aly muritiba tarafından yönetilen 2011 yapımlı brezilya çıkışlı kısa film;

oyuncu kadrosunda ise, andrew knoll, eloina duvoisin ferreira, louise forghieri ve ludmilla nascarella gibi isimler yer almıştır.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
oldukça izbe bir hapishanede yatmakta olan otuzlu yaşlarındaki metruti adlı adamın annesi lindalva'nın oğluna gizlice telefona götürme çabasını konu ediniyor.

aslında alt metninde ise ön yargıların hayatımızdaki etkisini de yansıtıyor, hapiste yatmakta olan oğluna gizlice telefon götürmesinin nedeni belki de sanıldığı gibi oğlunun suç işlemesine zemin hazırlamak değildir, oğlu o telefondan çok sevdiği birini arayacaktır belki de, en mutlu gününde sesini duymak ve sesini duyurmak istemiş de olabilir.

o gün görüş günüdür ve anne lindalva oğluna yemekler hazırlar, yola çıkar ve hapishaneye varır, oğlunu görmüş, hasret gidermiştir, detaylı aramalardan geçmiş, bütün giysilerini çıkarması istenmiş, o da bunları yerine getirmiştir, oğlunun yegane isteğini yerine getirmek için mücadele vermektedir.

benim için bazı açılardan duygusal bir kısa filmdi, oyunculuklar etkili düzeydeydi, sâhici ve çarpıcı bir gerçekçilikle karşımızdaydılar.

filmin öğretisi ise şu oldu;

en sevdiğin insandan asla vazgeçmezsin, onu aramaktan, izini sürmekten, onu sevmekten, onun sesinden, yüzünden, kalbinden.

devamını gör...

bunu söylemek müthiş havalı.

kimse bir şey diyemez size. hatta yasak gibi bunu eleştirmek.

hastanede bankada vs söyleyebilirsiniz. insan huzurlu hissediyor söyleyince.
devamını gör...

trump faktörü ile düşmeye devam.
devamını gör...

almak için biraz karma kasmam lazım ama sanıyorum ki rozet listesinde yok. biyografiye yazarım artık. güzel diziydi bu arada, kalan kısmı üşenmezsem izlerim artık.
devamını gör...

romantik hassas erkekle ilgisi illa olacak diye bir şey yoktur. daha çok farkındalık, empati ve olaylara çok yönlü bakmakla ilgilidir. yobaz olmayan erkek. başarılı stres yönetimi ve sosyal ilişkilerde de başarılı olabilir.
yukarıda gaydır diyen olmuş. keşke kardeş.
devamını gör...

ınsani yonler basitlestikce eziyet haline gelebilen, derinlestikce ise bir keyif haline gelen, bedenler ve ruhlar arasi kopru islevi goren kiymetli bir eylem.
devamını gör...

nefesimi tuta tuta en son kendimi boğacağım.. sanırım unutmak gerekiyor..
dünde oldu bugünde yutkunmayı yeni öğreniyorum herhalde.
devamını gör...

neyle dönüyor, dönme kriteri nedir? 100 yil? meteor çarpması? merkürle uranüs'ün kesişmesi?
devamını gör...

bakan var mı?
devamını gör...

günaydııınnn sözlük.
hiç uyumadım.
devamını gör...

mutlu yıllar ateyiz, çörekle beraber hep güzel günleriniz olsun. *
devamını gör...

gecmiste isci sinifina dayatilan biranin, bugunun sartlarinda kahveye donusmesi.
devamını gör...

eskiden, polis taksileri çevirip çevirip ceza yazsın, bahaneye gerek yok, günde en az 50 trafik kuralı çiğnemeyen taksi yoktur derdim. maliye bakanı duydu herhalde bütün otomobillere uyguluyor. görüş alanı, plaka vs bahane, çevir çevir yaz. trafikteysen kesin suçlusundur.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim