zaman tüneli

bu ifade bir defa baştan sona sorunlu.. bu söylem hem aşağılayıcı hem de kadınları tek tip bir ahlak kalıbına indirgemeye çalışan kaba bir genelleme. üstelik bunu bir kadının dile getirmesi, kullanılan dilin yarattığı zararı azaltmıyor aksine içselleştirilmiş yargıların ne kadar yaygın olduğunu gösteriyor.

“kaşar” gibi bir kelime zaten başlı başına hakaret. kime, neye göre kaşar mesela? bir insanın yaşam tarzını, ilişkilerini ya da tercihlerini böyle etiketlemek kimseye düşmez. ardından “tesettüre girmek” gibi kişisel ve çoğu zaman inançla ilgili bir kararı, sanki bir arınma ya da aklanma aracıymış gibi sunmak da ayrı bir problem. bu, hem tesettürü tercih eden kadınlara haksızlık hem de farklı yaşayan kadınlara yönelik bir aşağılama içeriyor.

aşırı uçlar ifadesi de muğlak. kimin normuna göre aşırıymış yani? kim belirliyor bu sınırları..? insanların hayatlarını kontrollü gitmek gibi üstten bakan, buyurgan bir dille tarif etmek yerine, herkesin kendi seçimleriyle var olduğunu kabul etmek daha sağlıklı. kimse başkasının hayatını bu şekilde dizayn etmek zorunda değil.

burada mesele sadece kötü bir cümle değil; arkasındaki zihniyet. çok çirkin buldum. kadınları ya makbul ya da sapmış gibi iki uca sıkıştıran, sonra da bunu sözde öğütlerle meşrulaştırmaya çalışan bir yaklaşım var. bu da ne gerçekçi ne de saygılı. shame on you!!
devamını gör...

evliliği üzerine düşünmesi gereken kişi beyanıdır.

eğer böyle bir düşüncede olan varsa önce kendisini, eşini ve evlilik dinamiklerini tekrardan gözden geçirmesi gerekmektedir.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

zeus dan verimli biriyle iyi bir ikili olabilir.
devamını gör...

ve kraliçelerden üstün, erdemin kendisinden yüce k.zo'dur, aşık olunan.
devamını gör...

vivamus, mea lesbia, atque amemus .
meali : yaşayalım sevgilim, ve sevelim.
kaynak: gaius valerius catullus
devamını gör...

tebrikler, esra erol'da programında vip koltuk kazandınız!
devamını gör...

kadınları güzeldir.
devamını gör...

bu nece bir hitabet yeteneği yiğidim seni tanımak isterim.

(bkz: kan donduran başlıklar)
devamını gör...

yukarıda yazılan cemalım parçasına ek olarak yalnızlar rıhtımı diyebilirim. ikisinde de elektrogitar müthiş şekilde kullanılmış.
devamını gör...

bana birilerini hatırlattı ama isim verip kendisini rencide etmek istemiyorum. *

t: uçtan uca dolaşıp her harmanda bir dirgen yemek isteyen kadınların yapabileceği eylem.
devamını gör...

başlıktaki iğrenç zihniyete istinaden:

(bkz: allah akıl fikir versin)
devamını gör...

malezya açıklarında mangal yapıyoruz, singapur'a son 3 gün herkes yorgun ve umutlu. bazen dünyayı feth etmiş gibi hissediyoruz. ben ise sozlukte geziniyorum çünkü yapabiliyorum.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

abi siz ne yaşıyorsunuz ya asjsjzj sevilen bir seçenek, tercih, herhangi bir yön değildir. tek yol, tapınaktaki tek tapılası varlık, adanmışlık, nefes almak için zaruri olandır. daha iyisini bulana kadar en iyisi bu mantığıyla yoldaş mı seçilir lan. çüş yani biraz da oha dedirttiniz.
devamını gör...

çok güzel kent adana...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...


küçük detaylarla sevindim ve daha küçükleriyle üzüldüm ben,
keşke sana da anlatabilsem..
bazı hislerimden söz etmeye dilim yetmez benim,
keşke gözlerimin lisanından anlayabilsen..

devamını gör...

aleviyim, kutsal kasenin alevi.
devamını gör...

olmadığı için uyanmadık çok şükür.
devamını gör...

uzak olunca da özlüyorum burayı. şükür kavuşturana. şimdilik serin ve okşayıcı bir havası var. palmiyeleri bile ayrı güzel.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

başlığı sol framede görünce midem bulandı. hikaye bu kadar.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim